reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obniżenie narządów po porodzie

Cześć dziewczyny,
Jak się macie? Jak postępy w rehabilitacjach?
Jestem po dwóch diagnozach, wczorajsza to obniżenie przedniej ściany 2 stopień, obniżenie tylnej ściany 1 stopień i obniżenie macicy do połowy pochwy
Będę się decydować na elektrostymulator, podzielicie się doświadczeniem po czasie?
Fizjo twierdzi że postawi mnie to na nogi w 2 tygodnie
Pozdrawiam Was wszystkie, trzymajcie się
Jak działa ten elektrostymulator? Napiszesz coś więcej?

reklama
Cześć
Chyba moja wiadomość się nie zapisała
Elektrostymulator działa na mięśnie dna miednicy, jakby sam je zaciska dzięki czemu można się łatwiej nauczyć które to mięśnie, tak to zrozumiałam po rozmowie z fizjo
A jak u Ciebie z obniżeniem? Możesz podzielić się efektami rehabilitacji?

Cześć
Chyba moja wiadomość się nie zapisała
Elektrostymulator działa na mięśnie dna miednicy, jakby sam je zaciska dzięki czemu można się łatwiej nauczyć które to mięśnie, tak to zrozumiałam po rozmowie z fizjo
A jak u Ciebie z obniżeniem? Możesz podzielić się efektami rehabilitacji?
Nie mam zbytnio czym się chwalić... dałam się namówić na 10 sesji z takim "urzadzeniem" które wkłada się do pochwy i zaciskając mięśnie pokazuje nam się na monitorze komputera z jaką siłą je zaciskamy. Kosztowało to ponad 1000zł ale nie powiem żeby przyniosło spektakular e efekty. Teraz jestem w kolejnej ciąży i aż się boję co znów będzie po porodzie...
Przy wymiotach i ostatnim przeziębieniu była masakra... każde kaszlnięcie czy psikniecie to niestety mokra bielizna 🙄

O tym w zasadzie nie pomyślałam że w drugiej ciąży raz ze sikałam przy kichaniu, dwa że dosłownie sikałam w majtki ze śmiechu, modliłam się aby nic śmiesznego nie przydarzyło się poza domem ale nic z tym nie robiłam bo ginekolog twierdził że dziecko uciska i tyle, dopiero po ciąży się obudziłam

A powiedz mi ćwiczyłaś faktycznie tak sumiennie dzień w dzień?
Odróżniałaś skurcze pochwy od odbytu? Bo ja miałam usg, na ktorym tak średnio wychodziły skurcze pochwy po czym fizjo stwierdziła obrazowo że mam zaciskac tak jakbym zaciskała penisa 🤣 i dopiero wtedy skurcze wyszły ale trzęsły też się pośladki od zaciskania co nie pownno mieć miejsca bo powinno się sama pochwe zaciskać stąd pomyśl o elektrostymulatorze
A Ty w ogóle nie myślałaś o takim sprzęcie? (W ciąży nie można)
Przy okazji gratuluję serdecznie!! Który to tydzień?

A chodzi o to że im silniejsze mięśnie brzucha i odbytu bez silnych mięśni pochwy tym większe wypychanie narządów i myślę że to jest clue dlaczego ćwiczymy i ćwiczymy i albo poprawy nie ma albo jest gorzej jak u mnie gdy ćwiczyłam z inną fizjo to po 3 tyg poczułam że cos się wydarzyło przy tylnej ścianie i faktycznie badanie to potwierdziło

Do góry