reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
Milenka przestala sikac w nocy wtedy kiedy przestala chodzic w dzien w pieluszce. Tak wiec pieluch nie uzywamy w ogole tak mniej wiecej od lipca (nie pamietam dokladnie czy to byl czerwiec czy lipiec)

Ja też zakładam Oliwce pieluchę na noc. Bardzo rzadko już jej się zdarza zsiusiać, ale jednak zdarza się. Dziś np zsiusiała się po ok 2 tygodniach suchych nocek.
Mogłabym zaryzykować, ale jednak boję się, że się przeziębi jak będzie spała mokra.

Emilka też szybko się oduczyła siusiać w nocy w pieluszkę tzn dość szybko po oduczeniu w dzień.... ale nocnik ma koło łózka i czasem w nocy z niego korzysta :sorry::tak:

Milenka przestala sikac w nocy wtedy kiedy przestala chodzic w dzien w pieluszce. Tak wiec pieluch nie uzywamy w ogole tak mniej wiecej od lipca (nie pamietam dokladnie czy to byl czerwiec czy lipiec)

To u nas identycznie :tak: Zdjęłam już ceratkę spod prześcieradła, bo przez tyle miesięcy nie było ani jednej wpadki. Wytrzymuje do rana, a jak jej się chce to wstaje żeby iść na kibelek.

Emilka zsiusiała się do łóżka :sorry:..... i to jak zdjęłam folię :wściekła/y:a ciągle zapominam kupić to prześcieradło nieprzemakalne i teraz mam:sorry: .... wczoraj wypiła faktycznie dużo na noc ale nie pierwszy raz zawsze wstawała może jej się coś przyśniło że się nie przebudziła :eek:

wiec materac osikany nie wiem czy kercherem to można potraktować czy to coś da :cool:czy tylko zewnętrznie
go wyprać ?

reklama
Gosiu moze małej sie sniło, że wstała i siedzi na nocniku i zrobiła po prostu.... ja takk miałam jak byłam mała, jeszcze nawet to pamietam, miałam może nawet i 4-5 lat, czasami tak mi sie zdarzało, ze sniło mi sie ze juz w ubikacji jestem i łózko mokre:sorry:
spróbuj wyprać zewnetrznie i dobrze przewietrzyć,nie wiem czy mozna kercherem prać to

Do góry