reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

K8libby z sikaniem mam dokładnie to co Ty. W ciągu dnia da się jakoś ogarnąć ale w nocy to na rekord idę- spokojnie z 10 razy latam. Myślałam, że może zapalenie pęcherza, no ale nic mnie nie boli przy sikaniu. Pewnie takie uroki ciąży.

reklama
mi sie wydaje, że wlasnie nawet tak czeste sikane moze byc normalne w czasie ciąży.

Ostatnio mialam jakies bardziej aktywne dni, i bólu kręgosłupa już w ogole nie odczuwam. dwa dni poumieralam a teraz juz nic kompletnie :p no ale brzusio sie jakby z powrotem zmniejszyl...

No z tym brzuchem to różnie bywa. Ja też tak mam że mnie czasem tak wywali że aż się dziwię, a następnego dnia mam wrażenie że jest zdecydowanie mniejszy. Najbardziej mi się podoba jak rano się budzę i leżę na plecach to jak wciągnę brzuch to jelita mi się chowają i powyżej pępka robi mi się płasko a poniżej pępka widać taką wyraźnie odgraniczoną kulkę. Normalnie mogę wyczuć gdzie ma granice macicy :-) na szczęście co kilka dni mam wrażenie że jej dno jest coraz wyżej więc nie przejmuję się tym że czasem brzuch wydaje się mniejszy.

Aa i jeszcze czasem widzę jak mi się niesymetrycznie rozkłada ten brzuch. Czasem z jednej czasem z drugiej strony bardziej uwypuklony. Więc wszystko zależy od tego jak się dzidziuś ułoży. Jak dużo chodzę albo coś robię to zazwyczaj brzuch jest mniejszy. Chyba wtedy dzidziuś bardziej u dołu się układa.

Ostatnia edycja:
ja to troszke wiązałam z tym to że jednak siedząc w domu całe dnie ciągle jem i jem:p szczególnie że ostatnio pokochałam frytki. gdy troszke sie z niego rusze to juz tak bardziej normalnie i lżej się odżywiam, gdy naprawde potrzebuje a nie z nudów. . chociaz w sumie 15cm dzidzusia tez moze robic roznice gdy sie poobraca...ciagle do mnie jakos nie dociera że ono już takie duże jest. :-)

ewelina183 co do ciągnących bóli to jesli są to w okolicach jajnikow,bo to przecież macica jest utrzymywana przez jajniki i my mozemy odczuwać wlasnie takie jakby ciagniecie po obu stronach i to nic zlego,o tym rozmawialam wlasnie dzis z moim lekarzem,bo sama zaczelelam odczuwac te "bole"
irisson Pani doktor mi powiedziala,że skraca mi sie szyjka,ale jest twarda czyli narazie nie ma powodu do obaw,a co do lezenia to staram sie czesto i i dlugo,malo sie przemeczam,sex tez raczej poszedl wlasnie z tego powodu w odstawke,a magnez biore od samego poczatku ciazy.Powiedz mi jeszcze czy Ty musialas leżec z tego powodu w szpitalu?

kurcze dziewczyny, od wczoraj jakos mi tak moje serce dudni co jakis czas, jakby przeskakiwalo :/ czuje sie dobrze, tylko wlasnie to, nie wiem czy to cisnienie od ciazy tak robi czy o cho chodzi, moze ma ktoras cos takiego?? nawet mi trudno opisac to uczucie :/

reklama
Kruszki, ja czasami jak stanę nago przed lustrem i podniosę rece to dokładnie widzę moje serce jego bicie, przyśpieszone. W ciąży przyśpieszony puls to norma, no i takie kołatanie też może być, ale powiedziałabym o tym położnej lub lekarzowy. Mi wczoraj mama przyniosła aparat, przed snem 85 tetno,a dziś rano prze wizytą 112 i myślałam, źe mi serce wyskoczy:-(

Do góry