reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

reklama
A my z M wczoraj obserwowalismy brzuch i uslyszelismy jakby pierdniecie:-D Pewnie to bylo to pykniecie o ktorym mowicie ale brzmialo jakby baczek :-D:-D
Agos dziwna sytuacja, ze tez nie wywolali porodu...Oby zadna z nas tak nie miala:-D

Też dzisiaj zakomunikowałam mężowi, że pewnie w pełnię urodzę ;). Chociaż ja od początku celowałam patriotycznie w 1, bo mała specjalnie upodobała sobie daty historyczne :) (poczęta 11 list., urodzona 1 sierpnia., brzmi dumnie ;)).
Zobaczymy!

ehhh, co do historycznych dat, to jak tak dalej pojdzie to tolka sobie wybierze bardzo historycznie 1 września :sorry2:

a Ty Aia sie zbieraj, masz jeszcze dwie i pol godziny do godziny "W" ;)

hehehehehe..ja mam takie dziwne pyknięcie, jakby coś się odkleiło w środku,tak dośc wysoko w brzuchu i na ogół jak się mała dość mocno ruszy..tak jakby coś delikatnie strzeliło, nic nie czuję tylko słyszę :)

Jakos wczoraj bylo mi duszno caly dzien troche tez mi sie rece trzesly zmierzylam cisnienie i 150/102 wysokie jak ja zawsze mialam niedocisnienia i lekarze mi sie pytali jak ja zyje z cisnieniem 80/60. po godzinie spadlo do 120/80. Wlasnie zmierzylam sobie teraz i mam 139/80 czy powinnam sie martwic czy wszytko ok raczej i to norma na koncowce ciazy?

jak się dobrze czujesz to norma, ale jak b Ci duszno to nad wodę się dotlenić, a jak to nie pomoże, to nie za dobrze
ja też mam zwykle niskie ciśnienie, a teraz przy tych upałach wyższe, robi mi się duszno jak dziecko do góry podchodzi, kopie, to norma, ale staram się też dużo pić, bo inaczej mam zawroty głowy, a to strach, żeby gdzie nie upaść

jestem bardzo opuchnięta, nawet twarz mi opuchła, stopy to już nie mówię i jeszcze popuchło mi od nadgarstka aż do łokci, godzina
"O"czuję jak szybko się mi zbliża
a i jeszcze rano na wkładce miałam więcej upławów, takie przezroczyste, trochę jakby z białym, bezzapachowe, wczoraj rano też to było
tak to dobrze się czuję

o tym pyknięciu co mówicie, to ja słyszę to z mojego brzucha od b dawna i to są strzelające kosteczki dziecka, będziecie to słyszeć, nawet jak dzidzia będzie już z Wami jak będzie się przeciągało, to jest normalne u dzieciaczków :-D

Exotic ciśnienie nie jest dobre. Do kontroli zadzwoń gdzie Wy tam dzwonicie i powiedz o tych 3 pomiarach i mierz dalej. Do 140/90 jest niby ok ale u nas już przy takim panikują zwłaszcza że normalnie masz znacznie niższe.

reklama
Do góry