reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Gratki dla Wiki

no u nas też z wołaniem raczej na bakier jedynie zrobi siusiu jak lata na golasa po pokoju.

reklama
Filip za niecałe 2 miesiące skończy 2 lata i nadal sika w pieluchy..niestety to moja wina - poszłam do pracy i zaniedbałam naukę sikania, która nawet dobrze sie zaczynała...a teraz nikt nie podejmuje prób, mimo moich apeli - jakby nie słyszeli - bo wygodniej zimnic pieluchę co jakiś czas, niż co chwila pytać czy Filip chce siku..wyc mi sie chce, żałuje, ze pracuje...:-(

Kuba tez kończy niedługo i tez sika i nie czuje sie winna(a nie pracuje),bo wiem,ze niedojrzł.Konsekwentnie wysadzam,wtedy robi...

Kuba tez kończy niedługo i tez sika i nie czuje sie winna(a nie pracuje),bo wiem,ze niedojrzł.Konsekwentnie wysadzam,wtedy robi...

u nas podobnie chociaz tez bylo podobnie Mysia jak u Cibie Zosia zaczynala wolać si a teraz jakby się cofneła do roczniaka, uwazam jednak ze to nie moja wina bo przeciez nie pracuje i ciagle sie pytam czy chce si i co 2 godziny wysadzam ją na nocnik, Mysia nie obwiniaj się ze poszlas do pracy bo byc moze jakbys siedziala w domu tez nie sikal by do nocniczka daj Filipkowi więcej czasu.

Milenka też jeszcze nie woła na nocnik, chociaż uważam że jest już całkiem komunikatywna i mogłaby... ale widocznie jeszcze do tego nie dorosła, nic na siłę.... i na nią przyjdzie czas :tak:

dzięki dziewczyny, może faktycznie zbytnio sie przejmuje...:confused:
wiele lutówkowych maluchów juz woła na nocnik...ja sie boje poprostu, ze bedzie tak sikał jeszcze bardzo długo - podobno im dłuzej sika dziecko w pieluchy tym pozniej chce sikać do nocnika/ubikacji, o mu tak wygodnie..a na to nie moge sobie pozwolić - musi iść do przedszkola na jesień

tym pozniej chce sikać do nocnika/ubikacji, o mu tak wygodnie..a na to nie moge sobie pozwolić - musi iść do przedszkola na jesień

No ja nie słyszałam o takiej teorii.Próbuj,próbuj,al latem to juz na pewno bez pieluch będzie biegał.Zdejmiesz i juz.:tak:

Ja też nie słyszałam o takiej teorii :no: Znam dzieci, którym mamy zciągnęły pieluchę krótko po skończeniu 2 lat i od pierwszego dnia wołały :tak: Także z tym może różnie być.
A u nas w Sylwestra były aż 2 wpadki, pomimo, że Oli już sygnalizuje potrzeby fizjologiczne od 5 miesięcy. Tak się zapatrzyła najpierw na petardy, a potem na bajkę, że poleciało po nogach :sorry2:

Ja zdjełam mojej corci pieluche gdy skonczyla 2 lata.Od razu siadala na nakładce,bo chciała.I nigdy wiecej nie dala sobie założyc pieluchy.I nigdy sie nie zasikała:no:.Musiałam za długo czekac z tym,bo Misia była juz na to w pełni gotowa i od razu zalapała:tak:.
Jacka chrzesniak sikał do ponad 3 lat w pieluche,nie dawal sobie jej zdjac.Im wieksze dziecko ,tym bunt moze byc potem większy,ale to zalezy od dziecka przede wszystkim:tak:.

reklama
Dziś znowu próba nocnikowania,ale zły dzien,bo mały miał nerwa na wszystko.Siku wprawdzie do nocnika,ale kupa...:baffled:

Do góry