reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Mama - widze, ze juz zaczelas dietke:) w takim razie powodzenia i wytrwalosci:)
kilolek - ale Ci leca kilogramki <szok> :) oby tak dalej, nie ma jak taka motywacja:tak:
Pianistka - teraz Ci się moze wydawac, ze nic nie schudlas ale ktoregos dnia waga tak nagle poleci w dół:tak:

a ja dzisiaj to w ogole juz przesadzilam, jogurciki owocowe, makaron na obiad, kanapka na sniadanie (normalny chleb), jakis gorszy dzien albo cos:((
jutro same proteinki. Waga w miejscu stoi ale jak sie jutro rano zwaze to moge sie lekko wkurzyc po dzisiejszym jedzeniu, a teraz sobie jeszcze przemyslalam, ze chce schudnac kolejne 5 kilo bo kupilam dzisiaj spodnie i sie troszke dopiac nie moge ale tak mi sie podobaja, ze musze:)

reklama
kilolku otreby powinnas kupic w kazdym supermarkecie, nie ze zdrowa zywnoscia, ja kupuje w auchan firmy Sante zloty cos za mala paczuszke:)

OTRĘBY OWSIANE SANTE 150G | K&M Delikatesy
no ale u mnie jest malutka biedronka, mini carefur i maleńki lidl i niestety asortyment mają mocno ograniczony :(
jak nie dostane w tym ze zdrowa żywnościia to będę musiala na allegro zamówić ale nim dojdzie to m się diety odechce

dzięki :D dzisiaj juz czuje sie ok ale z ato zaczeło mnie ciagnać do owoców(...)
Edit: mam pytanko: kurczak bez skóry tzn musi byc ieczony bez skóry czy moze być upieczony ze skórka ale zdjęta potem?

Powie mi ktos jak sie robi omlet? bo ja nigdy nie robilam :/ i chyba nawet nie jadłam

a generalnie widzę, ze my tak dość dowolnie do tej diety podchodzimy: ja korniszonek, pianistka sczypiorek...

Haha, mozemy chociaz tyle:) Omlet dietetyczny bede robila pierwszy raz, roztrzepie jajko, dodam ciut mleka, szczypiorek, moze kawalek szyneczki, sol, pieprz i poczekam az sie zetnie na patelni:) mam nadzieje ze mi sie nie przypali hehe.
Mozna tez zrobic z samego jajka i potem polac jogurtem.
A taki normalny omlet to mozna na 10 sposobow:)niektorzy dodaja maki, moj maz smazy chwile na gazie a potem patelnie wklada do piekarnika i piecze (no i on robi wypasiony z pieczarkami, kielbaska i pomidorami), oj wole teraz o tym nie myslec bo mi tylko slinka cieknie hehe:)

Co do zachcianek, to ja dzis mialam chcice na slodkie, brakuje mi ciasta/ciasteczka, jedyne co wymyslilam to jogurt nat. grecki z wanilia i slodzikiem:) no i na razie starczylo:)

A kurczaka to chyba nie ma roznicy jak upieczesz, wazne zebys skory nie jadla bo ona tlusta:) a w skorce jakos chyba lepiej sie upiecze, nie bedzie kurka taka sucha:)

pianistka to daj no przepis na te chipsy :D (...)

To po prostu wedlina doprawiona i upieczona w piekarniku:) hehe, ale wyglada apetycznie:
Chipsy - Dietetyczne Obżarstwo

Mama - widze, ze juz zaczelas dietke:) w takim razie powodzenia i wytrwalosci:)
kilolek - ale Ci leca kilogramki <szok> :) oby tak dalej, nie ma jak taka motywacja:tak:
Pianistka - teraz Ci się moze wydawac, ze nic nie schudlas ale ktoregos dnia waga tak nagle poleci w dół:tak:

a ja dzisiaj to w ogole juz przesadzilam, jogurciki owocowe, makaron na obiad, kanapka na sniadanie (normalny chleb), jakis gorszy dzien albo cos:((
jutro same proteinki. Waga w miejscu stoi ale jak sie jutro rano zwaze to moge sie lekko wkurzyc po dzisiejszym jedzeniu, a teraz sobie jeszcze przemyslalam, ze chce schudnac kolejne 5 kilo bo kupilam dzisiaj spodnie i sie troszke dopiac nie moge ale tak mi sie podobaja, ze musze:)

