reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Od kiedy na nocnik?

Jutro Milenka będzie miała wybudowany podest żeby mogła jednak samodzielnie wchodzić na ten kibelek :tak: W przedszkolu rzeczywiście mają mniejsze kibelki ale chciałabym żeby poszła tam już przyzwyczajona do siusiania do muszli.

reklama
No i nastąpiło ostateczne pożegnanie z nocnikiem i nocnymi pieluchami :tak::-)
Tyle że w łazience non stop musi się palić małe światełko, Milenka chyba częściej chodzi na kibelek niż potrzebuje. Dzięki temu że ma podeścik wchodzi i schodzi sobie sama, uczy się teraz podcierać chusteczkami.... Z ubieraniem się po załatwieniu na razie kiepsko, ale tego na szczęście w przedszkolu nie wymagają :sorry2:

No i nastąpiło ostateczne pożegnanie z nocnikiem i nocnymi pieluchami :tak::-)
Tyle że w łazience non stop musi się palić małe światełko, Milenka chyba częściej chodzi na kibelek niż potrzebuje. Dzięki temu że ma podeścik wchodzi i schodzi sobie sama, uczy się teraz podcierać chusteczkami.... Z ubieraniem się po załatwieniu na razie kiepsko, ale tego na szczęście w przedszkolu nie wymagają :sorry2:
Wow:-)... super:tak::tak: Joasiek ależ to u Was szybko i gładko poszło - zazdroszczę:sorry2:

Gratuluję,choć przyznam,że żadko wchodzę na ten wątek,bo mam doł w tym temacie.:confused:
NIE UMIEM przekonac mojego Bąbla do informowania o sikaniu lub kupce,wszystko w majty,na podłogę,na zabawki,na kanapę...:angry:
Dobra spadam stąd.:baffled:

Brawa dla Filipka no i dla Milenki:tak::tak::-)

Rozalka nie łam sie, i na Kube przyjdzie pora:tak::tak:

A mój Hubisław tez z kibelkiem za pan brat, ale zawsze woła i idzie ktoś znim, staje na podnóżku i siku robi na stojąco do kibelka, kupka albo na nocnik albo na kibelek z nakładką:tak::-)
zaskkoczył mnie niesamowicie w trasie w góry:tak: na drogę załozyłam mu pampersa(jakoś dał sie przekonać), ale za kazdym razem wołał jak chciał siku, zatrzymywalismy sie i robił pod krzaczki, albo kupke w lesie na nocniku:-D:-D nawet podczas spania w samochodzie pielucha sucha i zaraz po przebudzeniu postój na siku:tak::-) tak więc i w jedną i drugą stronę peilucha sucha w drodze:tak:
ale w nocy nadal sika w pieluszkę, ale nic to, mamy czas jeszcze;-)

Rozalka na pewno załapie w najmniej spodziewanym momencie jeszcze Cię zaskoczy :tak:

Dokładnie :tak:
Przecież jeszcze miesiąc temu Milenka sikała jak noworodek i nijak nie dawała się przekonać do nocnika. A teraz nocnik schowany w graciarni.
Jutro wybieramy się na dłuższą przejażdżkę autobusem i spacer, nie będzie nocnika ani nakładki na sedes... nie wiem czy w ogóle będzie gdzieś w pobliżu kibelek, okaże się czy da radę załatwić się pod krzaczkiem w razie czego i czy w ogóle powie, że się jej chce, bo w domu nie mówi tylko sama idzie :no:

Rozalka na pewno załapie w najmniej spodziewanym momencie jeszcze Cię zaskoczy :tak:

Hmmm,taką mam nadzieje.Puki co super nakładki na sedes w Biedronce z Disneya.
Miałam taką zwykła,ale sie zsuwała,przekręcała,siuśki wylatywały,ta biedronkowa jest super,świetnie sie trzyma na sedesie i nic nie wylatuje.Polecam za 14.90.
Zapachowa nakładka - deska na sedes DISNEY (706164259) - Aukcje internetowe Allegro

http://www.allegro.pl/item706411335_nakladka_na_sedes_disney_pachnaca_promocja.html

Ja mam zieloną.

Ostatnia edycja:
reklama
Rozalka dzięki za info:tak: Już dałam cynka dziadkom, żeby w PL kupili;-) Jak przylecimy we wrześniu to będzie jak znalazł, zresztą jeszcze Oliver w spadku dostanie:-D

A Kubusiem się nie martw. Bystry i mądry z niego chłopczyk to złapie szybciutko:tak: Dla pocieszenia powiem, że Victor też się nie kwapi do sygnalizowania swoich potrzeb:dry:

Do góry