reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Ja po dwóch dniach sikania do majtek i wołania po fakcie dałam sobie dzisiaj spokój:sorry2: Nie dość, że miałam już dosyć to i prawie większość ubrań zasikana, więc pranie było konieczne:-p Spróbuje jeszcze w poniedziałek. Jak dalej nic z tego nie wyjdzie to odpuszczę i spróbuje po porodzie:tak: Plusem jest fakt, że przed kąpielą jak zdejmę mu pieluchę, to ładnie robi siusiu do ubikacji. Parę razy nawet kupkę zrobił:tak: Może nie umie jeszcze zasygnalizować samodzielnie swoich potrzeb:confused: Zresztą nawet nie potrafi powiedzieć "siusiu" czy "kupka":sorry2: Woła "be", ale jak już się zesika:-p

reklama
A Oliwka naprawdę dziś wołała i robiła co chwilę kupę :szok: Chyba z 7 razy naliczyłam, przy czym nie miała wcale rozwolnienia :confused: Dobrze, że robi do kiblelka, bo tyle kup w pieluszce to by było dopiero mycia a mycia :baffled:

a u nas od 3 dni Zosia znowu woła sii

albo sama idzie do łazienki i siada na nocnik, ale w dzien nie zakładam jej już pieluszki,(chyba ze gdzies jedziemy, własnie musze zakupic drugi nocnik do auta w razie czego zatrzymam sie na poboczu i ja wysikam) jak sama nie nie upomni ja sadzam ja co godzinke na nocnik i jest oki...co prawda były dni ze zesikała mi 4 pary rajstopek, 3 pary spodni i kilka skarpetek:dry: ale mam nadzieje ze to juz za nami:tak: zobaczymy

Gratulacje Zosieńko :tak:

A u nas odkąd nie ma mleka przy zasypianiu i w nocy, wróciły suche pieluchy po całej nocce :tak: Czasem Oli woła w środku nocy i wtedy muszę iść z nią do kibelka, ale zdarza się to tylko raz w nocy, więc można wytrzymać :sorry2:

Gratulacje Zosieńko :tak:

A u nas odkąd nie ma mleka przy zasypianiu i w nocy, wróciły suche pieluchy po całej nocce :tak: Czasem Oli woła w środku nocy i wtedy muszę iść z nią do kibelka, ale zdarza się to tylko raz w nocy, więc można wytrzymać :sorry2:

ale fajnie- ja tez juz bym tak chciala, z Oliwki swietna dziewczynka wszytsko tak łatwo jej przychodzi:tak:

Ale przyznam się, że czasem mam ochotę powiedzieć: A sikaj w pieluchę! tak mi się nie chce wstać :zawstydzona/y: Ale potem się sama zganiam, że to niewychowawcze i zasuwam z nią po ciemku do tego kibeka.

reklama
Do góry