reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

ewa, irrison... jednak chodzą ploty że po porodzie jest sie tam tak rozepchanym że sie nic nie czuje , przestrzen bez dna itd :p ale skoro tak mówicie to jestem troche spokojniejsza:-D

mi sie też zdaje że to jest jednak tak że luteina działa gdy twardnienie czy tam coś tam co nam sie dzieje, jest spowodowane niedoborem progesteronu, nawet na ulotce jak sie wczytamy, kiedy się stosuje luteine czy tam duphaston, to sa wymieniane rozne rzeczy i wlasnie niedobor progesteronu w ciązy przez co zagrażające poronienie lub poronienia nawykowe. i to do 20tygodnia.
mi twardnieje od dośc dawna a szyjka jest eleganka, idealna, dokladnie taka jak powinna być. a lekarka z izby przyjęć mi jeszcze napisala na tej karcie, że powodem zgłoszenia były bóle brzucha.... wiec moze to nieporozumienie, czy cos, mnie nie zwyczajnie nie sluchala i miala w dupie, bo ja mowilam ze powodem jest co innego, a ze bole to moze czasami leciutenkie

reklama
A ja od kilku dni mam straszne skurcze w nogach, szczególnie w nocy :-( już od jakiegoś czasu łykam magnez, chociaż wcześniej nie tak regularnie, bo czasem zapominałam. Teraz się pilnuje, ale na razie jeszcze nie pomogło :-( ale pewnie musi się niedobór uzupełnić i trochę to potrwa. Mam nadzieję że za jakiś czas przejdzie.

Marcia chodzisz na obcasie? ja zmieniłam buty teraz, na lekkim obcasie mam do pracy i mam takie skurcze stop, że masakra :szok: muszę w robocie zdejmować i trochę na bosko poskakać :sorry2: mnie od wczoraj właśnie brzuch pobolewa, a że dzisiaj mam dzień wolny to z Laurką cały dzień, ledwo stoję tak mnie umęczyła :baffled:

A ja od kilku dni mam straszne skurcze w nogach, szczególnie w nocy :-( już od jakiegoś czasu łykam magnez, chociaż wcześniej nie tak regularnie, bo czasem zapominałam. Teraz się pilnuje, ale na razie jeszcze nie pomogło :-( ale pewnie musi się niedobór uzupełnić i trochę to potrwa. Mam nadzieję że za jakiś czas przejdzie.

Mnie też męczyły skurcze łydek, straszliwe...Pytałam mojego gina o jakiś preparat magnezowy, ale radził póki co raczej postawić na potas, zalecił picie soków pomidorowych i...Pomogło. Przeszło jak ręką odjął. Może spróbuj w tę stronę?

Ja miałam skurcze łydek poprzednio i teraz też się zaczynają. Z obcasami to ma u mnie niewiele wspólnego, bo ja zawsze na płasko. Łapią mnie przy większym wysiłku.
Poprzednio łykałam Asmag Forte i teraz chyba też się tak skończy. Ale żeby samemu nie decydować, to czekam na wizytę przyszłotygodniową.

No to właśnie zauważyłam kolejny objaw ciążowy :-( zdjęłam skarpetki a tam nogi jak ciasto! Wcześniej tak nie miałam. Dzisiaj pierwszy raz zauważyłam że takie opuchnięte. Oczywiście skwitowałam to jednym zdaniem "Oj Tymuś zobacz to z mamą robisz ;-)" a to dopiero połowa ciąży! Jak to powiedziała ostatnio moja gin - najgorsze jeszcze przed nami! Macie jakieś sposoby na opuchnięte nogi? Poza leżeniem z nogami w górze? Buty już od jakiegoś czasu noszę tylko płaskie po tym jak się w obcasach przewróciłam!! A co do magnezu to ja biorę teraz magnezin czyli sam magnez, ale starczy mi do końca tygodnia to może sobie potem kupie jakieś połączenie. Dzisiaj w nocy nie było tak źle, ale w dzień to mnie nawet w rękach skurcze ze dwa razy złapały. Ehhh takie uroki. A soków pomidorowych niestety bardzo nie lubię :-(

A ja po raz pierwszy w niedzielę miałam spuchnięte palce na tyle, że ciężko było obrączkę ściągnąć :szok:. Ale musiałam, bo tak mnie cisnęła. I to rano, po przebudzeniu, a nie wieczorem. Co do skarpetek - podobnie jak marcia331 - pierwszy raz to zauważyłam w ten weekend. Taki odciśnięty pasek. Chociaż póki co tłumaczę sobie to przybraniem na wadze ;-), bo generalnie nogi i stopy nie wyglądały na spuchnięte. Tylko ten paseczek... Brrr... No i od dłuższego czasu wcinam magnez. Okropna jestem, bo na początku miałam przepisane 3 razy dziennie 1 tabletka - to zjadałam 2x1. Potem gin zmniejszyła mi na 2x1 - to ja oczywiście 1x1 :-D. A od 3-4 dni przy konkretnych pozycjach nóg czuję, jak zaczyna mnie łapać skurcz w łydkach. Nie łapie, bo od razu prostuję stopę (miałam kiedyś dawno straszne skurcze i wiem już jak się ratować :-)). Boshe... Jakie plagi jeszcze na nas czekają...:confused:

Ostatnia edycja:
a mnie skurcze nie łapią za to strasznie cierpnie mi od dwóch dni lewa noga od kolana w dół
staram się ciągle nią ruszać ale po chwili znów te okropne mrówki.:wściekła/y::wściekła/y::no::baffled:
Wie może któraś z was czego to niedobór jest? wizytę ma niestety dopiero 18 kwietnia

reklama
no masakra, siedze sobie i ogladsam tv, zdjelam stanik i tylko ma majtki zalozylam szlafrok, siedze siedze i nagle leci mi z cyckow.. rozumiem jak leci mi w stanik, ale tak frywolnie :/ a dzis rano przy sexie :/ no ale to akurat sie spodobalo mojemu bo sie zrobily jakies nabrzmiale od razu :D teraz to jeszcze pol biedy, co bedzie przy karmieniu :D hahahahaha
cos mnie kluje brzuch .. i dzidzia sie wierci :)

Do góry