reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
Kajtusza chyba drętwienie lewej ręki jest nie za dobre bo to od serca. Prawa może drętwieć chyba;-)
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
drętwieje (cierpnie) mi lewa łopatka a prawa dłoń mi puchnie :-)
dłonie i twarz nie powinny puchnąć, nogi mogą, bo od ciężaru, jeżeli dochodzi do tego wysokie ciśnienie, to może być zatrucie ciążowe, dlatego trzeba wtedy skonsultować Katjusza a masz tam pierścionki, albo więcej wykonujesz rzeczy tą ręką? dziwne że jedna.. ;-)
katjusza77
Pierścionki mam i w sumie jestem praworęczna ale najczęściej mi puchnie rano po spaniu.. Zapytam dziś lekarza.
kruszki
dziekuje za konsultacje dziewczynki
wczoraj wieczorem wzielam nospe i spalam spokojniej, nie bylo tych dziwnych kurczow, mysle ze ja za duzo pracuje i ze chce tak jak kiedys szybko, a to sie nie da, dodatkowo mam awanturke w domu wiec nerwy :/ niech juz bedzie sierpien :/
wczoraj wieczorem wzielam nospe i spalam spokojniej, nie bylo tych dziwnych kurczow, mysle ze ja za duzo pracuje i ze chce tak jak kiedys szybko, a to sie nie da, dodatkowo mam awanturke w domu wiec nerwy :/ niech juz bedzie sierpien :/
Hej dziewczyny Czy któraś z Was ma tak,że jak dużo chodzi lub siedzi, to maleństwo obniża się jej do tego stopnia,że coś tam uciska i to boli przy chodzeniu? Ja tak mam jak jestem na uczelni po kilka godzin.Jak się położę i pomasuję lekko brzuszek to mija.
mala.di
katjusza, jesli masz tak po spaniu, to moze po prostu śpiąc na boku lekko przygniatasz ręke, dlatego budzisz się z odrętwiałą. mi to w ogole wszystko drętwieje ciągle no i nie wiem skąd na nadgarstku mam małego krwiaka
i jakoś już mi nie wychodzi bycie śpiochem... budze sie rano, kolo 6... z trudem dociągam do 9 przysypiajac troche i budzac sie co chwile...a potem cały dzień ziewam
kupiłam sobie wygodne ale i zarazem śliczne sandałki, stopy od razu mniej puchną i łatwiej jest przełazić w nich kilka godzin ;-)
leila, mi sie tak czasem mała obniża...ale nie zauwazylam takiej zaleznosci jak u Ciebie
i jakoś już mi nie wychodzi bycie śpiochem... budze sie rano, kolo 6... z trudem dociągam do 9 przysypiajac troche i budzac sie co chwile...a potem cały dzień ziewam
kupiłam sobie wygodne ale i zarazem śliczne sandałki, stopy od razu mniej puchną i łatwiej jest przełazić w nich kilka godzin ;-)
leila, mi sie tak czasem mała obniża...ale nie zauwazylam takiej zaleznosci jak u Ciebie
Ostatnia edycja:
katjusza77
lekarz powiedział, że jeśli puchnnieciu dłoni nie towarzyszy wysokie ciśnienie to nie jest to nic grożnego, a drętwiejąca łopatka to wynik ucisku młodego na któryś z nerwów - więc tak jak sądziłam..
reklama
Dziewczyny, uważajcie z tym masowaniem brzuszka.
Moja pani dr jeszcze w poprzedniej ciąży mówiła mi, że mogę z Maluszkiem rozmawiać, ale ręce z daleka. Szczególnie po połowie ciąży, jak się skurcze przepowiadające zaczęły. Nie powinno się brzucha zbytnio rozgrzewać - ani masażami, ani gorącymi kąpielami.
Moja pani dr jeszcze w poprzedniej ciąży mówiła mi, że mogę z Maluszkiem rozmawiać, ale ręce z daleka. Szczególnie po połowie ciąży, jak się skurcze przepowiadające zaczęły. Nie powinno się brzucha zbytnio rozgrzewać - ani masażami, ani gorącymi kąpielami.
Podziel się: