reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obniżenie narządów po porodzie

Boże co to za lekarz ze mówi ze nie wierzy w rehabilitacje. Zwłaszcza w obniżeniach 1 stopnia. Już mi brakuje słów na tych lekarzy. Ale jedno jest pewne jak on Ci mówi, ze nie jest tak zle, to trzeba próbować ćwiczyć.

reklama
Jejku Terpsey tak mi przykro. Gdyby nie te obnozienia to byś może się nie dowiedziała a guz by sobie rósł...!! Masakra. Dobrze, ze lekarz Cię utwierdził, ze rehabilitacja to właściwa droga. 3 maj się i napisz jak te markery zrobisz.

Kurcze przykro mi ze taka wiadomosc dostalas.Ale moze wszystko bedzie w porzadku . naprwno bedzie ... Daj znac jak bedziesz wiedziec juz co i jak ..

Wiem i chce sprubowac bo nie zaszkodzi mi ... Jedynie teraz misze poszukac kogos kto naprawde sie na tym zna i ma caly sprzet do tego wszystkirgo ... A mam pyt kiedy masz nastepna wizytr u swojej rehabilitantki? Moglabys sie jej zapytac czy z obnizenia macicy 1 stopnia i scian czy mozna z tego wyjsc w srnsoe ze sie wszystko podciagnie do gory i pecherz i wszystko? I jak zdiagnozowac wiezadla macicy czy sa uszkodzone czy tylko rozciagniete i czy moga jeszcze te wiezadla sie obkurczyc ..

Oczywiscie jezeli niebylby to problem dla ciebie bo ja niestety nie mam kogo zapytac i jak to wyglada .. A ten lekarz mowi ze jak sa obnizenia to ze sa juz trwale uszkodzone wiezadla ..

Ale ja czytałam ze laska miala szyjkę w przedsionku jezdziala na warsztaty cantanica i jej się macica podniosła. Oczywiście nie na miejsce, ale tak ze już tego nie czuła. Ale Ty nie masz szyjki w przedsionku to na pewno nie jest tak zle. Ja przez ciebie tez zaczęłam to sprawdzać i tez nie mam chyba szyjki na miejscu całkiem. Tzn ta cześć która jest na przedniej ścianie jakby była trochę niżej. Aż zadzwoniłam do Pani Małgosi i ona mówi ze jak stoję to ta obniżona ściana "ja wyciąga" i żebym się nie martwiła. Zawsze w sumie sprawdza gdzie mam szyjkę. W Polsce ta rehabilitacja to jest dla wielu lekarzy w ogóle obca. Ta dziedzina raczkuje. Skoro tam u Was nie ma takiego specjalisty to lekarze o tym pojęcia nie maja! Na zachodzie jest obowiązkowa po porodzie jeśli masz coś nie tak. Gdyby to nie pomagało to by tego we Francji nie dawali kobietom przmusowo. Dlatego się nie przejmuj co lekarz mówi. I Walcz o siebie. Napisz jak tam pessar. Tez o nim myśle

Ostatnia edycja:
Dzieki ze o to zapytasz bede bardzo wdzieczna ... No nie mam szyjki na przedsionku i tez jak ta przednia sciana opada to ciagnie ja w dol .. Ja mam chopla juz teraz na tym punkcie i sprawdzam w sumie codziennie i ta sciane tez .. Ja szyjka jest wyzej to troche lepiej funkcjonuje .. Teraz tylko chce trafic do najlepszej rehabilitantki .. Tylko gdzie .. Uwierz ze jestem w stanie jechac wszedzie nawet jakbym miala ze soba dzieci wziasc ... Tylko teraz pytanie gdzie ... Chce sie ratowac ... Tylko chce rafic do odpowiedniej osoby... Wie. Ze niestety u nas lekarze sa zacofani we wszsytkim ... Takie cos powinni byc od razu po porodzoe i jeszcze refundowane .. Cieszmy soe ze w jakims stopniu nas na to stac ... Bo sa kobiety ktore niestety pozwolic sobie nie moga ... Wsciekla jestem jak pomysle ze tak naprawde to wina lekarzy to oni powinni uswiadamiac i dawac nam wybor jak chceby rodzic .. Moja kolezanka mieszka w Niemczech i ma wybor inaczej tam podchodza do kobiet rodzacych... A tu jedna wielka poraszka. A najelpsze jest to ze nikt sie za nich nie wiezmie bo przeciez w szpotalach traktuja wspaniale pacjentow ..

