reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obniżenie narządów po porodzie

Jak widać ścianę to jest obnizenie 2 stopnia. Bo pierwszy nie dochodzi do przedsionka. I ja wiem ze mam 2 stopień. To cud ze ja tego nie czuję. Ale podobno tak tez bywa. Dużo kobiet to ma i nie wiedza bo nie czuja. nikt nie byl chyba u tej Kaden, ale ona jest znana. Ja tylko czytałam, ze jest dobra, bo dziewczyna pisała ze u niej była i pomagalo jej.

reklama
Nie sugeruj się tym co lekarz powie czy to się cofnie. Moja koleżanka się pytała lekarza czy na pewno ma wszystko ok, bo ja jej nagadałam swoją historie. Zapewniał ja ze tak. Ale nauczona moja historia poszła do Pani Małgosi i tez się okazało, ze ma słabe miesnie, odruch kaszlowy i musi ćwiczyć. A ona sama
Tez w sumie nic nie zauważyła. Lekarze to konowaly. Ta Pani Małgosia ma na pęczki pacjentek ktore lekarz wysłał na operacje i się zrehabilitowały.

Ja co chwile mam uczucia zapalenia ale moze nie pecherza tylko samej cewki przez to ze jest rozchylona ...
Ja moze nie widze tylnej sciany w pochwie ale glupio mowic ale jak kal zalega to czuje to w pochwie jak wloze palec i wtedy jest ciasno ze nawet szyjki nie wyczuwam .. A pozniej znow szyjka nisko i ta sciana jeszcze poszarpana jakby rozerwana ktora mnie ciagle drazni ... Ja teraz wszystko co robie to uwazam na siebie ale mnie to dobija bo zawsze bylam samodzielna moglam wszystko a teraz prosic sie trzeba a nawet jak sie nie prosze tylko widze jak ktos cos za mnie robi to sie plakac chce .. No tak jak jestes tyle co po porodzoe to strach tam palec wkladac.. Napewno Ci sie polepszy ale o ile nie wiem .. Chodz mnie sie nie polepszylo wcale a lelarze mowili inaczej .. Przykro slyszec ze czeka meza i syna operacja . mam nadzieje ze to nic powaznego ... Wszedzie wizyty kosztuja . ja dzisiaj jade do lekarza gdzie bede musiala bydac 200 zl .. Ja tez juz pracy nie mam w ciazy jak bylam zlikwidowano interes .. I teraz boje sie o to gdzie ja prace znajde czy w ogole nede pracowac jak to wszystko bedzie wygladac to moje zycie ... Tego sie boje najbardziej bo chcialabym byc szczesliwa jak bylam kiedys .. Jest mi przykro ze to nas dotyka .. Powinno to wszystko byc za darmo ... A co oni z nas maja .. Maja nas za nic taka prawda ..

A moglabys mi dac namiar na ta Malgosie.. Skoro mowi ze da sie z tego wyjsc to moze i ja jakos tam dotre do niej jak maz wroci ... Kurcze sama nie wiem...

Już pisałam w jakimś poście ze nazywa się Małgorzata Kielczewska. Jest z Olsztyna. ale do Warszawy masz dużo bliżej a tam tez sa dobrzy specjaliści! Pewnie jeszcze lepsi. A przecież to nie będzie jedna wizyta. Jak będziesz jechała gdziekolwiek to weź koniecznie elektrostymulator

No jak gdziekolwiek pojade do tak wezme ze soba elektrostymulator napewno .. Tyle ze musze ponad mieisac jeszcze czekac ... Kurcze to juz sama nie wiem kogo mam wybrac dokladnie .. Ja zaraz bede wyjezdzac do lekarze bo mam ponad godzine drogi niestety ... Jestem ciekawa co powie ... Ale jestem nastawiona na wszystko ...

