reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

k8libby idź do lekarza, niech ci da skierowanie na badanie moczu i posiew. Ostatnio się mojego pytałam, czy to normalne że chodzę czasem co godzinę siku i mi powiedział że nie. Kazał mi zrobić badania, bo ponoć w ciąży można mieć zapalenie pęcherza bez bólu, bez objawów, więc lepiej zbadać!

reklama
Ja mam pytanie czy też czujecie takie pulsowanie w okolicy pępka? nie cały czas, ale tak od czasu do czasu, wtedy też pojawia mi się najczęściej twardnienie brzucha. Pulsuje w rytm mojego tętna. Macie coś takiego?

też to mam ;)

a co do sikania, to czasem bywa tak ze kilka godzin wytrzymam bez, a czasem latam co 20 minut, czasem po 5 minutach od wizyty w łazience mam pełny pęcherz...niemal zawsze zanim zasne musze raz pojsc siku, no i wczesnie rano sie budze ciagle, ale potem bez problemu z powrotem usypiam

k8libby idź do lekarza, niech ci da skierowanie na badanie moczu i posiew. Ostatnio się mojego pytałam, czy to normalne że chodzę czasem co godzinę siku i mi powiedział że nie. Kazał mi zrobić badania, bo ponoć w ciąży można mieć zapalenie pęcherza bez bólu, bez objawów, więc lepiej zbadać!

Miałam robione i badanie moczu i posiew i wszystko ok

ha! nie czuję się osamotniona, też mam to pulsowanie z brzuszku przy pępku, bardzo się zmartwiłam, myslałam, że to takie skurczowe, bo uczucie podobne jak takie "tykanie oka" :) ale skoro to aorta :D i co to tak wyczuwalne? jakiś lekarz tak mówił, bo ja wcześniej się z tym nie spotkałam, a to takie troszkę rozpraszające jest jak się pojawia :)

Kruszki, nieźle :) Szybciutko :)
Ja w poprzedniej ciąży w ogóle siary nie miałam. Ale mleka było potem i tak tyle, że na pułk wojska by starczyło ;)
Teraz też się nie spodziewam. Moje piersi po prostu bardzo szybko dostosowują się do sygnałów wysyłanych przez mózg i hormony. Byłam w ubiegłym tyg. na usg piersi i pani dr bardzo się dziwiła, że ledwo pół roku temu skończyłam karmić, a gruczoły mlekowe już są całkowicie zmniejszone i wróciły do normalnej postaci. Mówi, że to trwa zazwyczaj rok do dwóch lat ;) W każdym razie powiedziała, że piersi wzorcowe i przygotowane na kolejne karmienie ;)

reklama
no wlasnie nawet myslalam ze ciut za szybko, ale poczytalam i ok, niektore kobiety maja od samego poczatku.. makabra
w poprzedniej ciazy mialam od 7-8miesiaca

Do góry