reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
U nas nocnik to porażka.Kuba może siedzieć kilka minut(czyta wtedy:-D),a jak wstanie to na stojąco od razu siusiu. na podłogę.A jak ma gorszy dzień,to na widok nocnika zwiewa.:tak:

U nas z nocnikiem jest już całkiem dobrze. Rano Małgosia siada na nocniczek i załatwia siusiu i kupkę. Podobnie jak Oliwka chyba już umie świadomie trzymać.
W ciągu dnia różnie bywa, czasem posadzona na nocnik zrobi siusiu od razu, a czasem ucieka i wtedy wiem, że nie ma sensu jej sadzać na siłę.

U nas z nocnikiem jest ok....chociaz wczoraj i dzisiaj Julka zrobila kupolka w pampka:baffled:ale jednak robic robila nie ucieka z nocnika chyba ze jak pisze matylda jej sie nic nie chce:tak:;-)

U nas nocnik to porażka.Kuba może siedzieć kilka minut(czyta wtedy:-D),a jak wstanie to na stojąco od razu siusiu. na podłogę.:tak:
Rozalka, a Ty wtedy powinnaś odrazu mu nocnik pod siurka podstawić na stojąco :tak:
Mój Damian siku robił tylko na stojąco do nocnika, tylko kupa zaraz po wstaniu na siedząco szła. Przez takie podstawianie na stojąco nauczył się wołać w ciągu 3 dni (a miał tylko rok i 3 miesięce).

Rozalka, a Ty wtedy powinnaś odrazu mu nocnik pod siurka podstawić na stojąco :tak:
Mój Damian siku robił tylko na stojąco do nocnika, tylko kupa zaraz po wstaniu na siedząco szła. Przez takie podstawianie na stojąco nauczył się wołać w ciągu 3 dni (a miał tylko rok i 3 miesięce).
No spróbuje,może to sposób.:tak:

Michaś owszem, posiedzi na nocniku (zaczęliśmy próbować, jak zaczął swobodnie sam siadać, czyli ok 8 - 9 mies.), ale nie sygnalizuje świadomie potrzeb. Na razie traktuję to jako przywykanie do samego siedzenia na nocniku - zawsze sadzam Misia przed kąpielą i jeśli uda mi się w porę go rozebrać, jak zaczyna stękać. Czasem coś zrobi, czasem nic, ale bez problemu daje się posadzić i na razie to mi wystarcza. Reszta latem

Kupiłam nocnik, ale jest placz, wrzask i ucieczka.
Sama bede chyba z niego korzystac................>>>
O świcie obudzilam sie z mysla, siiiiiku, rozglądam się, głęboko wszyscy śpią. Po cichutku zaczelam wstawac do kibela. A tu nagle moj luby wyskoczyl z łóżka jak z procy i pognał na śpiąco do lazienki, na śnie!!!! Zajął ją na zbyt długo, az przestepujac z nogi na noge poszlam tam i musiałam sie upomnieć, że to ja wlasnie wstawalam do kibla , i jakim prawem tak podstepnie mnie uprzedzil??
:-D:-D:-D No myslalam ze go udusze!!

U nas od 4 nocy zupełnie sucha pielucha po całej nocce. A od przedwczoraj również ani razu siusiu nie zostało zrobione do pieluchy w ciagu dnia. Oli nie wola, ale ją co kilka godzin (mniej więcej co 2-3) pytam, czy chce zrobić siusiu na nocnik, zawsze odpowiada, że chce i zawsze robi :tak:

reklama
Brawo dla Oli :tak: chyba bedzie pierwsza z lutowych dzidziolkow co szybko pozbedzie sie pieluch:tak:

Do góry