reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Dziewczyny, niech ktos potwierdzi, czy mozna w pierwszej fazie ta make kukurydziana czy nie. Chce zrobic te kluseczki z twarozku (quark czy wiejski), ale bez otrebow (bo porcje dzienna juz wyczerpalam na sniadanie w bulce:) i w przepisach ktore znajduje jest maka kukurydziana.

reklama
martolinka - wow! Jeszcze troszke i będzie "6" z przodu jak będziesz wchodzila na wagę :) gratulacje!
Pianistka - w pierwszej fazie jest zabroniona, niestety:(

martolinka - wow! Jeszcze troszke i będzie "6" z przodu jak będziesz wchodzila na wagę :) gratulacje!
Pianistka - w pierwszej fazie jest zabroniona, niestety:(

Nosz kurde, czyli te przepisy z netu to pic na wode, na to wyglada. Ja sie napalilam, ze bede mogla jesc roznosci, a tu wychodzi ze prawie nic.
Chyba ze ktoras ma przepis na kluseczki z twarozku bez maki???

ja niestety nie mam:(
a jesli chodzi o przepisy z netu to nie moge nic pomoc bo ja w pierwszej fazie jadlam przez 9 dni jedno i to samo na okraglo (jajka, twarozki, kurczak, jogurty) takze nie znam sie za bardzo, martolinka jest ekspertem, musisz na Nia poczekac:) a teraz zjedz sobie cos innego:p np. jogurcik heh:D

ja nadal kiepsko się czuję ale koro martolinka mówi, ze 4 dni to trudno, trzeba przetrwać.
A martolinka czemu im więcej tym lepiej???

Powiem Wam szczerze, zę mi ciężko i lamię sie ale wstyd mi przed mężem :( także tzymam jakoś. Myślę sobie, że chyba latwiej by mi było jednak z jakimś chrupkim pieczywem i warzywkami cos takiego. Mam jednak postanowienie, ze musowo muszę wytrwac 2 tygdnie. Wydaje mi się, ze to okres wystarczający by sprawdzić, czy dieta faktycznie jest dla mnie. Uderzeniówka, wiadomo mila nie jest, potem dojdą warzywka i na pewno troszkę lepiej będzie i potem znów same proteiny i wlaśnie w tym momencie powinnam wiedziec czy dam rade tak na stałe czy muszę coś innego poszukać. Może się przyzwyczaję.

A swoją droga wysikałam jednak wczoraj te 2 kilo hehe ale musze kupić porządną wagę, bo tak wazy jak chce. No i nie cieszę się zbytnio bo u mnie zawsze 2-3 kilowe wahnięcia wag występują. Żebym tylko jutro nie miała +4

znowu się wkurzyłam, bo dalej sklepy pozamykane. Nie mam gdzie kurczaka i wieżej rybki kupic. Wczoraj w markecie kupiłam tuńczyka w puszce i makrele wędzoną. ani mięsa ani ryb tez nie było. Myślałam, ze dziś się zaopatrzę a tu d..

Pianistka faza uderzeniowa tym rózni sie od dni P w II fazie , ze jest bardzo restrykcyjna. nie można używać m,in. mazieny ( u nas skrobia i maka kukurydziana to co innego). Potem 2 płaskie łyzeczki sa dozwolone

Killolek im wiecej jesz białaka tym organizm potrzebuje wiecej energii spalic zeby trawić białko. IM WIECEJ ZJESZ TYM WIECEJ SCHUDNIESZ!!! trzeba byc po prostu najedzonym :)
kilolek ale przeciez mozesz robic sobie pieczywo i jesc normalne kanapeczki, jak dojda warzywka to juz w ogóle super.

Martolinka, ty nasza specjalistko:) powiedz mi jeszcze o otrebach: niby zaleca sie 2 lyzki dziennie otrab owsianych (na stronach ang. tak samo), ale jak np. w tej buleczce co robie na sniadanie (czy masie innych przepisow na nalesniki, kluseczki itd.) ida 2 lyzki otrab owsianych i 1 lyzka pszennych, to to jest za duzo na dawke dzienna? Czy ta jedna lyzka pszennych ma jakies znaczenie?

Kurcze nie wiem skad wziła sie dawka 2 łyzek otrąb. Ja w pierwszek ksiazce Dukana jak byk mam napisane 3 łyzki i tak stosowałam i bede stosowac:tak: bez obaw Pianistka

reklama
Kurcze nie wiem skad wziła sie dawka 2 łyzek otrąb. Ja w pierwszek ksiazce Dukana jak byk mam napisane 3 łyzki i tak stosowałam i bede stosowac:tak: bez obaw Pianistka

No wlasnie, rozne stronki roznie podaja:)
Ja dzis strzelilam babola, zjadlam dzis jogurt waniliowy fat free ale nie zwrocilam uwagi, ze zawieral cukier, heh. Czy w ogole sa jogurty beztluszczowe bezcukrowe?
Poza tym zaopatrzylam sie w slodzik i ekstrakt waniliowy (mam zamiar zrobic owsianke z jednego przepisu) i wedlinke z indyka oraz wolowinke pieczona w plasterkach:)
Co do serka - Banana, akurat w moim Sainsburym nie bylo tego Quark, za to kupilam soft cheese lisght (z serii ''be good to yourself''), maja sporo produktow light z tej serii.

Do góry