reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Mnie pięty bolą, potwornie mnie bolą, tak, że na stopy stawać nie mogę... Wczoraj zasnąć nie mogłam, musiałam je posmarować ketonalem w maści, nie wiem, czy wolno czy nie się nim smarować, ale to ból niedowrobienia...

reklama
dłonie i twarz nie powinny puchnąć, nogi mogą, bo od ciężaru, jeżeli dochodzi do tego wysokie ciśnienie, to może być zatrucie ciążowe, dlatego trzeba wtedy skonsultować :tak: Katjusza a masz tam pierścionki, albo więcej wykonujesz rzeczy tą ręką? dziwne że jedna.. ;-)

Pierścionki mam i w sumie jestem praworęczna ale najczęściej mi puchnie rano po spaniu.. Zapytam dziś lekarza.

dziekuje za konsultacje dziewczynki :)
wczoraj wieczorem wzielam nospe i spalam spokojniej, nie bylo tych dziwnych kurczow, mysle ze ja za duzo pracuje i ze chce tak jak kiedys szybko, a to sie nie da, dodatkowo mam awanturke w domu wiec nerwy :/ niech juz bedzie sierpien :/

Hej dziewczyny:) Czy któraś z Was ma tak,że jak dużo chodzi lub siedzi, to maleństwo obniża się jej do tego stopnia,że coś tam uciska i to boli przy chodzeniu? Ja tak mam jak jestem na uczelni po kilka godzin.Jak się położę i pomasuję lekko brzuszek to mija.

katjusza, jesli masz tak po spaniu, to moze po prostu śpiąc na boku lekko przygniatasz ręke, dlatego budzisz się z odrętwiałą. mi to w ogole wszystko drętwieje ciągle :-p no i nie wiem skąd na nadgarstku mam małego krwiaka

i jakoś już mi nie wychodzi bycie śpiochem... budze sie rano, kolo 6... z trudem dociągam do 9 przysypiajac troche i budzac sie co chwile...a potem cały dzień ziewam

kupiłam sobie wygodne ale i zarazem śliczne sandałki, stopy od razu mniej puchną i łatwiej jest przełazić w nich kilka godzin ;-)

leila, mi sie tak czasem mała obniża...ale nie zauwazylam takiej zaleznosci jak u Ciebie

Ostatnia edycja:
lekarz powiedział, że jeśli puchnnieciu dłoni nie towarzyszy wysokie ciśnienie to nie jest to nic grożnego, a drętwiejąca łopatka to wynik ucisku młodego na któryś z nerwów - więc tak jak sądziłam..

reklama
Dziewczyny, uważajcie z tym masowaniem brzuszka.
Moja pani dr jeszcze w poprzedniej ciąży mówiła mi, że mogę z Maluszkiem rozmawiać, ale ręce z daleka. Szczególnie po połowie ciąży, jak się skurcze przepowiadające zaczęły. Nie powinno się brzucha zbytnio rozgrzewać - ani masażami, ani gorącymi kąpielami.

Do góry