reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy poduszka i kołderka u dziecka?

Agata2013

Zaciekawiona BB
Cześć, nie znalazłam tu takiego wątku, jeśli jest to mnie poprawcie :). Od kiedy dziecko śpi na poduszeczce i pod kołderką? Nie wiem kiedy kupić.

reklama
ja kołderkę używałam od urodzenia poduszkępo roku i to tylko dla tego że mała miała straszny katar i miała problemy ze spaniem bo nosek się zatykał, a teraz widzę że zasypia na poduszce a później zjeżdża i śpi bez.

Zależy od dziecka i od tego w jaki sposób śpicie. U nas kołderka leży w komodzie, bo dziecko by pod nią nie dało rady spać- jest dość ruchliwa, okręca się często. Śpi w śpiworku. Poduszkę płaską dostała niedawno jak zaczęła kłaść głowę na nasze poduszki :) (śpimy razem), ale to taka bardziej przytulanka- i tak w nocy z niej nie korzysta. Można śmiało zaczekać z poduszkami i kołdrami jak dziecko będzie większe. Z poduszką nawet do momentu aż samo się upomni :)

Moj synek ok 9-10 miesiąca dostał płaską podusie i az zaczął lepiej spać. Teraz coraz częsciej w nocy przesuwa sie i kręci az w koncu jego główka ląduje na mojej poduszce (spimy razem) i wówczas spi mu się najlepiej :)

urodziła się latem, więc z kołderki nie korzystaliśmy, spała pod flanelą. pod kołderką zaczęła spać od 3,5mies. nie jest wiercipiętą, więc się nie odkrywa, ani nie zakrywa:) Na bardzo bardzo cieniuteńkiej podusi śpi od 5mies. teraz ma 8,5mies. i wspina się na moją poduszkę :D

nasz spi w spiworku i z zalecen z ktorymi sie spotkalam (polozna, pediatra) na kolderke i poduszke powinno sie przejsc nie wczesniej niz po pierwszych urodzinkach. Sa tez tacy, ktorzy uwazaja, ze dopiero u trzylatka :sorry:Spiworek ma te zalete, ze chocby dziecko przemieszczalo sie po calym lozku to i tak sie nie odkryje :-)

Widze, ze Tytanowa i Sosnowiczanka wciaz spia z dziecmi. My tez :-p

my też śpimy z małą:) Moja nie mogła spać w śpiworku, bo był niewygodny w cooconababy, który używaliśmy do 4 mies. Poza tym latem było za gorąco. A potem za nic w świecie nie chciała się do niego wsadzić i spać w tym. Teraz (8mies.) dostałam śpiworek i znowu spróbowałam...nie było szans, aby ją w tym umieścić:D Woli dużą swobodę.

Moja córka spała od początku pod kołderką. Teraz zastanawiam się nad śpiworkiem dla kolejnego dziecka, o które się staram

reklama
U nas rożek ani śpiworek nie zdał by egzaminu, mały nie lubi gdy go coś krępuje.
Majowe dziecię na początku spało pod pieluszką tetrową, później kocykiem, w zimie pod cieniutką kołderką.

Do góry