reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

jak to jest z serkami homogenizowanymi, mozna je jeśc do oporu? Kupuje odtłuszczony 3% ale on jest dość kaloryczny, bo 79kcal w 100g a ja minimum 250 gram dziennie wciagam a bywa, ze i cały pół kilowy kubelek :/ dodaję sobie slodziku i aromatu waniliowego i mam danio :d
z tgo co jem to tylko to mi przychodzi do głowy z rzeczy które ewentualnie moglyby jakoś źle wplywac na dietę. Powinnam z niego zrezygnować albo ograniczyć?

reklama
Pianistka nie wiem co mam Ci powiedzieć dlaczego placek nie wyszedł..... (...)

No cos ty, przeciez to nie twoja wina, mnie po prostu nie wyszedl, przepisy raz wychodza a raz nie i juz, za to zjadlam prawdziwa tortille i mialam wymowke:)

Kilolku - ja kupuje serek homo 0.1% (ma 50kcal w 100g) i tez sporo zuzywam, cos w koncu trzeba jesc:)

No w koncu mi dzis cos wyszlo - robilam muffiny na kolacje, 3 szt. z wedzonym lososiem juz wszamalam z serkiem wiejskim a 3 szt. na slodko z cynamonem mam na jutrzejsze sniadanko, pyszotka:) czasem warto poeksperymentowac. A jutro PW wiec mozna cos lepszego wszamac.

u mnie ten naturalny jest tylko 3% i 7% w lidlu, więc kupuje 3. Ngdzie indziej nie ma.

aaa właśnie mi się przypomniało, ze statnio zrobilam pycha salatkę - serek wiejski lekki + wędzony losoś + jajko na twardo (tarte)
generalnie zauwazylam, ze serek wiejski świetnie zastepuje majonez, a nigdy go nie lubilam.

wczoraj udusilam pierś kurczaka w jogurcie z ziolami. Prawie jak "kurczak w sosie smietanowo-ziolowym" mąz bardzo chętnie zjadl

a teraz uwaga:
Zmiescilam się w bluzkę sprzed michasiowej ciązy! super :D
a od wczoraj ubylo mi 600g :D

wczoraj udusilam pierś kurczaka w jogurcie z ziolami. Prawie jak "kurczak w sosie smietanowo-ziolowym" mąz bardzo chętnie zjadl

a teraz uwaga:
Zmiescilam się w bluzkę sprzed michasiowej ciązy! super :D
a od wczoraj ubylo mi 600g :D

Kilolek gratulacje :D widzisz i teraz juz widzisz efekty :tak: wiec sie czasem nie łam.

U mnie dzisiaj z 57,4 na 56,8....lece zmienic suwak. eh a to pewnie dlatego ze ja nie mam czasu teraz jesc :( zjem owsianke o ile ją zjem a potem wieczorem jakies mięcho wg diety ew. z warzywami i tyle mojego szamania :(

A u mnie wzrost wagi, ale .. wiadomo płodne się przyplątały...:-D po analizie wagi można wiele się nauczyć na temat własnego organizmu ;-), tak jak kiedyś przypuszczałam przed i w czasie @ nie tyję tak jak przy dniach płodnych... nawet pół kilo...:szok:

reklama
Kilolek- trzymam kciuki, niech wada spada w dół.

Ja przed egzaminami dalam spokoj z odchudzaniem i przy wadze jaka na suwaku wyszło ze ważyłam 3 na plus czyli 65kg. Dziś 63kg ważę:-) bez diet ale za to kawa robi swoje...

Do góry