Dzieki ze o to zapytasz bede bardzo wdzieczna ... No nie mam szyjki na przedsionku i tez jak ta przednia sciana opada to ciagnie ja w dol .. Ja mam chopla juz teraz na tym punkcie i sprawdzam w sumie codziennie i ta sciane tez .. Ja szyjka jest wyzej to troche lepiej funkcjonuje .. Teraz tylko chce trafic do najlepszej rehabilitantki .. Tylko gdzie .. Uwierz ze jestem w stanie jechac wszedzie nawet jakbym miala ze soba dzieci wziasc ... Tylko teraz pytanie gdzie ... Chce sie ratowac ... Tylko chce rafic do odpowiedniej osoby... Wie. Ze niestety u nas lekarze sa zacofani we wszsytkim ... Takie cos powinni byc od razu po porodzoe i jeszcze refundowane .. Cieszmy soe ze w jakims stopniu nas na to stac ... Bo sa kobiety ktore niestety pozwolic sobie nie moga ... Wsciekla jestem jak pomysle ze tak naprawde to wina lekarzy to oni powinni uswiadamiac i dawac nam wybor jak chceby rodzic .. Moja kolezanka mieszka w Niemczech i ma wybor inaczej tam podchodza do kobiet rodzacych... A tu jedna wielka poraszka. A najelpsze jest to ze nikt sie za nich nie wiezmie bo przeciez w szpotalach traktuja wspaniale pacjentow ..
Ja czytałam o tej Kedan i o HB clinic na forum. Ale w tym HB to chyba często są wizyty na pierwszym etapie. Jedna dziewczyna tu pisała, ze miała elektrostymulacje, stozek i 50 minut ćwiczeń i po 2 miesiącach było już prawie Ok. oni się reklamują ze maja intensywny trening. Ja mam 20 minut cw i kulkę 30. A jak miałam elektrostymulator to nie ćwiczyłam. Robie trochę więcej, ale jak przesadzę to mam zakwasy a to ponoć tez niedobrze, bo potem ciężko ćwiczyć. Na pewno musisz podzwonić i wypytać jak wyglada terapia żeby ta osoba robiła EMG i elektrostymulacje i uprzedzić ze będziesz z daleka jechać i ze gdyby coś się miało zmienić to żeby Cię uprzedzili. No właśnie mamy szczęście, ze nas stać i ja tak samo bym jechała nawet na koniec Polski. Ja tez już chciałam do Warszawy jechać a potem się dowiedziałam przypadkiem, ze Pani Małgosia to robi a znałam ja już ze szkoły rodzenia. Ona się w necie nawet specjalnie nie reklamuje, bo by do domu już nie wracała. I cieszmy się ze nie urodziliśmy 10 lat temu, bo wtedy to się chyba nikt tym nie zajmował...

reklama
Nie wiem musze znalesc troche czasu i poszukac czegos madrego i konkretnego .. A co do pessaru to jestem ciekawa jak to bedzie .. Ten lekarz powiedizal mi ze przez 2 czy 3 dni bede to czula a pozniej juz nie .. Dal mi recepte na to tyle ze u nas w aptece tego nie ma a i w hurtowniach tez nie .. Wiec jedynie na necie misze poszukac moze bedzie albo w jakims sklwpie medycznym .. Takie zadupie ze nic tu nie ma .. A i nawet nie wiedza co to .. Dobrze ze kolezanka pracuje w aptece to glupio mi nie bylo pytac a tak to daj spokoj .. Zaraz na jezykach kazdych bym byla ... Jeszcze na dodatek synek mi sie rozchorowal i jak zawsze wieczorem ... Fajnie ze mozna z kims porozmawiac ktos sam ma takoe problemu .. Cenie to i jest mi lepiej na duszy

Do góry