reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

nom troche ruszyła - ale bez wypróżniena jestem jeszcze dzisiaj :( daj maila to spróbuje wyslac bo mam ksiazke - spróboje bo nie wiem jak u mnie necik działa ale powinno pojsc

słuchajcie a te otręby to wystarczy wsypac no do jogurtu? czy je trzeba jakos gotowac albo cos?

reklama
Pianistka - waże 65kg. Jak szłam do porodu to moja waga pokazala 90 z kawalkiem, bylam zalamana:tak: ale teraz juz o tym nie pamietam, zawsze wazylam w okolicach 62-67kg, no kilka miesiecy przed ciaza (po przyjedzie do UK) schudlam do 52 kg, i ta waga trzymala sie u mnie przez trzy miesiace, praktycznie nic nie jadlam, mialam stresy itp. Chcialabym wazyc 60 ale w sumie nie narzekam, mam 172 cm wzrostu wiec nie jest tragicznie.
mama - waga ruszyla, super:) teraz bedzie juz coraz lepiej:-)

Kilolek, gatuluje kolejnego pol kilo!:)
Ja sie dzis zwazylam, po 3 dniach schudlam niby 2 kg, ale to bylo rano, przed sniadaniem wiec teraz pewnie wiecej hehh:) czytalam, ze im mniej sie wazy tym wolniej sie zrzuca, wiec nie spodziewam sie cudow, zreszta 2 kg to super wynik:) jeszcze dzis, no moze jutro proteinki a potem w koncu warzywka. No i ja zdecydowalam sie na 1/1, bo inaczej nie dam rady hehe:)

Jak macie sprawdzony przepis na chlebek albo buleczki z pieca to dajcie, bo w necie masa i nie wiem, ktory wyjdzie:) ja dzis sniadanko bez otrebow wiec na obiad albo kolacje mozna poszalec z jakims nowym przepisem:)

ja na obiad zrobiłam makaron z jajek ale wyszedł tak srenio na beztłuszczowej patelni, troche się poprzypalal. Jutro spróbuję z mikrofali

hej hej, pisze z kuchni z małym na ręku :D bułeczki mi sie pieką :DDDDDD ale zapach mmmmmmmm. mam nadzieje ze nie bedzie z tego niewypał :DDDDDD bo jestem podjarana ogolnie wypiekami typu drozdzowka z serem :D pierwszy raz w zyciu cos pieke hahahahaahaha

a wiec tak ja robiłam z tego przepisu:
Składniki:
12 łyżek otrębów owsianych (nie mielonych)
2 jaja
pół opakowania twarogu 0% (nawet takie mnniejsze pół - chodzi o opakowania 200 gramowe)
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli (do smaku jak kto woli)
szczypta czosnku w proszku
Piekę około 30 minut w temp. 200 st.

ja sobie zrobiłam z pszennych otrebów, nie dawałam soli a zamiast czosnku dałam cukru waniliowego (a co sie bede :D)

utworzyłam kulki które i tak sie rozpłynęły i wyszły mi takie jakby pół kajzerki. moje spostrzeżenia - mozna dac mniej jajek :D masa wyjdzie sztywniejsza i wyzsza - ktos nawet na forum o tym pisał.....poza tym są OK :)
aaaaa i jeszcze jedno być moze mi nie urosły do góry za bardzo bo miałam ciezką mase tzn nie zmiksowałam tego na drobniejsze tylko wymieszałam :D :) nastepnym razem wypróbuje z mixowaniem.

Ostatnia edycja:
Kiloelk pare stron wczesniej wkleiłam Ci linka z przepisem na chlebek , który piekłam.
Lotka kurcze kup ze 2 kg tych otrąb. Otreby na tej diecie powinnas jesc do konca zycia wiec sie nie zmarnuje

kilolek jestem pod wrazeniem :D brawo

Kiloelk pare stron wczesniej wkleiłam Ci linka z przepisem na chlebek , który piekłam.
Lotka kurcze kup ze 2 kg tych otrąb. Otreby na tej diecie powinnas jesc do konca zycia wiec sie nie zmarnuje

kilolek jestem pod wrazeniem :D brawo
hehe pod wrażeniem czego?

kurcze trzeba by coś z tymi przepisami zrobic, bo cięzko się szuka

reklama
ehhhhhh a ja zamiast na obiad to na kolacje jem Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - Omlet ala pizza tylko zamiast kiełbasy jest szynka, zamiast otrębów zytnich mam pszenne, sos mam koperkowy i bez tłuszczu o dziwo mi sie udało. co do cebuli to niby na stronach pisze ze jest dozwolona w 1 fazie no i te forum jest polecane przez martolinke bo najbardziej wiarygodne. Wiec skoro piszą ze mozna to jem. W smaku hmmmmmmmmm za.je.faj.ne. :D:D:D

Do góry