reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

no ja mam co kilka minut, kilka godzin z tym sercem, przestaszylam sie az masakra :/
mam wrazenie ze moj organizm jest starszy i wszystko jakos gorzej przechodze niz gdy mialam 20lat :)
siara to pierwszy pokarm , moj organizm przygotowuje sie juz do karmienia :)

reklama
U mnie siary też brak ale zakładam jej brak do samego końca bo moje piersi nie uległy żadnej zmianie.
Kruszki to może powiedz o tym lekarzowi. Objetość krwi się zwiększa trzeba uważać. U mnie to sporadycznie i ciśnienie ok więc olewam ale gdyby bylo częsciej to chyba bym zareagowała.

U mnie siary też brak ale zakładam jej brak do samego końca bo moje piersi nie uległy żadnej zmianie.
Kruszki to może powiedz o tym lekarzowi. Objetość krwi się zwiększa trzeba uważać. U mnie to sporadycznie i ciśnienie ok więc olewam ale gdyby bylo częsciej to chyba bym zareagowała.
no wlasnie tak mysle co zrobic, chyba zadzwonie do poloznej, tu ona dopiero zdecyduje czy sie nadaje na wizyte lekarza
zobacze co bedzie, mialam ostatnio troszke stresow, moze to przez to, bo czuje sie bardzo dobrze, i tylko te dudnienia

K8libby, siara może Ci się w ogóle nie pojawić. Ja tak miałam w poprzedniej ciąży - suchutko do samego końca, mimo że piersi mocno się powiększyły. A pokarmu potem była i tak cała masa :)

Przepraszam, że post pod postem, ale to zupełnie inny temat, a zależy mi na odpowiedzi :)

Robią Wam się może zajady w ciąży? Ja miałam je w całym życiu może z raz czy dwa, w poprzedniej ciąży nic, a teraz dwa dni temu mi wyskoczył i zejść nie chce. Już mnie denerwuje, bo normalnie ust nie mogę otworzyć, żeby coś większego ugryźć :/ Skąd się to dziadostwo bierze? I co z tym zrobić? Samo zejdzie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ewa, ja miałam duże problemy z zajadami przed ciąża w sumie od zawsze. Teraz nic, może dlatego, że biorę witaminy, podobno świadczy to o niedoborze witaminy B2 i cynku. Może zobacz, czy masz te witaminy w swoim suplemencie, jeżeli taki bierzesz.

No właśnie mam...:/ Może moje dziecko jakoś wyjątkowo żarłoczne i wyjada mi wszystko ;) Albo winny jest przednówek. Przyjdzie wiosna, to i witamin będzie więcej :)

ewa, B2 jest dużo w chudych serach, migdałach, jajach, zielonych częściach warzyw, grochu, fasoli, pełnoziarnistym pieczywie, pstrągu, łososiu, mleku, kefirze, jogurcie, a nawet w drożdżach. Spróbuj coś z tego codziennie zjeść. Ja nigdy niczym nie smarowałam i sumie samo znikało, ale na Twoim miejscu poszłabym do apteki i sie spytała o jakąś maść, skoro tak długo Cię to męczy.

reklama
Do góry