reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

k8libby idź do lekarza, niech ci da skierowanie na badanie moczu i posiew. Ostatnio się mojego pytałam, czy to normalne że chodzę czasem co godzinę siku i mi powiedział że nie. Kazał mi zrobić badania, bo ponoć w ciąży można mieć zapalenie pęcherza bez bólu, bez objawów, więc lepiej zbadać!

reklama
Ja mam pytanie czy też czujecie takie pulsowanie w okolicy pępka? nie cały czas, ale tak od czasu do czasu, wtedy też pojawia mi się najczęściej twardnienie brzucha. Pulsuje w rytm mojego tętna. Macie coś takiego?

też to mam ;)

a co do sikania, to czasem bywa tak ze kilka godzin wytrzymam bez, a czasem latam co 20 minut, czasem po 5 minutach od wizyty w łazience mam pełny pęcherz...niemal zawsze zanim zasne musze raz pojsc siku, no i wczesnie rano sie budze ciagle, ale potem bez problemu z powrotem usypiam

k8libby idź do lekarza, niech ci da skierowanie na badanie moczu i posiew. Ostatnio się mojego pytałam, czy to normalne że chodzę czasem co godzinę siku i mi powiedział że nie. Kazał mi zrobić badania, bo ponoć w ciąży można mieć zapalenie pęcherza bez bólu, bez objawów, więc lepiej zbadać!

Miałam robione i badanie moczu i posiew i wszystko ok

ha! nie czuję się osamotniona, też mam to pulsowanie z brzuszku przy pępku, bardzo się zmartwiłam, myslałam, że to takie skurczowe, bo uczucie podobne jak takie "tykanie oka" :) ale skoro to aorta :D i co to tak wyczuwalne? jakiś lekarz tak mówił, bo ja wcześniej się z tym nie spotkałam, a to takie troszkę rozpraszające jest jak się pojawia :)

Kruszki, nieźle :) Szybciutko :)
Ja w poprzedniej ciąży w ogóle siary nie miałam. Ale mleka było potem i tak tyle, że na pułk wojska by starczyło ;)
Teraz też się nie spodziewam. Moje piersi po prostu bardzo szybko dostosowują się do sygnałów wysyłanych przez mózg i hormony. Byłam w ubiegłym tyg. na usg piersi i pani dr bardzo się dziwiła, że ledwo pół roku temu skończyłam karmić, a gruczoły mlekowe już są całkowicie zmniejszone i wróciły do normalnej postaci. Mówi, że to trwa zazwyczaj rok do dwóch lat ;) W każdym razie powiedziała, że piersi wzorcowe i przygotowane na kolejne karmienie ;)

reklama
no wlasnie nawet myslalam ze ciut za szybko, ale poczytalam i ok, niektore kobiety maja od samego poczatku.. makabra
w poprzedniej ciazy mialam od 7-8miesiaca

Do góry