reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

reklama
Zajady to konsekwencja osłabienia organizmu co jest normalne w ciąży o braku witaminy B2 (chyba) czyli trzeba jeść więcej serów, mleka, jaja, mięsa i ryb.;-)

Wiecie co, ta teoria tworzenia się zajadów jest jakaś dziwna. Ja jem jajka, sery, mleko na tony. Mięso w zasadzie codziennie (z wyjątkiem piątków), a jak jest zupa, to też na wywarze mięsnym. Ryby raz w tygodniu, nie licząc jakichś tuńczyków czy makreli na śniadanie.
Łykam Femibion, gdzie jest też wit. B2.
A zajad i tak mi się zrobił :/

Posmarowałam wczoraj na noc sudokremem i mam wrażenie, że jest ciut lepiej...

Ja mam zajady, ale takie bez pękniętej skóry, po obu stronach ust. Jakbym miała poprzecierane, skóra mi też bardzo schodzi z ust. Też nie upatruję w tym jakiś braków witaminowych. U mnie nadal sucha skóra na rękach, piersiach a teraz też brzuch doszedł. Robię peeling cukrowy raz na jakiś czas i jest lepiej, ale bez tego to normalnie jak się rozbieram to śnieg pada :-p

A ja mam dziś od rana takie dziwne pieczenie w dole brzucha. Nie wiem czy to od wczorajszego przejedzenia (a mam problemy z wypróżnianiem) w jelitach mnie tak piecze, czy to nie jest wina jelit tylko macicy. Jeszcze trochę i zacznę panikować:szok: Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie. :-(

ja potrafie siedzieć, oglądać serial i nagle wielki płacz. do tego gryze ludzi wkoło. nie dosłownie oczywiscie:p ale mnie wkurzają. i sama siebie wkurzam tym moim rozdrażnieniem.
to jest straszne! ten płacz to juz niewazny. ale ja na miejscu ludzi wokół mnie bałabym sie do mnie odzywać.

Ostatnia edycja:
dziewczyny czy odczuwacie w pochwie cały czas taką wilgotność? mi czasami na bieliźnie zostanie taka bezwonna, rzadka wydzielina, nie dużo parę kropel, raz więcej. Mówiłam o tym lekarzowi, mówił, że normalne ale ja boję się, czy to nie płyn owodniowy:-( Infekcji nie mam jestem po posiewach.

reklama
Asia, to normalne :) Też mam raz mniej, raz więcej śluzu. Płynu owodniowego nie da się z niczym pomylić - ma słodki zapach :) Poznałam go dobrze, bo wody sączyły mi się w poprzedniej ciąży przez 12 godzin ;)

Do góry