reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

reklama
moze to ciaza? :D

martolinka a ja mam pytanie takie: ile mozna na tej diecie schudnac ?? czy poprostu nasze ciało w pewnej fazie przestaje zrzucac kg i po prostu utrzymuje ją ??
mam nadzieje ze zrozumiesz

chodzi mi o to np jak waze 53 kg to czy jak zaczne stosowac ta diete czy no dojde do 40 <nie chce jakby ktos pytał ;P >
ja tak czytam was i ta diete to taka jakby oczyszczajaca organizm ... dla mnie to bez sensu chyba ze kucharke bym zatrudnila do wymyslnych przepisów :D albo zeby ktos mi zabrał komputer i internet no to wtedy moze moze :D
ha-ha-ha bardzo zabawne, chociaz los lubi byc przewrotny :d
co do tego le mozna schudnąc widziałam na forum dziewczynę która przez pół roku schudła 42kg!!

Kilolku - jak ci nie przejdzie to chyba bedziesz musiala przystopowac... zrob sobie liste co jadlas, moze cos ci zaszkodzilo? Z tego co pamietam to w pierwszy dzien pisalas ze zjadlas 4 jaja plus jajecznica z 2 jaj, czyli 6 jajek, moze to za duzo? Jajkami mozna sie prosto zatruc...ja czytalam, ze powinno sie ograniczac do 2 szt. dziennie, mysle ze 3 to juz max. a moze za duzo czegos innego zjadlas?

Ja sie czuje ok, dzis pychotka owsianka na sniadanko z wanilia i cynamonem mniam:) no i zaraz czas na kawke jupii!

Martolinka - od czego zalezy ta pierwsza faza? Bo ja planowalam na 5 dni, a w tescie wyszlo mi 3 dni i teraz nie wiem co robic:) Poza tym moze orientujesz sie, czy w czasie diety mozna przyjmowac jakis zestaw witamin?

Mama - witamy na Dukanie:) Widze, ze chcesz dojsc do 49 kg, ale bedziesz szprycha:)
widzisz o tych jajkach nie pomyslalam, dzięki. Ale wczoraj już zjadłam tylko 2 bo juz na jajka patrzec nie mogę

oo dzieki wiec jak dostane składniki to poszaleje :):):):) co do ograniczenia jajek to tez dzieki za info.....teraz sie pukam w głowe.....ze z jajkami oczywiste ze musza byc ograniczone, a jednak o tym nie pomyslalam :) dzisiaj juz zmuciłam 3 wiec pasuje. troche mi sie w głowie kiwa ale nastrój mam przedni wiec mi to nie przeszkadza. Gorzej jak z głodu dojdą mdłości ale to indyka za niedługo bede robic.

Byc moze kilolek strułas sie biedulko tymi jajami..... tyle jaj na prawie pusty zoładek, organizm nie przyzwyczajony do małej ilosci kalorii i jeszcze te ciezkie jaja!!! to musiało byc przez jaja moim zdaniem. Moze zrób sobie wiecej mięsa i serków i odmul organizm od jajek. zreszta jak sama mówisz ze nie mała babka z Ciebie to widocznie powinnas jesc wiecej aby nie czuc głodu..jak zapewnia dukan jedzenie moze byc w dowolnej ilości byle odpowiednie produktu do danej fazy. uszy do góry bedzie lepiej :) napisz jak sie dzisiaj czujesz. lepiej cos? który to juz dzien I fazy? za ile dni masz warzywka? pewnie po nich żołądek Ci odżyje i się przyzwyczai/dostosuje..........