No mam nadzieje ze pojdzie w dol w koncu:) dlatego pierwsza faze wydluzam do 4, moze 5 dni, zreszta od poczatku zamierzalam 5 dni protein. Jutro pewnie bede miala do was mase pytan o druga faze, bede sie musiala przygotowac przeciez:) hehe
Pola - powiedz raz jeszcze ile schudlas i ile jestes na diecie? Musimy sobie suwaczki zrobic jak dziewczyny:)

chipsy super ale też tak po krawędiz troche, bo przyprawa do grilla ma mnóstwo soli a marynata na oliwie

Ja chyba sie zdecyduje na 3/3 chyba najłatwiej mi będzie. Myslicie, ze to ma znaczenie? Że np latwiej się chudnie w 5/5?
A czy mozna w trakcie zmienić np z 5/5 na 3/3 jak sie okaże ze nie daję rady 5 dni na proteinach samych?

Edit: lekko się zalamywąlam do tej pory bo tyle co chcę schudnąć i utrwalennie towychhodzi mi prawie rok na diecie ale teraz jak poczytalam o tej 3 fazie to spoko, prawie wszystko mozna jeść, a co nie można to i tak zwykle nie lubię :D

Ostatnia edycja:
Pianistka- ja schudłam 16 kg, diete zaczelam stosować 15 maja:tak:
i 14 kg poszlo do pazdziernika ale z przerwami, w sierpniu mialam taki tydzien, ze doslownie zarlam jak opetana, juz nie moglam na jedzenie patrzec a dalej jadlam;/ i potem od nowa dieta i tak w sumie do teraz z przerwami ona trwa. W listopadzie schudlam jeszcze dwa kilo i teraz waga sie trzyma, małe wahania są:tak:
Ja w ciąży duzo przytylam bo prawie 30 kg, pierwsze 11 kg zeszlo ze mnie w dwa tygodnie po porodzie a od grudnia 2009(czyli miesiac po porodzie) do maja 2010 tylko 2 kilo, myslalam ze zwariuje i dlatego sie wzielam za ta diete i efekty byly widoczne od razu, pierwsze 9 dni to 5 kg mniej(w wiekszosci woda ale motywacja byla ogromna).
Wlasnie dzisiaj myslalam o tym suwaczku musze go chyba zrobić bo chce jeszcze 5 kg schudnac i bedzie ok:) juz mam wage sprzed ciazy ale jeszcze troszke:tak:
A Ty ile wazysz oczywiscie jak mozna wiedziec??

no i fajne te chipsy! jakies urozmaicenie.........takie pierdoły ale sama bym tego nie wymyslila :D do tego przepisy na kolejne sosy....które mozna do wszelakich mies i jaj stosowac :)

No wlasnie, nie ma rewelacji, ale zawsze cos innego. Zrobilam sobie do omleta, chrupaly jak chlebek:)

chipsy super ale też tak po krawędiz troche, bo przyprawa do grilla ma mnóstwo soli a marynata na oliwie

Ja chyba sie zdecyduje na 3/3 chyba najłatwiej mi będzie. Myslicie, ze to ma znaczenie? Że np latwiej się chudnie w 5/5?
A czy mozna w trakcie zmienić np z 5/5 na 3/3 jak sie okaże ze nie daję rady 5 dni na proteinach samych?(...)

Ja nie dawalam marynaty, tylko przyprawy (w tym szczypte do grila) i wymieszalam z lyzka wody i tym nasmarowalam z jednej strony wedline, upieklam na folli w piekarniku na opcji grila, wyszly calkiem calkiem:)
Kilolku - tego omleta w koncu zrobilam tak: podsmazylam delikatnie na suchej patelni wedline w kostke i szczypiorek, potem dodalam to do roztrzepanych jajek do miseczki, dolalam troche mleka, sol, pieprz, wymieszalam i na sucha patelnie na gaz na minutke, potem bez przekladania na druga strone patelnie do piekarnika, omlecik wyrosl i byl pyszniutki:)

