reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Filip za niecałe 2 miesiące skończy 2 lata i nadal sika w pieluchy..niestety to moja wina - poszłam do pracy i zaniedbałam naukę sikania, która nawet dobrze sie zaczynała...a teraz nikt nie podejmuje prób, mimo moich apeli - jakby nie słyszeli - bo wygodniej zimnic pieluchę co jakiś czas, niż co chwila pytać czy Filip chce siku..wyc mi sie chce, żałuje, ze pracuje...:-(
Kuba tez kończy niedługo i tez sika i nie czuje sie winna(a nie pracuje),bo wiem,ze niedojrzł.Konsekwentnie wysadzam,wtedy robi...
Oliwieczka
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Kuba tez kończy niedługo i tez sika i nie czuje sie winna(a nie pracuje),bo wiem,ze niedojrzł.Konsekwentnie wysadzam,wtedy robi...
u nas podobnie chociaz tez bylo podobnie Mysia jak u Cibie Zosia zaczynala wolać si a teraz jakby się cofneła do roczniaka, uwazam jednak ze to nie moja wina bo przeciez nie pracuje i ciagle sie pytam czy chce si i co 2 godziny wysadzam ją na nocnik, Mysia nie obwiniaj się ze poszlas do pracy bo byc moze jakbys siedziala w domu tez nie sikal by do nocniczka daj Filipkowi więcej czasu.
mysia23
mama dwójeczki
dzięki dziewczyny, może faktycznie zbytnio sie przejmuje...
wiele lutówkowych maluchów juz woła na nocnik...ja sie boje poprostu, ze bedzie tak sikał jeszcze bardzo długo - podobno im dłuzej sika dziecko w pieluchy tym pozniej chce sikać do nocnika/ubikacji, o mu tak wygodnie..a na to nie moge sobie pozwolić - musi iść do przedszkola na jesień
wiele lutówkowych maluchów juz woła na nocnik...ja sie boje poprostu, ze bedzie tak sikał jeszcze bardzo długo - podobno im dłuzej sika dziecko w pieluchy tym pozniej chce sikać do nocnika/ubikacji, o mu tak wygodnie..a na to nie moge sobie pozwolić - musi iść do przedszkola na jesień
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
tym pozniej chce sikać do nocnika/ubikacji, o mu tak wygodnie..a na to nie moge sobie pozwolić - musi iść do przedszkola na jesień
No ja nie słyszałam o takiej teorii.Próbuj,próbuj,al latem to juz na pewno bez pieluch będzie biegał.Zdejmiesz i juz.
Ja też nie słyszałam o takiej teorii Znam dzieci, którym mamy zciągnęły pieluchę krótko po skończeniu 2 lat i od pierwszego dnia wołały Także z tym może różnie być.
A u nas w Sylwestra były aż 2 wpadki, pomimo, że Oli już sygnalizuje potrzeby fizjologiczne od 5 miesięcy. Tak się zapatrzyła najpierw na petardy, a potem na bajkę, że poleciało po nogach
A u nas w Sylwestra były aż 2 wpadki, pomimo, że Oli już sygnalizuje potrzeby fizjologiczne od 5 miesięcy. Tak się zapatrzyła najpierw na petardy, a potem na bajkę, że poleciało po nogach
Tycia
Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Ja zdjełam mojej corci pieluche gdy skonczyla 2 lata.Od razu siadala na nakładce,bo chciała.I nigdy wiecej nie dala sobie założyc pieluchy.I nigdy sie nie zasikała.Musiałam za długo czekac z tym,bo Misia była juz na to w pełni gotowa i od razu zalapała.
Jacka chrzesniak sikał do ponad 3 lat w pieluche,nie dawal sobie jej zdjac.Im wieksze dziecko ,tym bunt moze byc potem większy,ale to zalezy od dziecka przede wszystkim.
Jacka chrzesniak sikał do ponad 3 lat w pieluche,nie dawal sobie jej zdjac.Im wieksze dziecko ,tym bunt moze byc potem większy,ale to zalezy od dziecka przede wszystkim.
reklama