Dziewczyny - jak może coś jeszcze dobić, to oczywiście dobije! U ginekologa wyszło, że mam sporego guza na jajniku. Pewnie jakiś potworniak i mam zbadać markery nowotworowe i rozważyć wycinanie. No kurde, tyle usg w ciąży i nikt nie widział!? Nawet się o to obniżenie tak nie dopytałam, bo to było ważniejsze. Jeszcze nadżerkę mam na szyjce. Po prostu się rozsypuję. Czuję się jak emerytka.
Jeśli chodzi o obniżenie to mówi, że istotnie przednia ściana obniżona (tylna mi się rusza raz tak raz siak i pewnie akurat była ok). Może się to polepszyć, ale często zostaje po porodach. Poleca rehabilitację, żeby sobie pomóc. Operację odradza. Na starość może być gorzej, więc wtedy można pomyśleć. Na szczęście szyjka i macica wysoko, więc u mnie tylko te ścianki, znaczy, że rehabilitacja może podziałać, a na pewno długo się nie pogorszy jak będę ćwiczyć i już dzieci nie planuję. (A biorąc pod uwagę, że mają mi jajnik wycinać to pewnie trzeciego nie będzie). Idę spać, bo sama nie wiem co myśleć...

reklama
Jestem juz po wizycie i generalnie mam leb nabity ... Doslownie ... Dodam ze bylam u niego poraz drogi . Powiedzial mi ze na jego oko sa to obnizenia 1 stopnia i powiedzial mi ze mam lekka przepukline pochwowo odbytnica czyli rektocele czy jak tam sie to mowi.. Co do pecherza niewiele mi powiedzial .. Ale mowil o plastyce cos. Dal mi recepte na pessar kostkowy i kazal go wyprubowac i normalnie funkcjonowac i zebym napisala mu sms jak z tym pessarem czy lepeij czy nie .. Powiedzial ze tak naprawde decyzja nalezy do mnie czy chce operacji czy nie bo moze mnie zoperowac jemu wiek nie robi roznycu ale sam powiedjzal ze kibiety w starszym wieku sa operowane i ze niekoniecznie musi byc dobrze bo sa rozne odczucia potem .. Mowil o operacji laparaskopowej zeby podniesc macice i tez o plastyke ale ze plastyka skraca pochwe ... Mowil ze sprubowal by u mnie lasera tyle ze to koszt 3 tys za 3 zabiegi w odstepach 2 albo 3 miesiecy tyle ze laser nie podciagnir macicy w gore jedynie wzmosni sciany i tak naprawde nie wie czy to pomoze czy nie ale by sprubowal bo kazdy ma inny organizm .. Mowilam mu o moich odczuciach o tych bolach to powoedzial ze dziwia go troche te odczucia moje bo generalnie sa takie ale jak wszystko juz wisi ... Mowilam o tek cewce rozchylonej to mowil ze nie widzial zeby taka byla ale zebym zdjecie zrobila i mu na nastepnej wizycie pokazala... Pytalam o usg miesni dna miednicy i o rehabilitacje to powiedizal ze w regabilitscje nie wierzy jezeli chodzi o te miejsca chyba ze by zobaczyl certyfikaty .. Takze generalnie co ja mam roboc co myslec .. Dajcie spokoj ... Mowilam o ciazenia podczas miesiaczki to zaproponowal wkladke domaciczna ktora skraca miesiaczke nawet do jednego dnia ..a no i najwazniejsze kazal mi urzywac elektrostymulatora ale systematycznie .... Nie wiem co myslec musze sie z tym wszystkim przespac ale napewno tego pesra wyprubuje co mi szkodzi i na rehabilitacje tez sie gdzie wybiore .. Juz brat mi powiedzial ze pomoze mi jak tylko bedize mogl i ze ze mna pojedzie .. Wiec musze skorzystac poki jest w Polsce a jest do konca roku wiec moze by cos pomoglo ... Ide spac Dobranoc.

Do góry