reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Joasiek ja to samo czuję.Jak to nasze maluchy biegnął do przodu.Szymek nie potrafi jeszcze sam pupy wytrzeć-zresztą on jest mega wrażliwy jakby coś nie tak wytarł to natychmiast pupa pawiana.

ostatnio znalazłam pół paczki pampersów rozmiar 5 dla chłopca zakłądane jak majteczki może któraś chce to podeślę.

co do podkładu to ja nie zdejmuję bo Szymek czasem pije herbatkę przed snem i jak coś mu się wyleje to plama tylko na prześcieradle i najwyżej podkłądzie a nie na łózku.

reklama
Musze sie pochwalic,ze od 2 nocy Kondzio mi sie budzi raz lub dwa na siusiu:szok:. Mowiłam mu,zeby sikal w pieluszke,ale on w placz,ze nie chce i koniec:-D.Ide za ciosem i dzis mu na noc nie załoze pieluchy.Podłoze cos pod przescieradelko:tak:.Ciekawa jestem jak to nam wyjdzie;-):-).

Tyciu, powodzenia w nocnym odpieluszkowaniu :tak:

Oli od 3 nocy śpi bez pieluchy, ja nie byłam taka odważna jak Tycia i zciągnęłam pieluchę po baaaardzo długim czasie suchych nocek. W końcu Oli się zbuntowała, że nie sika, więc nie chce pieluchy, a ja musiałam sama przed sobą przyznać, że to nie ma sensu. Pupa się nie potrzebnie grzała i pieluchy się marnowały, bo pomimo, że suche, to nie nadają się do założenia więcej niż na kilka nocek, bo cały się ten wkład w kroku rozkrusza. Oli się nie budzi na sikanie w nocy raczej (sporadycznie jej się to zdarza), zazwyczaj wytrzymuje bez problemu do rana całą noc.
Prześcieradło zabezpieczające mamy oczywiście, bo wiadomo, wpadka może się zawsze zdarzyć.

Dzieciaki same podejmuja takie decyzje widze;-):tak:.Bylismy dzis na zakupach,zalozyłam pieluche,ale bunt na pokladzie,bo on nie bedzie sikał w pieluche:rofl2:.Zakupy dzieciaki wykladały ,a my biegiem wylecielismy z Carrefura do łazienek.Gdy wrocilismy dzieciaki własnie konczyly wykladac:-D.I potem juz oczywiscie cały czas bez pieluchy.Zobaczymy jak nam wyjdzie pierwsza nocka bez pieluchy:rofl2:.

reklama
Do góry