reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Dziewczyny pojechałam z mamą na IP i sprawdziłam. Już jak czekałam na lekarza, myślałam, że mnie zaleje aż.
Malinka wiem, ale luteine biorę od 8 tyg, a dopiero teraz mi się to zdarza, dziwne i raz jak nie brałam luteiny. Pierwszy lekarz coś tam pogadał za mną oczywiście skrytykował feneterol w18 tyg, kurcze nienawidze jak lekarz na lekarza psioczy, przecież sama sobie tego nie wypisuje i nie biorę dla przyjemności! Potem wyśmiał, że niby po encortonie odchodzenie płynu to możliwe powikłania, mój organizm odrzucał ciąże jako ciało obce i brałam sterydy do 11 tc. Przyszła lekarka, sprawdziła papierkiem nie plyn, sprawdziłą szyjkę, kazała pokazać majtki. Nie echaciałąm usg, bo mialam dopiero w pn, ale powiedzialą, ze musi, bo to jest podstawowe narzędzie diagnostyczne, no i płynu wyszło pełno, wszytko ok. Oczywiście wypytwałą skąd siniaki na brzuchu i czemu biorę heparynę, kazałą polegiwać i gdyby coś przyjechać. Powiedziała, na razie nie ma powodu źeby mnie kłaść do szpitala, ale proszę to obserwować. Oczywiście super, że to nie wody, ale znów kolejne usg, dziewczyny ja już ich miałam tyle w tych szpitalach. Każdy lekarz mi mówi, że nie groźne i jak trzeba to trzeba, czytałam nawet art naukowe o szkodliwości ultradźwięków ale nadal się boje, nie chce tak męczyć i niepokoić mojej dziewczynki. Kurde zawsze coś, mój lekarz mi zawsze mówi, źe detektor to takie samo natężenie prawie a kobiety codziennie słuchają i niech pomyślę, jak często monitorowane są ciąże po in vitro a dzieci zdrowe, ale zawsze jest ale...
jaga80, od wczoraj próbowałam kupić bobo safe obdzwoniłam w Krk hurtownie i apteki wszędzie nie mają i podobno producent wycofał ze sprzedaży.

Asiu cieszę się, że to nie płyn owodniowy i że wszystko z dzidzią ok:-) Co do tych usg myślę, że lekarze wiedzą, co robią, więc nie martw się tym teraz, tylko odpoczywaj i relaksuj się, bo to dziecku bardzo potrzebne:tak: A co do tych testów, to nie wiedziałam, że już ich nie produkują:-( Szukałam informacji jak sprawdzić czy to płyn owodniowy, czy nie i tak wpadłam na tę info o teście, a że na tym temat skończyłam to nie wiedziałam, że ich nigdzie już się nie kupi:-( A szkoda, ciekawe czemu przestali je produkować:confused:
Pozdrawiam kochana i trzymam kciuki, żeby teraz nie było już żadnych problemów ani dolegliwości!!!

reklama
asia.85, mnie się wydaje, że to, że USG jest niebezpieczne dla Maleństwa, to tylko informacje od kobiet w ciąży. Nigdy czegoś takiego nie słyszałam od samych lekarzy. Kobieta kobiecie przekazuje i tak się to utrwala :-). Nie masz się co martwić o Dzidziusia. Oby było teraz tylko dobrze :-).

Dziewczyny podpowiedzcie mi.
Od 3 dni biorę dopochwowo clotrimazolum, że niby jakąś infekcję miałam, ale ja nic nie czułam... i teraz mam taką rzadką wydzielinę, jakby woda wylatywała, bez zapachu. Może nie jakoś dużo, ale kurcze, żeby to nie był jakiś wyciek płynu owodniowego...miałyście tak kiedyś po clotrimazolum?

dokladnie to samo mialam przez jakies pare dni plus bardzo dol brzucha mnie bolal podczas stosowania ... ale teraz jest juz ok raz geste ze mnie leci a raz woda wydaje mi sie ze to normalne ale najlepiej jest zapytac sie lekarza.

Dziewczyny podpowiedzcie mi.
Od 3 dni biorę dopochwowo clotrimazolum, że niby jakąś infekcję miałam, ale ja nic nie czułam... i teraz mam taką rzadką wydzielinę, jakby woda wylatywała, bez zapachu. Może nie jakoś dużo, ale kurcze, żeby to nie był jakiś wyciek płynu owodniowego...miałyście tak kiedyś po clotrimazolum?

może to po prostu ta globulka z ciebie wylatuje? ja teraz to biorę, i tez jakies rozne dziwne wydzieliny ze mnie wychodzą. i jak u Exotic wystepowal u mnie bol w dole brzucha, ale to zanim dostalam globulki i uzywalam kremu bo mnie piekło, wiec moze to akurat kwestia ze zabijało bakterie intensywnie :p nie wiem no, ale chyba nie nalezy sie martwic kazda wydzielina. płyn owodniowy pewnie naprawde jest czyms dość charakterystycznym, zreszta wszystkie jestesmy przeciez regularnie badane przez ginekologów, wychwyciliby gdyby cos bylo nie tak. tak mi sie zdaje, spróbujcie aż tak sie nie martwić...

Dziewczyny czy, którąś z Was oblewają zimne poty zarówno w dzień jak i w nocy?? Nagle robi mi się słabo oblewa mnie zminy pot i musze usiąść, a nocy budzę się i potem spać nie moge.. myśle czy lecieć do gina...

Myślę, że to zmiany hormonalne- czyli norma. Jak jest menopauza i też hormony wariują to kobiety mają uderzenia gorąca. Myślę, że to nie powód do niepokoju. Ale wspomnij o tym przy najbliższej wizycie, może jakoś pomoże...:-D

mi coś z piersi lewej cieknie (moze dlatego ze czesto leże na lewym boku i przez to jakoś ją uciskam..). wczoraj z kilka mokrych plam zauwazylam. zdaje sie ze bezbarwnych, bo wyschly i na bluzce śladu po nich nie ma. w sumie mozliwe ze mam to od dluzszego czasu, ale jednak zawsze nosze stanik wiec nie mam jak zauwazyc, a wczoraj caly dzien spedzilam w obcislej pizamce.

hormony szaleją, doły łapią. w głowie się kręci.

i wiecznie głodna jestem. mam wrażenie że brzuch który mi urósł to tłuszcz a nie dzidziuś:p szczegolnie ze najtwardszy to on nie jest.

Ostatnia edycja:
reklama
I pięknie hodujemy sobie alergika ;)
niestety nabiał w ciąży powoduje zazwyczaj alergie u dzieci :)

moja teściowa jadłą w ciąży z mężem bardzo dużo nabiału i faktycznie mąż dostał skazy białkowej ale dopiero w późniejszym okresie. Za to jakie ma silne i zdrowe zęby!! :-)

edit:
oczywiście mąż, nie teściowa.. ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry