reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
Duże brawa dla naszych zdolnych dzieciaczków:tak:
U nas siusiu i kupka zazwyczaj już w nocniczku, chociaż zdarza się jeszcze złapać w pieluszkę:tak:

No a u nas to jest wielki nocnikowy regres... Staś zawsze lubił nocnik, bardzo dawno już go sadzałam i sikał i kupkę robił, oczywiście nie sam zgłaszał potrzebę, ale robił. A teraz nie da się posadzić... Wiemy, że kontroluje już tą potrzebę, bo ostatnio po kąpieli uciekał golutki p całym domu i kucał i sikał, jak dobiegałam z nocnikiem to przestawał, nie dał się posadzić, uciekał i znów kucał i dokańczał sikanie.. Cały dom mi zsikał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak chce kupę, to zawsze idzie do jakiegoś kącika, kuca I ROBI. zAWSZE WIEM KIEDY MU SIĘ CHCE I NIE MA SZANS GO NA NOCNIK POSADZIĆ, BO JEST HISTERIA...

Patch,musisz to przeczekac i może za jakichś czas dasz rade go posadzić?A może nakładka na sedes?Kuba czasem zrobi siku.Albo nowy nocnik?Może coś go wystraszyło,(jak kiedyś u Kasiad,Oli płakała,bo kiedyś chyba przycięła sobie skorę zepsutym nocnikiem.):baffled:

Patch,musisz to przeczekac i może za jakichś czas dasz rade go posadzić?A może nakładka na sedes?Kuba czasem zrobi siku.Albo nowy nocnik?Może coś go wystraszyło,(jak kiedyś u Kasiad,Oli płakała,bo kiedyś chyba przycięła sobie skorę zepsutym nocnikiem.):baffled:
Zgadza się :tak: I po tym przycięciu to dłuuugo na nocnik nie chciała usiąść.
Patch, proponuję narazie schować nocnik i nawet go nie pokazywać Stasiowi.
A za jakiś czas może faktycznie spróbować z nakładką :confused: lub wyciągnąć nocnik.

No a u nas to jest wielki nocnikowy regres... Staś zawsze lubił nocnik, bardzo dawno już go sadzałam i sikał i kupkę robił, oczywiście nie sam zgłaszał potrzebę, ale robił. A teraz nie da się posadzić... Wiemy, że kontroluje już tą potrzebę, bo ostatnio po kąpieli uciekał golutki p całym domu i kucał i sikał, jak dobiegałam z nocnikiem to przestawał, nie dał się posadzić, uciekał i znów kucał i dokańczał sikanie.. Cały dom mi zsikał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak chce kupę, to zawsze idzie do jakiegoś kącika, kuca I ROBI. zAWSZE WIEM KIEDY MU SIĘ CHCE I NIE MA SZANS GO NA NOCNIK POSADZIĆ, BO JEST HISTERIA...
u nas jest dokładnie to samo sika na podłoge a gdy widzi nas wstrzymuje a z kupa chowa sie przed nami a o nocniku to nawet słyszeć nie chce:baffled:

Z tym wstrzmywaniem u nas było podobnie, jak sadzałam na nocnik, to Oli wstrzymywała, choć wcześniej zaczynało lecieć po nogach. Nie denerwujcie się, bo to krok w kierunku samokontroli - dziecko uczy się w ten sposób świadomie używać zwieracza.

A u nas taki problem,ze owszem zrobi Kubula siku na nocnik i nawet sam siada,ale jak zrobi w majty,to nawet nie powie(no chyba,że kupa) i tak chodzi zasikany.W ogóle mu to nie przeszkadza:baffled:

reklama
Jenni na nocnik tez siadac nie chce jak siadzie to odrazu wstaje:baffled:
Jak ubiore jej majtki to zaraz sciaga i zaklada na glowe:rofl2: a jak sie zsiusia to patrzy zdziwiona co to:sorry2:

Do góry