reklama
Wiśnia, ciesz się, że siedzi, lepsze to niż uciekanie z nocnika
Gratulacje dla Pysia za siusiu
Miśka, nie zakładasz Wikusi pieluchy już na noc
Oli niestety w nocy ciągle pompuje, choć w dzień już tak dawno sygalizuje. Tylko czasem się zdarza sucha nocka.
Gratulacje dla Pysia za siusiu
Miśka, nie zakładasz Wikusi pieluchy już na noc
Oli niestety w nocy ciągle pompuje, choć w dzień już tak dawno sygalizuje. Tylko czasem się zdarza sucha nocka.
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Zakładam, ale najczęściej pielucha jest sucha, mała jak się budzi na mleko woła albo wytrzymuje do ranaSzkoda, że te rzepy w pampersach nie są wieczne, bo wtedy pampek starczałby na kilka nocyPostanowiłam, że będę Wiki pampki zakładać dopóki się nie skończą, następnej paczki już nie kupię, bo podczas drzemek w dzień nic jej nie zakładam i jeszcze się nie zsikałaMiśka, nie zakładasz Wikusi pieluchy już na noc
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Wiki potrafi wstrzymać się z siusianiem, wiecie przecież, ze często do rodziców jeździmy po 500 km, nie zsika się, trzyma aż znajdziemy dogodne miejsce, żeby się wysiusiać, ostatnim razem w ciągu 6 h robiła 2 razy do nocnika w samochodzie, siedzimy tylko dwie z tyłu, więc nocnik jako trzeci pasażer w środku. Przedostatnio nie mieliśmy nocnika i zapach jednej z toalet jej nie odpowiadał
mysia23
mama dwójeczki
Ojej, a u nas z sikaniem to jesteśmy na szary końcu...niestety Filip ma w nosie nocnik i wcale już nie sika do niego...i mówi, ze jest "dzidzia", bo mu mówię ze tylko dzidzia sika w pampers, a duzi chłopcy do nocnika, a on "ili dzidzia"
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
u nas kupa to prawie zawsze w nocniku, no chyba, że się czyms zajmie i sie zapomni i nie zawoła na czas,a z sikaniem to róznie, zwykle przed spaniem i po spaniu sie uda do nocnika a potem jak sie bawi to już cięzko by zawołał
a Hubek z ta dzidzia to mówi, że jest, jak chce smoczka w ciągu dnia, a ja mu mowię ze tylko małe dzidzie maja smoczki w dzien to on wtedy mowi, że jest dzidzia,a ja mu na to ze dzidzie nie bawia sie samochodami i nie oglądaja bajek to wtedy Hubek odpuszcza zazwyczaj
a Hubek z ta dzidzia to mówi, że jest, jak chce smoczka w ciągu dnia, a ja mu mowię ze tylko małe dzidzie maja smoczki w dzien to on wtedy mowi, że jest dzidzia,a ja mu na to ze dzidzie nie bawia sie samochodami i nie oglądaja bajek to wtedy Hubek odpuszcza zazwyczaj
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
ma może któraś z was i czytała taka ksiązkę empik.com - Jak nauczyć dziecko korzystać z nocniczka? W 7 dni - Gina Ford- 17.49zł ciekawa jestem co i jak ta,m napisane i czy działa ...
reklama
KiniaG
Zaangażowana w BB
My tez na widok nocnika ucieka, a zapytana czy chce odpowiada nie :-( a zrobi "swoje" obok nawet jak "narobi" w rajtki czy majtusie, to jej nie przeszakadza.Moze tak chodzic caly czas.Poczekam na cieplejsze wiosenne dni.Moze w tedy sie uda.Chyba, ze ktoras bardziej doswiadczona mama ma jakas rade, to chetnie skorzystam, choc probowalam chyba wszystkiego