Edit: wyczytalam gdzies, ze to nie ma roznicy jaka opcje wybierzesz, a na tej ogolnej stronie pisza tak:
''Wg najnowszej książki Dukana rytm 1/1 często daje podobne rezultaty co 5/5, a nie wywołuje frustracji związanej z długim okresem bez warzyw i nie powoduje zniecierpliwienia oraz demotywacji. Jest to rytm najbardziej polecany przez dr Pierre Dukana.
Od najnowszego wydania książki dr Dukana, dostępne są jeszcze dwa warianty rytmu fazy II:

• 2 dni protein (P), 5 dni protein z warzywami (PW) - jest to rzadko stosowany rytm, który polecany jest osobom słabym, wrażliwym, zaawansowanym wiekiem lub wszystkim, którzy mają niewiele kilogramów do zrzucenia. Powinien być stosowany przez osoby, którym zależy na bardzo powolnym spadku wagi.
  • 2 dni protein (P), 5 dni zwyczajnego odżywiania - Jest inny wariant rytmu wyżej wymienionego 2/5. Kuracja dedykowana jest kobietom cierpiącym na cellulit, często bardzo szczupłym w górnych partiach ciała, ale obdarzonych krągłymi biodrami i udami.''

Pianistka- ja schudłam 16 kg, diete zaczelam stosować 15 maja:tak(...)
A Ty ile wazysz oczywiscie jak mozna wiedziec??

Wow kochana, to ogromny sukces, przede wszystkim ze tyle wytrzymalas na diecie, no i ze masz nadal takie samozaparcie:) super! To ile teraz wazysz?

Ja zazwyczaj sie trzymalam 54-55 kg, w ciazy nie duzo przytylam i po samym porodzie szybko schudlam ale pod koniec karmienia zaczelam znow tyc i tyc, objadalam sie, u mnie najwiekszy problem to slodycze (ciezko mi przezyc dzien bez ciasta, ciasteczek), chipsy (prawie co dzien zjadalismy z mezem miche chipsow na filmach poznym wieczorem), no i podzeranie ciastek w nocy hehe, w koncu doszlam do 58.5 kg (od tej wagi sobie licze odchudzanie), po swietach przekroczylam 59 kg i powiedzialam dosc:). No i wole teraz zrzucic te 4 kg niz kupowac wieksze ciuchy (w zadne jeansy juz nie wchodze heh). Zreszta mam nadzieje zmienic troche swoje nawyki zywieniowe dzieki tej diecie.
I jeszcze jedno, chce w lutym isc w koncu do pracy a wszystkie biurowe ciuchy mam za ciasne hehe:)

Ostatnia edycja:
Kilolek jedzcie te korniszony i szczypiorki jezeli maja pomoc:) ja piekąłm zawsze kure ze skora i potem sciagałąm :)

oterby kupisz m.in.na allegro

Marta, a w sumie ile tych otrebow zjadlas na Dukanie? Chodzi mi o oszacowanie, rzad wielkosci heheh bo nie mam pojecia ile ich zamowic na allegro, kilo? dwa? wiecej? ;]

no mysle ze chyba z kilo wystarczy hmm??ja tez bede musiala uruchomić allegro bo o ile te pszenne są to owsianych nie :( zrobilam sałatke z tunczyka......i jem :D a mąż ze mną tylko ze kładzie sobie ją na bułeczke :) i jakos nie narzeka......:D a nawet kupuje co mu kaze i nie biadoli po co mi ta dieta. mysle ze sie przekonał jak zobaczył ze cos sie tutaj je. Pewnie myślał ze to bedzie dieta "nic"

reklama
o mama widzę, ze waga ruszyła. U mnie dziś tylko 0,5 kg i to tez tak nei mama pewności, bo wagę mam stara jak świat i przy takich małych róznicach to czesto się myli. Ale fakt,z e dzis nie udalo mi się wyproznic niestety. Póxniej spróbuję kajzerki upiec na tych pszennych otrębach to może cos się ruszy. Na razie dodałam łyżke do jogurtu. A wlaśnie czy mozna właczyc do diety jjakieś produkty na zaparcia, przeczyszczające np herbatki albo tabletki ziołowe? Niby zioła dozwolone ale czy te tak dzialajace też?

martolinka jak ty pieczesz chlebek?

Ostatnia edycja:
Do góry