reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

domi ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do gina badz poszła na wizytę, bole @ nie są normalne.
U mnie z objawów;
-zgaga czasem wieczorami jak się najem gejfrutow badz papryki konserwowej
-nocne skurcze łydek- zaczełam Mg brac
-bóle kręgosłupa krzyża (oj oby w czasie porodu ich nie było)
-twardnienie ale juz sie przyzwyczaiłam.

Humory znikneły, nie płaczę i nie złoszcze się bez powodu o tyle dobrze;-);-)

reklama
U mnie: ciężko mi wejść na 3 piętro i szybko się męczę, mam czasami skurcze łydek pomimo magnezu, czasami humory i tyle. Brzuch nie twardnieje bo mam fenka, rozstępów czy cellulitu nie mam, zgagi też nie.

U mnie też ból krzyża, niestety on najbardziej daje mi się we znaki. Nie rozumiem tylko dlaczego, bo mój brzuch jest przecież mały. Zawsze myślałam, że krzyż boli dlatego, że kobieta ma duży brzuch. Niezrozumiałe to dla mnie jest:szok:, następnie czasem skurcz jednej łydki mimo brania magnezu i czasem twardnienie brzucha, ale cóż wszystko zniosę, aby tylko moja Marysia miała dobrze i zdrowa była.:tak:

Ja łykam magnez od ostatniego USG więć ze skurczami spokój ale pozycja siedząca jest coraz bardziej uciążliwa, czuję taki ucisk na żebra że muszę się co jakiś czas położyć. Zgagi brak, apetyt dopisuje. Kondycja niestety gorsza, 40 minut spacer max. Ale chodzę z psem 3 razy dziennie żeby się nie zasiedzieć

Nataszka, przeczytałam o Twoich humorach, a właściwie ich braku i uświadomiłam sobie, że mi też już burza przeszła ;) Aż się sobie dziwię, ile mam ostatnio cierpliwości do Franka ;)

U mnie w zasadzie brak objawów, czasem nawet zapominam, że jestem w ciąży - to chyba głównie dzięki Frankowi, bo utrzymuje mnie w dobrej kondycji fizycznej ;) Spojenie oczywiście boli i trudniej wstawać albo przekręcać się na łóżku, ale w dzień o tym zapominam. Mogę cały dzień być na nogach, narobić setki kilometrów i jest ok.
Tyle że łykam magnez, bo skurcze nóg i przepowiadające mam już od ponad miesiąca.

U mnie to samo. Łykam magnez (dużą dawkę bo 555mg) ale miałam tak nieznoście skurcze łydek w nocy, że było to nie do zniesienia. W dodatku zaczęła mi drgać powieka. Poszłam do apteki i pani mi dała specjalne jakieś dla kobiet w ciąży i karmiących, z bardzo dużą dawką magnezu.
Dodatkowo mam zgagę i to straszną od 3 dni i nijak nie mogę jej zwalczyć :/ wszyscy się smieją, że jak mama ma zgagę to dziecku w brzuszku włosy rosną więc się pocieszam, że przynajmniej moje dziecko nie będzie łyse jak jego tatuś :p haha:D nie wierzę w takie rzeczy ale to myślenie pozwala mi przetrwać ;)

Wiolcia_87G na zgagę możesz łykać Rennie właściwie do woli ( do 16 tabletek na dobę ) :-) Mnie pomaga i zalecił mi go mój gin.

Rany boskie, aż 16? to by sie chyba ledwo nadążyło z łykaniem.

anikaa, też byłam bardzo zdziwiona bo bóle w krzyżu u mnie wystąpiły zanim brzuszek wyskoczył. no ale widać tak już jest

Mnie z braku ruchu boli głowa i coraz ciężej mi się zasypia... no i jak zaglądam do lodówki, do szafek to na nic nie mam ochoty jakoś. coś tam zjadam, ale na siłe. często mi niedobrze.

Mnie też męczy zgaga, ale ratuje się Gavisconem. Bardzo szybko pomaga. Ja ostatnio zauważyłam że jestem bardziej senna niż wcześniej. Mogę spać w ciągu dnia i wieczorem o 22 to już padam nieprzytomna. Noc przesypiam bez problemów i tak w kółko. Nie wiem czy to nie przez fenoterol, bo wcześniej aż tak bardzo nie miałam. Na szczęście spojenie nie boli już tak bardzo jak wcześniej, wiec da sie wytrzymać.

reklama
no ja niestety tez walcze ze zgaga, poki co jedyna rzecza jaka mi pomaga jest rennie..najczesciej to wieczorem przed snem mnie dopada, wtedy tabletka i po klopocie :-)
zastanawiam sie natomiast czy wy tez macie problem z bolacymi nadgarstkami i dretwiejacymi dlonmi...u mnie zaczelo sie to kilka tyg temu, czlowiek sie naczytal w necie wiec do normalnych wit.zaczelam brac magnez i pic wiecej wody, niby troche przeszlo, ale nocami to jest jakis koszmar dzis np.tak mnie bolal prawy nadgarstek i kciuk, ze zaczelam sprawdzac czy nie zwichniety, lewy natomiast zdretwialy i brak czucia w 3 palcach-masakra.. wizyta we wtorek wiec moze sie cos wyjasni..
aaa strasznie swedzi mnie brzuch i luszczy sie na nim skora-to normalne ?? myje sie juz szarym mydlem i smaruje bezzapachowymi kosmetykami,zeby nie podrazniac, ale nadal bez zmian ..

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry