reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

pytanko:
nie wolno jeść wieprzowiny ale wolno jeść wędlinę - szynkę wieprzową. Gdybym chciala zrobić wędlinkęz szynki - upieklabym to mogę czy nie? bo jak to wychodzi kupne tak, robione nie? czy mus byc peklowane czy jak?
przynudzam, wiem, sorki

powiem Wam, ze nie czuję sie najlepiej niestety. Leże już bo mi słabo, niedobrze i kręci mi sie w glowie. Ciekawe ile czasu będzie się organizm przyzwyczajał. No i niestety popełnilam dziś kilak błedów, nie wielkich ale jednak. Niby czytalam wszystko po 10 razy ale jak przyszło do robienia żarcia to troszkę mi się pomiesząla I faza z uderzeniową. No truudno. Mam nadzieję,z ę nie będę musiala przez to tej uderzeniowej wydlużać

reklama
ja juz zgłupiałam ;p im wiecej czytam o tej diecie tym mniej wiem. patrzcie same Tygodniowe menu fazy pierwszej | Dieta dr Pierre'a Dukana faza I i bułki? galaretka owocowa? ptasie mleczko? sernik? krem czekoladowy czy waniliowy???? ja myslalam ze trzeba jesc to co pisałam wczesniej na str 99 ogólnie m-so i nabial...i zdanie koncowe: co nie jest na tej liscie jest surowo zabronione.....
dla mnie jedno drugiemu przeczy. no chyba ze mi to wytłumaczycie ;/ :(

Ostatnia edycja:
widzialam to, bez sensu tzn bułki dunkanowskie no to ok, sernik tez pewno jakis da się zrobic w perwszej fazie ale ten krem czekoladowy już nie bardzo. mnie bbardziej zastanowiło, ze rano sa buleczki a na deser placuszki otrebowe.. Ciężko z 2 lyzek zrobić i bułeczki i placuszki

Witam w Nowym Roku. życzę sukcesów w redukowanu wagi!

Widzę że mocno jesteście zaangażowane w diete Dukana. Mój brat stosował ją przez rok. Schudł ok. 40kg. Teraz to inny człowiek. Dalej tą diete stosuje a mineło już 5 lat. Ja jeszcze się w nią nie zagłebiałam. Zastanawia mnie jedno. Dużo białka w organiźmi to olbrzymie obciążenie dla nerek, wątroby.... Jaki to ma wpływ na przyszłość i funkcjonowanie tych narządów?

A po drugie nie macie dosyć nabiału???

Ja jak wcześniej pisałam ograniczyłam mnóstwo rzeczy-drobiazgów. To przyniosło sukces. Teraz pracuje na siłowni aby poprawić proporcje ciała.

to mi przypomnialo, ze moj maz kiedyś był na diecie białkowej by przytyć. Oczywiście poza nabialem (z resztą tłustym) to cąłkowicie sie roznila od tej ale testosteron to mu wtedy szalał dziewczyny oj szalał! Uszami mu tryskał. Dzisiaj się zastanawial czy mi tez testosteron wzrośnie jak tak się napcham tych jogurtów:D

pianistka no tak serek wiejski, sorry. Ja twarogu w sumie nie kupowalam i na serek sobie mowie twarozek i w blad Cie niechcacy chcialam wprowadzic, przepraszam:zawstydzona/y: te z tesco tez jadlam i wszystkie takie same:p
kilolek - ja przez pierwsze dni bylam oslabiona jak nie wiem co:( spac mi sie chcialo itp, ogolnie zle sie czulam ale potem juz bylo spoko:-)
martolinka - no a ja jak pisalam bez coli nie moge zyc, wieczorem jak sie juz konczy to koniecznie musze isc do sklepu, zeby na rano byla, co za nalog:(

ja juz zgłupiałam ;p im wiecej czytam o tej diecie tym mniej wiem(...)

