reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

reklama
Zajady to konsekwencja osłabienia organizmu co jest normalne w ciąży o braku witaminy B2 (chyba) czyli trzeba jeść więcej serów, mleka, jaja, mięsa i ryb.;-)

Wiecie co, ta teoria tworzenia się zajadów jest jakaś dziwna. Ja jem jajka, sery, mleko na tony. Mięso w zasadzie codziennie (z wyjątkiem piątków), a jak jest zupa, to też na wywarze mięsnym. Ryby raz w tygodniu, nie licząc jakichś tuńczyków czy makreli na śniadanie.
Łykam Femibion, gdzie jest też wit. B2.
A zajad i tak mi się zrobił :/

Posmarowałam wczoraj na noc sudokremem i mam wrażenie, że jest ciut lepiej...

Ja mam zajady, ale takie bez pękniętej skóry, po obu stronach ust. Jakbym miała poprzecierane, skóra mi też bardzo schodzi z ust. Też nie upatruję w tym jakiś braków witaminowych. U mnie nadal sucha skóra na rękach, piersiach a teraz też brzuch doszedł. Robię peeling cukrowy raz na jakiś czas i jest lepiej, ale bez tego to normalnie jak się rozbieram to śnieg pada :-p

A ja mam dziś od rana takie dziwne pieczenie w dole brzucha. Nie wiem czy to od wczorajszego przejedzenia (a mam problemy z wypróżnianiem) w jelitach mnie tak piecze, czy to nie jest wina jelit tylko macicy. Jeszcze trochę i zacznę panikować:szok: Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie. :-(

ja potrafie siedzieć, oglądać serial i nagle wielki płacz. do tego gryze ludzi wkoło. nie dosłownie oczywiscie:p ale mnie wkurzają. i sama siebie wkurzam tym moim rozdrażnieniem.
to jest straszne! ten płacz to juz niewazny. ale ja na miejscu ludzi wokół mnie bałabym sie do mnie odzywać.

Ostatnia edycja:
dziewczyny czy odczuwacie w pochwie cały czas taką wilgotność? mi czasami na bieliźnie zostanie taka bezwonna, rzadka wydzielina, nie dużo parę kropel, raz więcej. Mówiłam o tym lekarzowi, mówił, że normalne ale ja boję się, czy to nie płyn owodniowy:-( Infekcji nie mam jestem po posiewach.

reklama
Asia, to normalne :) Też mam raz mniej, raz więcej śluzu. Płynu owodniowego nie da się z niczym pomylić - ma słodki zapach :) Poznałam go dobrze, bo wody sączyły mi się w poprzedniej ciąży przez 12 godzin ;)

Do góry