reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
Super Zosia:tak::tak::-) gratki wielkie dla córci Oliwieczka:tak::-)

powodzonka wszystkim innym zyczę:tak:

u nas właściwie kupa to juz zwsze na nocniku, woła i wstrzymuje az go nie posadzę:tak: czasem jakaś wpadka ale sporadycznie. o siku czasem mu sie przypomni:sorry2:kurcze, wiem że gdybym była w domu z nim to bym mogła tego przypilnować....:zawstydzona/y: a tak to jeszcze popołudniami do tłumaczenia siadam i właściwie nie ma m kiedy na dłuzej zostawić go bez pieluszki....jak skończe tłumaczneie to sie zabiorę za niego;-) przynajmniej popołudniami:tak:

My również gratulujemy Zosi i mamie, że tego dopilnowała;-):tak:

U nas wczoraj zasikane tylko jedne majtki:szok: Przed drzemką zrobił siusiu i pieluszka była sucha, po drzemce nie chciał siusiu i jechaliśmy na bilans, więc został w tej pieluszce i jak wracaliśmy, a było może jeszcze 5 min. do domu to zrobił pierwszy raz siusiu do tej pieluszki, bo nie zdążyliśmy:-p Potem do wieczora spoko:tak: Dzisiaj od rana sucho, nawet na spacerze byliśmy bez pieluszki:-) Problem tylko w tym, że to ja go pytam czy chce mu się siusiu, bo sam jeszcze nie zawoła:sorry2: Ale nie pytam go częściej niż co 1.5-2 godziny. Jak dla mnie to jest ogromny sukces jak do tej pory, więc próbujemy dalej, może załapie sam, o co w tym wszystkim chodzi:-)

Gratulacje dla Zosienki ,Hubcia i Victorka:-):tak:.Zazdroszcze.
Kondzio za żadne skarby nie moze zrozumiec,ze siku mozna zrobic do nocnika:no:.Nawet bartek mu pokazywal i nic:sorry2:.

No to gratulacje dla Emilki Gosiu :tak: Oli zanim się obudzi już ma nasikane, bo sprawdzałam nieraz. Może sika, kiedy budzi się na mleko :confused:

a Emilka jest taka że jak ma pieluchę z rana to sika w nią :dry:
A Oliwka właśnie nie, jak już się rano obudzi, to mimo, że ma mokrą pieluchę na tyłku, to woła. Ostatnio zresztą już nie zakładamy pieluchy nawet na dłuższe spacery i na wyprawy do marketów też, bo dość długo wytrzymuje, nawet jak musimy trochę poszukać ubikacji. W dzień też już nie woła na ostatnią chwilę, więc już bardzo długo nie zdarzyło jej się nawet popuścić.
Może mogłabym się pokusić i wysadzać Oliwkę, jak się w nocy kręci i woła o mleko, ale tak starsznie mi się nie chce wstawać, że szok :zawstydzona/y:

jak Zosi chcialo sie sikać w nocy (jak ją jeszcze uczyłam ) to zaczynała się tak strasznie krecic i kopać nogami , ale to tak bardzo ze z początku nie wiedziałam co jej jest a ona juz podswiadomie chyba nie chciała sie zesikać w majteczki czy pampka ale tez nie mogła sie wybudzić.
Teraz jej sie zdarza tak wiercić w nocu ale wtedy wiem ze musze ja wysadzic na nocnik (oczywiscie wierci sie w naszm lozku jak juz do nas sobie wskoczy)

reklama
Do góry