To menu jest do d..., pisza zeby jesc 2 lyzki otrab dziennie, sama buleczka, ktora robilam na sniadanie zawiera 3 lyzki (chlebek jeszcze wiecej), wiec nie mozna panierowac potem w otrebach, jesc sernikow, placuszkow itp., oni dali prawie wszystkie posilki z otrebami wiec sami sobie przecza, dlatego musimy sie zdac na siebie. Kazdy ma inne potrzeby i inne upodobania, mnie jest najciezej sie obejsc bez pieczywa, dlatego wybieram bulki na sniadanie a potem w c. dnia juz otrab nie jem:) jak ktoras upiecze chlebek to dajcie znac, bo tyle jest przepisow ze nie wiem co wybrac hehe:)

Kilolek pewnie wszystkie czasem zgrzeszymy wiec sie nie martw:)
Ja tez po pierwszym dniu, wiec jedziemy razem:) ja sie czuje ok, wlasnie sobie koncze serek wiejski na kolacje.

Powiedzcie mi, jak mozna zjesc tunczyka oprocz wymieszania go z jajkiem, tak zeby nie byl mdly?:) bo nie chce tez naduzywac jajek hehe.

kilka kropel cytrynki ja daję albo korniszonki można pokroić drobniutko

Ta sobie myslę, ze jja dziś potwornie duzo zjadlam, makabrycznie. Niby mozna jeść ile się chce ale a wrąbalam 4 jajka na twardo, 2 małe jogurty, serek homogenizowany, porcje bułeczek, 6 plasterków wędliny, jajecznice (ok 2,5 jajka) z indykiem, plasterek lososia i cała makrelę!!!! nieduża byla ale i tak wstyd :/

Ja korzystam z kilku książek posiłkując się forum w razie co i dla przepisów, a książki to "metoda dr Dukana" , gdzie ładnie jest w tabelkach co można w której fazie , a co niedozwolone.... druga kniga to "nie potrafię schudnąć - przepisy dla polaków" i jego najwcześniejsza " nie potrafię schudnąć" oraz 350 przepisów do diety dukana...
Poza tym w fazie 1 - uderzeniowej nie stosowałam udziwnień, bo nie miałam takiej potrzeby, a poza tym dopasowałam sobie wcześniej menu do swoich upodobań smakowych ;-).
Dopiero niedawno zaczęła mi doskwierać monotonia dietowa, więc zaczęłam poszukiwania ,,, poza tym wg książek on na bieżąco niektóre produkty dopisuje do listy, bo dieta się zrobiła modna na każdym kontynencie, a jak wiadomo francuzi nie znają naszych śledzi itp....

reklama
pytanko:
nie wolno jeść wieprzowiny ale wolno jeść wędlinę - szynkę wieprzową. Gdybym chciala zrobić wędlinkęz szynki - upieklabym to mogę czy nie? bo jak to wychodzi kupne tak, robione nie? czy mus byc peklowane czy jak?
przynudzam, wiem, sorki
.

Kilolek z ta szynka to i ja miałam watpliwosci wiec jej po prostu nie jadłam. Wedline to niewiadomo jaka kupic z szynki bo wszedzie tłuszcz a jakaswinke surowa kupisz to tez nie wiadomo.Ja na poczatku tez sie zle czułąm ale po kryzysie 4 dnia było juz dobrze

ja juz zgłupiałam ;p im wiecej czytam o tej diecie tym mniej wiem. patrzcie same Tygodniowe menu fazy pierwszej | Dieta dr Pierre'a Dukana faza I i bułki? galaretka owocowa? ptasie mleczko? sernik? krem czekoladowy czy waniliowy???? ja myslalam ze trzeba jesc to co pisałam wczesniej na str 99 ogólnie m-so i nabial...i zdanie koncowe: co nie jest na tej liscie jest surowo zabronione.....
dla mnie jedno drugiemu przeczy. no chyba ze mi to wytłumaczycie ;/ :(
ptasie leczko , sernik, krem czekoladowy wszystko mozna jesc ale najlepiej od II fazy zeby to byął prawdziawa uderzeniówka (I faza). Krem czekoladowy robimy z odtłuszczonego kakao (11%). Ale ostrzegam , ze moze powodowac kakao zastoje

Pytajcie co jeszcze Wam nie gra. I raczej nie ufajcie przypadkowym forom bez komentarzy dukanowiczów

A ja po wczorajszym P dzis na wadze 70.5!!! szok. Ale nie zapisuje bo pewnie cos wzrosnie przez tydzień :)

Kilolek zjadłas tyle ile potrzebowałas. Jesz ile chcesz!!!! im wiecej tym lepiej!!!!

ja do tuńczyka dodawałam korniszony a w Dni PW pomidorka , czy zielonego ogórka

Do góry