majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Parówki... kontrowersyjny temat. Myślę, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Byleby nie stały się standardem. No i myślę, że parówki to najwcześniej po 3 urodzinach.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
niektóre osoby z góry pisza że parówki to syf itp..
a tak naprawde nie przeczytały składu wszystkich produkowanych parówek
MOM nie jest uznawane jako mieso tylko dodatki(tak wyczytałam z jednej ze stronek dot parówek)które dodaje się do tych :gorszych i tańszych: parówek
tak samo nie wszystkie parówki maja w sobie taki syf o którym piszecie...
MOM jest równiez w gerberkach .. a to sa posiłki tylko i wyłącznie dla niemowląt... także same widzicie..
ja daję parówki dziecku ale patrze na skład... nie uważam że te wybrane to równiez syf i tez nie je codzinnie
co do otyłosci.. prędziej dziecko bedzie otyłe od tych całych danonków które wolicie dawać dziecku niż od parówek :-)
zawierają w sobie tyle cukrów.. że szkoda słów..
ponoć jeden danio zawiera w sobie pół szklanki cukru , a danonek nie wiele od niego odbiega.... :/a
tym bardzij dziwi mnie o tym jak piszecie że danonki sa lepsze ... o tyle o ile piszą to mamy z suwaczkami 1 rok 7 msc , 1 rok 2 msc lub zaczęłam dawać danonki od 10 msc życia , lub moje dziecko je danonki codziennie....
a przecież danonki przeznaczone są dla dzieci od 3 rż ! a tak kurczowo trzymacie się składu parówek.
niektóre mamy nawet nie wiedza jak obciążają dziecku nerki tymi danonkami...jest to równoznaczne z podawaniem słodyczy , lepszy jest jogurt naturalny (*tak samo jak w porównaniu parówki z lepszej jakości kiełbasą czy mięsem) ale nad tym się nikt nie zastanowi bo przecież danonki sa dla dzieci... ;-)
w tych czasach ten cały syf jest już prawie wszędzie niestety :/
trzeba kupować wszystko ze sprawdzonych źródeł.. ale co z tego jak z czasem i te zawodzą , i jest ich coraz mniej...