reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

nom troche ruszyła - ale bez wypróżniena jestem jeszcze dzisiaj :( daj maila to spróbuje wyslac bo mam ksiazke - spróboje bo nie wiem jak u mnie necik działa ale powinno pojsc

słuchajcie a te otręby to wystarczy wsypac no do jogurtu? czy je trzeba jakos gotowac albo cos?

reklama
Pianistka - waże 65kg. Jak szłam do porodu to moja waga pokazala 90 z kawalkiem, bylam zalamana:tak: ale teraz juz o tym nie pamietam, zawsze wazylam w okolicach 62-67kg, no kilka miesiecy przed ciaza (po przyjedzie do UK) schudlam do 52 kg, i ta waga trzymala sie u mnie przez trzy miesiace, praktycznie nic nie jadlam, mialam stresy itp. Chcialabym wazyc 60 ale w sumie nie narzekam, mam 172 cm wzrostu wiec nie jest tragicznie.
mama - waga ruszyla, super:) teraz bedzie juz coraz lepiej:-)

Kilolek, gatuluje kolejnego pol kilo!:)
Ja sie dzis zwazylam, po 3 dniach schudlam niby 2 kg, ale to bylo rano, przed sniadaniem wiec teraz pewnie wiecej hehh:) czytalam, ze im mniej sie wazy tym wolniej sie zrzuca, wiec nie spodziewam sie cudow, zreszta 2 kg to super wynik:) jeszcze dzis, no moze jutro proteinki a potem w koncu warzywka. No i ja zdecydowalam sie na 1/1, bo inaczej nie dam rady hehe:)

Jak macie sprawdzony przepis na chlebek albo buleczki z pieca to dajcie, bo w necie masa i nie wiem, ktory wyjdzie:) ja dzis sniadanko bez otrebow wiec na obiad albo kolacje mozna poszalec z jakims nowym przepisem:)

ja na obiad zrobiłam makaron z jajek ale wyszedł tak srenio na beztłuszczowej patelni, troche się poprzypalal. Jutro spróbuję z mikrofali

hej hej, pisze z kuchni z małym na ręku :D bułeczki mi sie pieką :DDDDDD ale zapach mmmmmmmm. mam nadzieje ze nie bedzie z tego niewypał :DDDDDD bo jestem podjarana ogolnie wypiekami typu drozdzowka z serem :D pierwszy raz w zyciu cos pieke hahahahaahaha

a wiec tak ja robiłam z tego przepisu:
Składniki:
12 łyżek otrębów owsianych (nie mielonych)
2 jaja
pół opakowania twarogu 0% (nawet takie mnniejsze pół - chodzi o opakowania 200 gramowe)
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli (do smaku jak kto woli)
szczypta czosnku w proszku
Piekę około 30 minut w temp. 200 st.

ja sobie zrobiłam z pszennych otrebów, nie dawałam soli a zamiast czosnku dałam cukru waniliowego (a co sie bede :D)

utworzyłam kulki które i tak sie rozpłynęły i wyszły mi takie jakby pół kajzerki. moje spostrzeżenia - mozna dac mniej jajek :D masa wyjdzie sztywniejsza i wyzsza - ktos nawet na forum o tym pisał.....poza tym są OK :)
aaaaa i jeszcze jedno być moze mi nie urosły do góry za bardzo bo miałam ciezką mase tzn nie zmiksowałam tego na drobniejsze tylko wymieszałam :D :) nastepnym razem wypróbuje z mixowaniem.

Ostatnia edycja:
Kiloelk pare stron wczesniej wkleiłam Ci linka z przepisem na chlebek , który piekłam.
Lotka kurcze kup ze 2 kg tych otrąb. Otreby na tej diecie powinnas jesc do konca zycia wiec sie nie zmarnuje

kilolek jestem pod wrazeniem :D brawo

Kiloelk pare stron wczesniej wkleiłam Ci linka z przepisem na chlebek , który piekłam.
Lotka kurcze kup ze 2 kg tych otrąb. Otreby na tej diecie powinnas jesc do konca zycia wiec sie nie zmarnuje

kilolek jestem pod wrazeniem :D brawo
hehe pod wrażeniem czego?

kurcze trzeba by coś z tymi przepisami zrobic, bo cięzko się szuka

reklama
ehhhhhh a ja zamiast na obiad to na kolacje jem Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - Omlet ala pizza tylko zamiast kiełbasy jest szynka, zamiast otrębów zytnich mam pszenne, sos mam koperkowy i bez tłuszczu o dziwo mi sie udało. co do cebuli to niby na stronach pisze ze jest dozwolona w 1 fazie no i te forum jest polecane przez martolinke bo najbardziej wiarygodne. Wiec skoro piszą ze mozna to jem. W smaku hmmmmmmmmm za.je.faj.ne. :D:D:D

Do góry