suwaczek juz mam poprawiony :)
mi się wydaje, ze to bardziej przez jogurty i twarogi, bo ja mam lekka nadwrazliwośc na mleko albo po prostu z ogólnego złego smaopoczucia. Tez sobie ak myślę, że zjadlam niby sporo tzn wystarczająco by nie czuc glodu ale jakby t przeliczyc na kalorie to będzie pewnie z 1/6 tego co zwykle zadąlam więc organizm nie wytrzymuje. Tym bardziej, ze w 2 dni schudlam 4 kg. Zastanawiam się czy nie trzeba by wczesniej skończyć fazy uderzeniowej. Przewidziałam tydzien czyli do niedzieli. Zobacze jutro jesli rano waga pokarze kolejne 2 kilo mniej dodam jakies warzywo żeby przystopować albo nie wiem jakies mięsko tłustsze jak myslicie? Bo wydaje mi się, ze to za drastycznie leci w dół.
Dzisiaj juz czuję się trozkę lepeije tzn sa momenty,z ę źle i takie kiedy bardzo dobrze. Nawet zrobilam zakupy wracając z pracy i dalam radę donieśc do domu czyli siły po mału wracają. ALe nie chcę chwalic dnia przed zachodem słońca, bo u mnie najgorsze samopoczucie po południu

mama widzę, ze u Ciebie ppodstawa jadłospisu to kawa z mlekiem haha, a moze cos bardziej pozywnego?

A z pozytywnych wieści - mięsny otworzyli hehehe!! niezłe zad... co? ;) kurczaczek się dopieka, zaraz będzie wyżerka :D

Co do sosu sojowego sa mieszane zdania. Podobno sa takie , ktore nie zawieraja cukru- ja nie znalazłam. W II fazie stosowałam odrobiny zarówno sosu sojowego jak i musztardy. na uderzeniówce bym odpusciła

Kiloelk nie skracaj fazy uderzeniowej. Ma ona ogromne znaczenie dla dalszego efektu. Nie martw sie na samym poczatku to co spada to głownie woda i dalsze spalanie tluszczu zaczyna sie na serio w II FAZIE. Waga przystopuje zapewniam i bedziesz jeszcze tesknic za takimi spadkami :)P

A ja dziś zmodyfikowany kebab ;-):-D, czyli sam kurczak bez warzyw i buły i do tego jakiś sosik, tylko nie czosnkowy zrobię, bo mężowi nie chcę zbytnio chuchać ;-), szczególnie, że dziś ma urodziny.:-D

no kawa a jak :D musi byc. bez niej nie funkcjonuje i tu paradoks bo ja kawy nie piłam dłuuuuuuuuugo. w pracy dziewczyny namówiły mnie to piłam taką 2w1 tylko raz dziennie rano na smaczek do kawy. a po porodzie juz max - aby oczka nie leciały. zresztą lubie lubie i co se bede zalowac. inne rzeczy pozywne tez zajadam :)
co do wagi Twojej kilolek to pewnie tak ma byc bo waga wieksza to i wiecej spada. a robiłas test dukana co on na to? a i widzisz :) nie jest zle ogranizm sie przyzwyczaja. Ja tez zawsze reaguje zawrotami i mdłościami.
aha mialam dopisac........moze powinnas wiecej m-sa jesc aby cie "zapchał" na więcej - wiesz te mdłosci i szybka utrata wagi...wazne przeciez zebys jakąś siłe miała

Ostatnia edycja:
Martolinka - sprawdzilam jogurty 0% w sklepie i niestety, wszystkie zawieraja jakis cukier, tak samo jak owocowe i jogurty light 0.1%, wszedzie jest cukier! Czy sa jakies w ogole bez cukru? Zaraz spr. moj sos sojowy:)

Mama co do skrocenia uderzenióki odpowiedziałąm wyżej :) a do guru mi daleko . w razie czego poprawiajcie :)
Ja dzis mieszanka chińska bonduelle z sosem sojowym i piersia z kury . Maz ma do tego ryz , ja niestety limit skrobii wyczerpałąm wczoraj :p

Pianistka cukier bedzie wszedzie , ale nalezy patrzec w jakich ilosciach. Weglowodany ( w tym cukier) w moim jog.naturalnym Bakoma to prawie 8 g.

reklama
Do góry