reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obniżenie narządów po porodzie

No mówi ze się wyleczyły. Nikt nie da Ci teraz 100 % gwarancji. Trzeba spróbować. To miesnie jak
przestaniesz cwiczyc to znowu się osłabia. Tak samo jak chodzisz raz na silownie to nie masz już do końca życia kaloryfera. Ja nawet jak się nie wyleczę do końca to zamierzam do końca zycia ćwiczyć. Dla nas kobiet to ważniejsze od silowni i fitnesu. prawda jest taka ze każda kobieta powinna ćwiczyć!! Zwłaszcza jeśli była w ciąży. Żałuje ze wcześniej się tym nie interesowałam. Jak poszłam do tej rehabilitantki to zrozumiałam ze porod był kropka nad i a nie jedyna przyczyna. Bardzo dużo kobiet ma nietrzymanie moczu a to tez przez osłabienie mięśni także to jest naprawdę powszechny problem. I ćwiczyć powinno się już zawsze. Polecam Ci ten artykuł co można robić oprócz ćwiczeń żeby oszczędzać dno miednicy. Ja już to wporowadzilam w życie;) Link do: 14 trików dla miednicy - Trening dla mam

reklama
Wiem niestety ze mi nikt nie da gwarancji ale chce prubowac bo co mi pozostalo .. Narazie urzywam codziennie elemtrostymulatora tak 20 albo 30 minut dziennie .. Cwiczyc nie cwicze bo zabardzo nie wiem jak .. Ale chce dac sobie szanse na poprawe bo jak dziewczyny mowia ze sie da .. Szkoda ze blizej Ciebie nie mieszkam bo juz dawno bym byla i tej twojej rehabilitantki .. To ona daje ci nadzieje i ja masz .. Mnie zabardzo nie ma kto datej nadzieji dac jak narazie ..a nie chce zeby to co mam sie utrwalilo.. Kurcze czemu mue na takim zadupiu mieszkac ..

Witam. Niestety niewiele moge Ci pomoc . z tego co kojarze jest jedna dziewczyna ktora donosila i urodzila normalnie .. Zaloguj sie na polkipop.pl tam jest Lula zalozycielka forum i to ona mysle ze bedzie w stanie Ci cos wiecej powiedziec ...

Wiem niestety ze mi nikt nie da gwarancji ale chce prubowac bo co mi pozostalo .. Narazie urzywam codziennie elemtrostymulatora tak 20 albo 30 minut dziennie .. Cwiczyc nie cwicze bo zabardzo nie wiem jak .. Ale chce dac sobie szanse na poprawe bo jak dziewczyny mowia ze sie da .. Szkoda ze blizej Ciebie nie mieszkam bo juz dawno bym byla i tej twojej rehabilitantki .. To ona daje ci nadzieje i ja masz .. Mnie zabardzo nie ma kto datej nadzieji dac jak narazie ..a nie chce zeby to co mam sie utrwalilo.. Kurcze czemu mue na takim zadupiu mieszkac ..

Ale skąd że Śląska? Ja jestem z Rybnika i tutaj rehabilituje mnie Pani Magdalena Kunert. Namiary na nią dostałam od położnej, która pierwsza powiedziała mi że mam obniżone narządy. Pani Magda prowadzi też zajęcia w szkole rodzenia, przyjmuje w gabinecie i jeździ na wizyty domowe. Wielokrotnie słyszałam opinie na jej tata że działa cuda

Ona już mi pomogła bo były momenty że przestawałam mieć uczucie ciała obcego jednakże u mnie już 3 razy popsuły się efekty rehabilitacji. Od niej dowiedziałam się,e jest to efekt mojej złej postawy. Ale sama nic nie zdziała. Trzeba ćwiczyć. Mi kazała 500 razy dziennie (30 krótkich i 10 długich dwudziestominutowych skurczy)

reklama
Z Czestochowy takze wszedzie daleko ... Jak to popsulas efekt rehabilitacji ? To nie da sie wyleczyc tego rehabilitacja? Obnizen .. A Ty dokladnie co mialas? Mnie nikt nie powiedzi ze po porodzie jest cos zle wrexz przeciwnie ... Sama sie skaplam ze cos nie tak i zaczelam drazyc temat i tak mam ... Czy da sie jeszxze cos zdzaialac jak jestem ponad 7 miesiecy po porodzie

Do góry