reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

kilolek mialam to samo napisac co martolinka wiec pisze;))
popatrz na swoje zdjecia sprzed diety a teraz na te co ostatnio wkleilas do albumu na bb. Jest roznica?? Mnie sie wydaje, ze jest i to ogromna!! Dziewczyno tyle schudlas, nie poddawaj sie prosze;) nie warto rezygnowac!! Jeszcze troche, idziesz jak burza, waga leci szybciutko. w 2 miesiace 12.5 kg? To baardzo duzo!! Ja , kurde dokladnie nie pamietam ale chyba w 4 albo 5 msc 14 kg, wiec??
Jedz jogurty na slodko jak pisze anadri, to mozesz;) piec buleczki dukanowskie i inne cuda, deser zebra jest pyszny, nie wiem czy probowalas albo ptasie mleczko...smacznego;) i nie rezygnuj!! Spodnice Ci juz z du...(za przeproszeniem) leca, zal Ci ich? Uwierz ze jak kupisz mniejsze to beda Ci sie jeszcze bardziej podobac a tamta bedzie dla Ciebie "brzydka" uwierz w moja slowa i sorry jak za ostro...

reklama
Kilolku - ja tez trzymam za ciebie kciuki. Nie poddawaj sie, tak mało Ci zostało.

A powiedzcie czy jak np ma sie naprawde dość a nie schudło sie tyle ile zamierzało to mozna wejsc w III faze, przejsc ja a potem zaczac od 1 zeby pociagnac dalej te kg? Czy juz wtedy waga nie leci? Pytam z ciekawosci.

też sę nad tym zastanawialam i nie wiem

dzieki dziewczny, sprobuję się wziąć w garśc. Co do tych rarytasów, które mam robic żeby mii łatwiej było to tylko ptasie mleczko wchodzi w grę ale ile można. Odpada mazeina, większe iilości jogurtów (ponad 1) więcej niż 1 jajko, wolowina... po wszstkim waga mi wwzrasta - tyle se tego uzbierało. Może tez dlatego na poczatku bylo mi łatwiej, bo jadlam przynajmniej częśc tych produktów. Teraz zostaja mi glownie kurczaki.

Ewelia jak schudniesz tyle ile chcesz to przechodzisz na III utrwalasz wage 10 dni na kazdy kilogram . Potem jak Cie to nie satysfakcjonuje to hop na uderzeniówke i jazda od poczatku.
Kiloelk jak dla mnie szukasz teraz wymówki zeby skonczyc diete :) niełaadnie. Dni P sa wymagajace ale mozesz jesc jajka , kurczaka, indyka , watrobke , twaróg itp. A w dni warzywne naprawde mpzna jesc super rzeczy bigosik , leczo itp. wez sie w grasc

U mnie po czwartkowym obzarstwie waga dalej jest suwaczkowa co mnie zaskoczyło. Nie jest tak pieknie bo boli mnie brzuch, zołądek po tym tluszczu

no faktycznie tak to brzmi. Skończyć nie skonczę
a jak zrobić ten bigosik? taki jak ja umiem to bynajmniej nie nadaje się na P :D :p

Edit: u mnie dzi duży spadek ale ne zaznaczam, bo pozorny, oszukany (kibelkowy) jutro na pewno wzrośnie. Nerwa mam, bo Kuba pojechal na cąlodzienna wycieczkę (100 km w jedną sttronę) a miewa chorobę lokomocyjną. Zważyłam siez ciekawości i 2 kilo juz ubylo, odwodnię się :/ odobrze, ze dziś mam a 11 do pracy i przynajmniej w domu to przechdze

Ostatnia edycja:
bigos dietetyczny: główke białej kapusty szatkujemy i zalewamy woda , aby ja przykryc, Dodajemy ziele, lisc laurowy , dorzucamy około 40 dkg kapusty kiszonej posiekanej i gotujemy do miekkosci. Dodajemy piers z kurczaka pokrojona na kawałki i przecier pomidorowy. Solimy , pieprzymy i jemy :) to tak po krotce

F1 d5: 3 jajka na miekko, tost otrębowy (jeden kwadracik), 150g twarożku wiejskiego light, herbata miętowa, 450 g jogurtu naturalnego z cynamonem i slodzikiem, duża pierś z kurczaka, 450 g jogurtu nat z cynamonem i slodzikiem

waga znów spadła o prawie kilogram :)

Ostatnia edycja:
anadri bardzo ladnie
dobrze pamietam, ze w tym toście 4 łyżki otrąb są? nie da się zmniejszyć do 3?

martolinka a ja mogę to z samej kiszonej ugotowac? Nie wiem w końcu jak t z ta kapusta kiszona gdzieś czytalam, ze nie za duzo jej się powinno jeść.

reklama
Do góry