reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

To ja się dołączę z pytaniem, gdzie takie wkładki można kupić? Np. w Rossmanie,bo na allegro pewnie takie się znajdzie :tak: Szukam jednak pretekstu do wyjścia z domu jak będę lepiej się czuła :-D

reklama
Ja uzywałam Rossmanowskich- były dobre na początku, nie przesuwały się, nie przeciekały później przeciekały i tetra szła w ruch, bo się lało ze mnie:-D
A wkładki można kupić w Rosmanie właśnie, badź w większych sklepach dziecięcych wiecie gdzie jest wszytsko wózki itp.

w aptece, w rossmanie, wszedzie w sklepach z asortymentem typu pieluszki itd. :)
ja obecnie uzywam tommy tippee, nie wiem czy sa w polsce, ale rewelacyjne sa, juz nawet nie pamietam jakich uzywalam kiedys, ale zapewne sie pozmienialo duzo

Kochana siara nie zawsze leci. Mi z Oliskiem nic nie leciało- mleko po 3 dniach od urodzenia dostałam, teraz to samo nic ani kroplo. Więc bez stresu.

K8libby może lecieć, nie musi, mi np w gorącej kąpieli jak sutek dotknę to leci, a z Laura miałam 4 dni po cesarce dopiero jak laktatorem cycka potraktowałam, więc nie martw się :tak:

no dobra, z obecnych objawow ciazowych poza pilka pod bluzka ;) to u mnie wystepuje:
potezna zgaga co rusz :D
twardnienie brzucha (przepowiadajace skurcze)
mecze sie bardzooo szybko
mam kurcze nog w nocy :/ bolesne
leci mi siara, na szczescie mniej niz kilka tygodni temu
apetyt na lody owocowe :D
sennosc (masakra)
syndrom sprzatania chaty, uwijania gniazdka :D
pobolewa mnie czasem glowa
i to chyba obecnie wszystko

reklama
Potwierdzam, że siara nie musi lecieć ;) Ja przy Franku nie miałam, teraz też się nie zapowiada. A mleka, że bym pułk wojska wykarmiła ;)

Używałam wkładek na początku z belli - nie podeszły mi, były grube, sztywniały nieprzyjemnie po namoknięciu i przeciekały. Avent ma małą średnicę i jest gruby - przebija to przez biustonosz i nieładnie wygląda. Najlepsze były dla mnie Tommee Tippee - cienkie i baaardzo chłonne (a swego czasu mleko lało mi się strumieniami), pakowane oprócz tego, że w duże pudełko, to jeszcze w woreczki po dwie sztuki - można wziąć do torebki i nie bać się, że się pobrudzą itp. Raz czy dwa kupiłam też jakiejś dziwnej firmy Lansinoh - nawet ok, ale TT lepsze :)

Do góry