reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

jak to jest z serkami homogenizowanymi, mozna je jeśc do oporu? Kupuje odtłuszczony 3% ale on jest dość kaloryczny, bo 79kcal w 100g a ja minimum 250 gram dziennie wciagam a bywa, ze i cały pół kilowy kubelek :/ dodaję sobie slodziku i aromatu waniliowego i mam danio :d
?
Kilolek spójrz ile ten serek ma weglowodanów i juz masz odpowiedz :) ja mało go jadłam 2 opkaowania na tydzień moze :)

MAMA , KILOEL GRATULACJE!!!!

reklama
kilolek - no to super;) cieszę się razem z Tobą:tak: a widzisz:-):-)
mama - wow! gratulacje, leci Ci waga:D

a u mnie bez zmian (tzn ciesze się bo waga nie rosnie:))
ale wczoraj przez moje chorobsko to praktycznie nic nie zjadlam:( jedno udko tak z przyzyczajenia i jogurcik...

Kilolek ale tak z drudgiej strony jak masz zjesc cos niedozowolonego to lepiej zjedz ten homo naturalny :)
pola mam nadzieje , ze cos dzis jesz!!!!

Dziewczyny nie wiem czy któraś z Was robiła, ale znalazłam taki przepis:
cebulaczki Marysi

6 łyżek otrąb owsianych
3 łyżki otrąb pszennych
2 jajka
1 serek wiejski lub twaróg
trochę jogurtu
1 duża cebula- pokrojona w kostkę
sól,pieprz ziołowy,czosnek granulowany / doprawiamy dosyć mocno /

suszony lub świeży szczypiorek i kilka drobno pokrojonych pieczarek - znacznie podnosi smak i wygląd

Wszystko dokładnie mieszamy lub miksujemy,kładziemy na papier do pieczenia placuszki jakiej chcemy wielkości / ja z tej porcji robię 9 szt /
Wkładamy do gorącego piekarnika na 20 min/200st
Dobre na ciepło i na zimno.Smakują bez dodatków i np z serkiem topionym.
Podaje z większej ilości otrąb,bo zawsze ktoś nam podje jak poczuje zapach pieczonej cebuli ,albo będziemy mieli na 3 dni
Z tych samych składników robię też z kolorową papryką pokrojoną na małe paseczki - bardzo ładnie wygląda.
SMACZNEGO

powinno to wygladać tak:
100_4960.jpg

no i zrobiłam - smak i w ogóle godne polecenia tylko ze mnie to bułeczki albo wlasnie te cebulaki nie wychodzą wysokie :( one są plackowate. I co ja źle robię?? Moze powinnam piec bez nawiewu?? ja sie nie znam na tym kompletnie. A moze za duzo jogurtu dałam i sa tez mokre?? Macie jakies doswiadczenia? Poradzicie cosik??

martolinka dzieki za troske ale doslownie nic nie jem, nie mam w ogole apetytu:(
zjadlam przed chwilka jogurt i tyle (gardlo mnie zaczelo do tego wszystkiego jeszcze bolec), wieczorkiem pewnie cos zjem ale znajac zycie bedzie to twarozek bo nie chce sie na noc najadac:) nie uwierzycie ale mi dzisiaj nawet COLA nie smakuje, rzeczywiscie jestem chora:)
mama - fajny przepis, musze sprobowac;)

Mama i Kilolek - super Wam waga leci!!Gratulacje:-):-)..Kilolku, widzisz - a już traciłaś wiarę w efekty;-)..
Polaa, Ty się biedna kuruj:tak::-(..
A mi skoczyło 200g do góry, ale nie zaznaczam na suwaku, zobaczę, jak będzie jutro..:baffled:

maxwell dzieki, juz troszke lepiej ale do zdrowia mi jeszcze duzo brakuje:-(
masz racje, nie zaznaczaj tych 200gr:-) za chwile waga znowu poleci w dol i to jeszcze wiecej niz to 200gr:tak:
no i zjadlam sobie kurczaczka z rozna (oczywiscie nie calego:p), maz przywiozl jak wrocil z pracy i mi troche apetyt wrocil:tak: jutro sie zwaze, zobaczymy jak to jest po dwoch dniach na dwoch jogurtach i kurczaku:)

Kilolek spójrz ile ten serek ma weglowodanów i juz masz odpowiedz :) ja mało go jadłam 2 opkaowania na tydzień moze :)

MAMA , KILOEL GRATULACJE!!!!
ma 6 węglowodanów. To nie tak dużo prawda? Wydaje mi się, ze do 8 sa dozwolone, czy znów coś pomieszlam? kontrolnie dzis się powstrzymałam ale brakuje mi tego serka. Nic, przyzwyczaję się. Wlasnie sobie uświadomilam, ze już 4 pelne dni na P jestem, prawie nie zauwazylam

jutro imieniny u mojego brata :/ już się boje komentarzy

reklama
no wiesz, w niedzielę byłam na imeninach u cioci i wszyscy mieli do mnie pretensję,z ę nei jem i wydziwiam. Dziś powiedzialam mojej mamie, że się odchudzam żeby we wmnie jutro przy ludziach nie wpychała to już usłysząłam,z ę wydziwiam ttzn "no wreszcie się odchudzam" ale przecież wiiadommo, ze flaczki czy rosolek są zdrowe i trzeba je jeść :/ już pomijam to, że będą mnie zmuszali do jedzenia slodyczy ale będą komentowali jaka jestem grubba rozważali czy powinnam się odchudzac czy nie i generalnie na zrozumienie to ja racze nie mam co liczyć

Do góry