reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy

reklama
ja na apetyt nie narzekam :no: ostatnio też wzięło mnie na fetę :-p a ie za bardzo za nią przepadałam :-p a teraz jem aż mi się uszy trzęsną :-D
rosnę w oczach :-D maluchy pewnie też :tak:

nie wiem dokładnie...ale z tego co przy ostatniej ciąży dziewczyny pisały to coś mi się w głowie kołata, że na ser feta w ciąży trzeba uważać:confused: (ze względu na jakieś tam bakterie...). Jak się mylę to przepraszam.

Dokladnie tak kajuniu.
Ser feta musi byc pasteryzowany,wtedy jest dobry do jedzenia w ciazy.
Ma takie same skladniki jak ser plesniowy,ktorego nie mozemy jesc bo znajduje sie tam bakteria z rodzaju listeria .
Sprawdz to kajuniu :tak:

Okropna sprawa z tą fetą i pleśniakami... ja tak uwialbiam śmierdziuszki:no: ...

Co do zachcianek, na razie nie mam, nie przytyłam ani trochę, bez problemu mieszczę się w spodnie... ciekawe tylko jak długo jeszcze.

witajcie dziewczyny!
troche czasu nie pisalam mialam problemy z netem, widze ze sporo sie dzialo na forum;-)
magda u ciebie juz wszystko wporzadku?mam nadzieje ze juz lepiej sie czujesz.
Janarazie bezzmian-tylko ze nic mi nie smakuje, niby jestem glodna i mam na cos ochote ale jak juz jem to wcale to nie jest takie dobre:confused:

Ciekawe czy uda mi sie zaplanowac slub na czerwiec:cool2:
narazie jestem na etapie poszukiwania sali:szok: i rozgladam sie za sukienka slubna i... ciezko bedzie bo w czerwcu bede tak gdzies w piatym miesiacu wiec pewnie juz cos bedzie widac:eek:

Trudno bedzie mi teraz wybrac sukienkie nie wiedzac ile za 2miesiace przytyje w pasie;-)

do objawów dołączył "brak tchu", mam wrażenie że wciąż brakuje mi tlenu... dzisiaj spałam przy otwartym oknie i co chwilę wietrzę mieszkanie zeby zapewnić sobie świeże powietrze :szok:

ja się nie przejmuję bakteriami w fecie bo nie znoszę tego sera a fuuuuj :no::baffled:
ale serem pleśniowym się zajadałam całą ciążę w Wikiem i nic mi nie było. Jak na razie na sery pleśniowe cos nie za bardzo mam ochotę. Wróciła mi ochota na mięsko, mdłości znikneły jak ręką odjął, mam okropną ochote na jajka na twardo, hehe święta są moje :-D:-D:-D

Kathhe dzięki, już czuję się dobrze:tak: :-)

A ja dziś sobie zażyczyłam shoarma'ę (nie wiem dokładnie czy tak się pisze) i mężulek zamówił mi w pobliskiej pizzerii WIELKĄ. Z reguły tą wielką zjadałam do połowy i mi tchu brakło a dziś zjadłam calą i do tego jeszcze kawałek mężowskiej pizzy:szok: .... Ludzie..co się dzieje:confused: Zaraz będę wcinać bez ustanku:baffled: Martwię się - wprawdzie w spodnie jeszcze każde wchodzę, ale teraz mnie tak wzdęło, że wyglądam na 7 miesiąc:wściekła/y: (siedzę w piżamie bo te wcześniej wspomniane spodnie w tym momencie nie miałyby szans).
A w ogóle jak sobie pomyślę, że pestunia ma niecałe 2 cm a ja jem dla niej jakby była dinozaurem to już zupełnie nic nie rozumiem:no: ;-) :-)

dziewczyny ser feta jadłam tylko w sałatce :-) no i co ja za to mogę, że mi zasmakowało :zawstydzona/y:
kiedyś żyłam bez fety to teraz też mogę ;-) a serów pleśniowch nigdy nie jadłam ani jeść nie będę :no: są odrażające i śmierdzą :zawstydzona/y:

ja na poczatku zajadalam sie serami plesniowymi a teraz to mnie do nich nie ciagnie wogole teraz jest etap pomidorow:-)

reklama
Do góry