reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

jak to jest z serkami homogenizowanymi, mozna je jeśc do oporu? Kupuje odtłuszczony 3% ale on jest dość kaloryczny, bo 79kcal w 100g a ja minimum 250 gram dziennie wciagam a bywa, ze i cały pół kilowy kubelek :/ dodaję sobie slodziku i aromatu waniliowego i mam danio :d
?
Kilolek spójrz ile ten serek ma weglowodanów i juz masz odpowiedz :) ja mało go jadłam 2 opkaowania na tydzień moze :)

MAMA , KILOEL GRATULACJE!!!!

reklama
kilolek - no to super;) cieszę się razem z Tobą:tak: a widzisz:-):-)
mama - wow! gratulacje, leci Ci waga:D

a u mnie bez zmian (tzn ciesze się bo waga nie rosnie:))
ale wczoraj przez moje chorobsko to praktycznie nic nie zjadlam:( jedno udko tak z przyzyczajenia i jogurcik...

Kilolek ale tak z drudgiej strony jak masz zjesc cos niedozowolonego to lepiej zjedz ten homo naturalny :)
pola mam nadzieje , ze cos dzis jesz!!!!

Dziewczyny nie wiem czy któraś z Was robiła, ale znalazłam taki przepis:
cebulaczki Marysi

6 łyżek otrąb owsianych
3 łyżki otrąb pszennych
2 jajka
1 serek wiejski lub twaróg
trochę jogurtu
1 duża cebula- pokrojona w kostkę
sól,pieprz ziołowy,czosnek granulowany / doprawiamy dosyć mocno /

suszony lub świeży szczypiorek i kilka drobno pokrojonych pieczarek - znacznie podnosi smak i wygląd

Wszystko dokładnie mieszamy lub miksujemy,kładziemy na papier do pieczenia placuszki jakiej chcemy wielkości / ja z tej porcji robię 9 szt /
Wkładamy do gorącego piekarnika na 20 min/200st
Dobre na ciepło i na zimno.Smakują bez dodatków i np z serkiem topionym.
Podaje z większej ilości otrąb,bo zawsze ktoś nam podje jak poczuje zapach pieczonej cebuli ,albo będziemy mieli na 3 dni
Z tych samych składników robię też z kolorową papryką pokrojoną na małe paseczki - bardzo ładnie wygląda.
SMACZNEGO

powinno to wygladać tak:
100_4960.jpg

no i zrobiłam - smak i w ogóle godne polecenia tylko ze mnie to bułeczki albo wlasnie te cebulaki nie wychodzą wysokie :( one są plackowate. I co ja źle robię?? Moze powinnam piec bez nawiewu?? ja sie nie znam na tym kompletnie. A moze za duzo jogurtu dałam i sa tez mokre?? Macie jakies doswiadczenia? Poradzicie cosik??

martolinka dzieki za troske ale doslownie nic nie jem, nie mam w ogole apetytu:(
zjadlam przed chwilka jogurt i tyle (gardlo mnie zaczelo do tego wszystkiego jeszcze bolec), wieczorkiem pewnie cos zjem ale znajac zycie bedzie to twarozek bo nie chce sie na noc najadac:) nie uwierzycie ale mi dzisiaj nawet COLA nie smakuje, rzeczywiscie jestem chora:)
mama - fajny przepis, musze sprobowac;)

Mama i Kilolek - super Wam waga leci!!Gratulacje:-):-)..Kilolku, widzisz - a już traciłaś wiarę w efekty;-)..
Polaa, Ty się biedna kuruj:tak::-(..
A mi skoczyło 200g do góry, ale nie zaznaczam na suwaku, zobaczę, jak będzie jutro..:baffled:

maxwell dzieki, juz troszke lepiej ale do zdrowia mi jeszcze duzo brakuje:-(
masz racje, nie zaznaczaj tych 200gr:-) za chwile waga znowu poleci w dol i to jeszcze wiecej niz to 200gr:tak:
no i zjadlam sobie kurczaczka z rozna (oczywiscie nie calego:p), maz przywiozl jak wrocil z pracy i mi troche apetyt wrocil:tak: jutro sie zwaze, zobaczymy jak to jest po dwoch dniach na dwoch jogurtach i kurczaku:)

Kilolek spójrz ile ten serek ma weglowodanów i juz masz odpowiedz :) ja mało go jadłam 2 opkaowania na tydzień moze :)

MAMA , KILOEL GRATULACJE!!!!
ma 6 węglowodanów. To nie tak dużo prawda? Wydaje mi się, ze do 8 sa dozwolone, czy znów coś pomieszlam? kontrolnie dzis się powstrzymałam ale brakuje mi tego serka. Nic, przyzwyczaję się. Wlasnie sobie uświadomilam, ze już 4 pelne dni na P jestem, prawie nie zauwazylam

jutro imieniny u mojego brata :/ już się boje komentarzy

reklama
no wiesz, w niedzielę byłam na imeninach u cioci i wszyscy mieli do mnie pretensję,z ę nei jem i wydziwiam. Dziś powiedzialam mojej mamie, że się odchudzam żeby we wmnie jutro przy ludziach nie wpychała to już usłysząłam,z ę wydziwiam ttzn "no wreszcie się odchudzam" ale przecież wiiadommo, ze flaczki czy rosolek są zdrowe i trzeba je jeść :/ już pomijam to, że będą mnie zmuszali do jedzenia slodyczy ale będą komentowali jaka jestem grubba rozważali czy powinnam się odchudzac czy nie i generalnie na zrozumienie to ja racze nie mam co liczyć

Do góry