reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Ja nie chcę Cie straszyć, ale silny ból pleców może być jednym z pierwszych objawów poronienia, leć do lekarza czym prędzej! u mnie właśnie tak to się ostatnio zaczęło...

reklama
Mała.Di może lepiej to skonsultuj, nawet jak to są zaparcia, to jakieś mocno silne, że aż do łez Cię doprowadzają :no: a dla Dziecka to też nie wskazane takie bóle, oby lepiej było :tak:

orany. takich odpowiedzi sie nie spodziewałam.

to nie są zaparcia, przy nich to faktycznie pobolewa mnie w krzyżu, ale mnie bolą plecy, raczej wyżej.
w dzień ból był lżejszy nieco. mam nadzieje, ze na wieczór sie nie nasili.

az nie wiem co robic teraz, mojej ginekolog nie pytalam co robic w takich sytuacjach, musialabym leciec na szpitalną izbe przyjęć. u niej mam wizyte 6marca, nie wiem czy daloby rade to przyspieszyc. jednak bóle kręgosłupa są chyba czymś dość normalnym przy ciąży, wiec nie wiem czy az tak panikowac i leciec do szpitala....
to pasuje do bolu opisanego tutaj:Bóle kręgoslupa w ciąży. Znajdź na nie metodę. - BabyBoom , z tym ze faktycznie nie ma tu nic wspomniane o czyms tak silnym.

Ostatnia edycja:
Mała.Di ja tam nie wiem, lekarzem nie jestem, mnie kręgosłup w ciąży bolał, ale po 8 miesiącu jak miałam brzuch ogromny ;-) jak się teraz czujesz?

na tej stronie do ktorej dalam link napisali tak: "Ból pojawia się zwykle między piątym a siódmym miesiącem, ale u niektórych kobiet może wystąpić już między ósmym a dwunastym tygodniem ciąży. 
"

teraz to sie czuje zestresowana. ból się już da znieść.

oby przeszło, ale jakby nie to lepiej to skonsultuj, no chyba, że ogólnie masz problemy z kręgosłupem i w ciąży nasilił się ból, każda z nas ma inne objawy i inaczej się czuje, ale jak boli to porada lekarza wydaje mi się niezastąpiona, niż rady z forum :tak: głowa do góry, może musisz po prostu zwolnić, odpocząć ;-)

Nigdy wczesniej nie mialam problemów z kręgosłupem.
Chyba nic zlego sie stać nie moze skoro ciagle teraz odpoczywam - objawy mi uniemozliwiaja aktywnosc wieksza niz krotki spacer, poczekam do poniedzialku i sprobuje wbic do mojej lekarki, albo chociaz skonsultowac z rodzinnym lekarzem czy powinnam sie niepokoic

reklama
Do góry