no i fajne te chipsy! jakies urozmaicenie.........takie pierdoły ale sama bym tego nie wymyslila
do tego przepisy na kolejne sosy....które mozna do wszelakich mies i jaj stosowac
No wlasnie, nie ma rewelacji, ale zawsze cos innego. Zrobilam sobie do omleta, chrupaly jak chlebek
chipsy super ale też tak po krawędiz troche, bo przyprawa do grilla ma mnóstwo soli a marynata na oliwie
Ja chyba sie zdecyduje na 3/3 chyba najłatwiej mi będzie. Myslicie, ze to ma znaczenie? Że np latwiej się chudnie w 5/5?
A czy mozna w trakcie zmienić np z 5/5 na 3/3 jak sie okaże ze nie daję rady 5 dni na proteinach samych?(...)
Ja nie dawalam marynaty, tylko przyprawy (w tym szczypte do grila) i wymieszalam z lyzka wody i tym nasmarowalam z jednej strony wedline, upieklam na folli w piekarniku na opcji grila, wyszly calkiem calkiem
Kilolku - tego omleta w koncu zrobilam tak: podsmazylam delikatnie na suchej patelni wedline w kostke i szczypiorek, potem dodalam to do roztrzepanych jajek do miseczki, dolalam troche mleka, sol, pieprz, wymieszalam i na sucha patelnie na gaz na minutke, potem bez przekladania na druga strone patelnie do piekarnika, omlecik wyrosl i byl pyszniutki
Edit: wyczytalam gdzies, ze to nie ma roznicy jaka opcje wybierzesz, a na tej ogolnej stronie pisza tak:
''Wg najnowszej książki Dukana rytm 1/1 często daje podobne rezultaty co 5/5, a nie wywołuje frustracji związanej z długim okresem bez warzyw i nie powoduje zniecierpliwienia oraz demotywacji. Jest to rytm najbardziej polecany przez dr Pierre Dukana.
Od najnowszego wydania książki dr Dukana, dostępne są jeszcze dwa warianty rytmu fazy II:
- 2 dni protein (P), 5 dni protein z warzywami (PW) - jest to rzadko stosowany rytm, który polecany jest osobom słabym, wrażliwym, zaawansowanym wiekiem lub wszystkim, którzy mają niewiele kilogramów do zrzucenia. Powinien być stosowany przez osoby, którym zależy na bardzo powolnym spadku wagi.
- 2 dni protein (P), 5 dni zwyczajnego odżywiania - Jest inny wariant rytmu wyżej wymienionego 2/5. Kuracja dedykowana jest kobietom cierpiącym na cellulit, często bardzo szczupłym w górnych partiach ciała, ale obdarzonych krągłymi biodrami i udami.''
Pianistka- ja schudłam 16 kg, diete zaczelam stosować 15 maja:tak(...)
A Ty ile wazysz oczywiscie jak mozna wiedziec??
Wow kochana, to ogromny sukces, przede wszystkim ze tyle wytrzymalas na diecie, no i ze masz nadal takie samozaparcie
super! To ile teraz wazysz?
Ja zazwyczaj sie trzymalam 54-55 kg, w ciazy nie duzo przytylam i po samym porodzie szybko schudlam ale pod koniec karmienia zaczelam znow tyc i tyc, objadalam sie, u mnie najwiekszy problem to slodycze (ciezko mi przezyc dzien bez ciasta, ciasteczek), chipsy (prawie co dzien zjadalismy z mezem miche chipsow na filmach poznym wieczorem), no i podzeranie ciastek w nocy hehe, w koncu doszlam do 58.5 kg (od tej wagi sobie licze odchudzanie), po swietach przekroczylam 59 kg i powiedzialam dosc
. No i wole teraz zrzucic te 4 kg niz kupowac wieksze ciuchy (w zadne jeansy juz nie wchodze heh). Zreszta mam nadzieje zmienic troche swoje nawyki zywieniowe dzieki tej diecie.
I jeszcze jedno, chce w lutym isc w koncu do pracy a wszystkie biurowe ciuchy mam za ciasne hehe