reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Dziewczynki czy Was nadal tak bolą piersi??? Jak chodzę to nie jest źle ale w nocy i jak wstaję rano to jest masakra. W ciągu dnia jak się położę na trochę to też potem wstaję cała obolała. Myślałam że to w końcu przejdzie ale widzę że się nie zanosi. A jak pomyślę co może być później jak się pokarm będzie wytwarzał to jestem przerażona. Oczywiście przy okazji cierpi na tym mąż bo teraz piersi są tylko moje i co najwyżej do popatrzenia ;-) a potem będą dzidziusia ;-) oj biedny ten mój chłop.
No ja też odczuwam to nabrzmienie piersi, ale nie jest tragicznie, czasem dość mnie dziwnie swędzą. Rosnąć, to chyba dalej rosną, muszę kupić jakieś biustonosze bo moje już za ciasne. A jak sobie pomyśle co to będzie jak będzie karmienie, masakra obudzić się z plamą mleka w łóżku :baffled: .
Marcia piszesz że twój mąż przy tym cierpi, ja to bym chciała wykorzystać ten czas, ale między nami dalej jakoś tak nijak, odzywamy się tylko gdy coś komuś trzeba :-(. Z jednej strony mam ogromną ochotę na przytulanki, a z drugiej to w obecnej sytuacji, gdy nie mogę się uporać z tą infekcją to dobra taka wstrzemięźliwość.

reklama
Witam serdecznie ja z pytaniem tu zaglądam
ile dni po zapłodnieniu u was kobitki zaczęły boleć piersi i podbrzusze... lub w ogóle po ilu dniach pojawiły sie jakieś pierwsze symptomy bardziej chodzi mi o piersi podbrzusze i wydzielina...
dziekuje za odpowiedzi :)

Jest tu ktoś ?:(

Ostatnia edycja:
Piersi nie bolały w ogóle i nie bolą nadal - nic a nic. Brzuch bolał mnie jak na @ dzień-dwa przed spodziewaną @. Pulsował też i lekko pobolewał jeden jajnik albo coś po boku. Śluzu było sporo cały czas po owulacji - różny, od gęstego, białego i żółtego, po nawet przezroczysty i rozciągliwy. Jakiś miesiąc później był i jest już tylko gęsty i żółty.

Rozumiem, że staracie się o Maluszka? Powodzenia!!!:)

Piersi nie bolały w ogóle i nie bolą nadal - nic a nic. Brzuch bolał mnie jak na @ dzień-dwa przed spodziewaną @. Pulsował też i lekko pobolewał jeden jajnik albo coś po boku. Śluzu było sporo cały czas po owulacji - różny, od gęstego, białego i żółtego, po nawet przezroczysty i rozciągliwy. Jakiś miesiąc później był i jest już tylko gęsty i żółty.

Rozumiem, że staracie się o Maluszka? Powodzenia!!!:)

Staramy sie, a pytam bo jestem 2 tygodnie po @ mam tak obrzmiałe i obolałe piersi że lekkie muśniecię powoduje ból, przy tym bardzo dużo śluzu i pobolewający brzuch, nie mam jakiś odchyłów od normy żeby się schizować ale zawsze to jakaś inna sytuacja w moim organizmie i tak sie zastanawiam...

2 tyg. po @? To raczej objawy na owulację. Chyba że już jest po ow. i doszło do zapłodnienia. Jeśli masz bardzo wrażliwy organizm, to może Ci dać sygnał. Mnie piersi bardzo mocno piekły i bolały właśnie 2-3 dni po owulacji, potem wszystko przeszło.
Ale stawiałabym raczej na owulację - czyli do roboty trzeba się brać ;)

jak policzyłam i sprawdziłam kalendarz to wyszło że owu mi sie skończyło...
Steścimy sie z narzeczonym jutro rano albo pojutrze i będzie wiadomo.
Pytam was bo no jesteście w ciązy a mi takie coś pierwszy raz sie przydarza tym bardziej po @ takie kuku...

pracuje w zakładzie foto gdzie trza nosić ciężkie kasty z papierem no i chemia ....
więc wole proforma

Wczoraj podczas badania Pani doktor stwierdzila,że mam krotka szyjke.Dziewczyny czy jest powod do obaw moja miła Pani nie udzielila mi jakos wyczerpującej informacji na ten temat...może ktoras z Was miała podobną sytuacje?

paulina to znaczy, że musisz na siebie bardzo uważać i mieć częste kontrole. Trzeba sprawdzać czy szyjka nie się jeszcze bardziej nie skraca, bo to grozi przedwczesnym porodem. Jeśli w odpowiednim czasie się to stwierdzi to można zapobiegać. Ale na pewno musisz ograniczyć swoją aktywność no i w razie występowania jakiś skurczów i bólów brzucha koniecznie kontrolować!

marcia331 własnie to mnie martwi,że grozi to przedwczesnym porodem.Widze ze tez jestes z Łodzi,do jakiego lekarza chodzisz?prywatnie czy Panstwowo?

reklama
Wczoraj na wizycie moje przypuszczenia potwierdziły sie... mam anemię. Dostałam Sorbifer Durules.
Pytałyście również o coś na zaparcia. lekarka powiedziała, że wyszło coś nowego dla kobiet w ciąży właśnie z tymi dolegliwościami. Czopki Eva qu- są dostępne bez recepty. Sama dziś w aptece zamówiłam, bo wypróżnianie raz na tydzień to parodia jakaś...
Jeśli chodzi o luteinę, moja gin. powiedziała, że ma ona kluczowe znaczenie do 12 tygodnia. Jak brałam antybiotyk zażywałam ją profilaktycznie. Teraz mogę ją brać w przypadku gdyby brzuch bolał mnie jak na okres bądz wystąpiły jakieś skurcze...
To Moja droga, na tę anemię soczek z buraczków, najlepszy!

Do góry