reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

reklama
ja zgagi też na szczęście nie miała, no może mini mini z parę razy...nogi mi trochę puchną przez te upały,a le nie w ciągu dnia, a dopiero wieczorem jak już chłodniej to widzę obrzmienia...

Ja też nie mam bladego pojęcia, czym owa zgaga jest. W życiu nie miałam :-) Za to martwi mnie fakt, że kończę 40 tydzień ciąży a specjalnie nie mam objawów zbliżającego się porodu. No może jedynie te bóle jak na @

A jak to jest z tym czopem? on jest pierwszy, potem wody? dużo tych wód? bo ja miałam jakieś dziwne zjawisko podczas sikania, było siku, ale przezroczyste i dużo... tzn więcej niż zwykle tego siku ale nie śmierdziało jak siku...
schizuje chyba...

Mi czop odchodzi już o 2 tygodni i właśnie zwieńczył dzieło, gin mówi, że nie ma już. A odejście wód moim zdaniem na pewno zauważymy, więc bez schiza. Albo chlusną i poczujesz, że to z innej dziury nawet na kibelku:-) albo się będą sączyć i też poznasz.

Nogi rowniez mam spuchniete kazdego wieczoru mozna to najbardziej zauwazyc, do tego od 2 tygodni bol miednicy wiec sie kosci rozchodza do porodu... ale ile moga tak? chyba zaden czop mi nie odpada, brzuch jest tak srednio zlokalizowany ani u gory ani jakos bardzo na dole. zgagi to mam kazdego dnia i to od poczatku ciazy... a od tygodnia doszly bole takie po kilka razy dziennie jak by mi sie okres mial zaczac takie duszenie jajnikow ;) to chyba wszytko z objawow ;)

Jako że wody odeszły mi już drugi raz na początku porodu, mogę się uważać za specjalistkę ;P
Nie da się ich przeoczyć. One po prostu wypływają i zaciskanie mięśni nic nie daje.

U mnie czop odszedł po którymś z kolei badaniu przez położną. Taki glut bliżej niezidentyfikowany ;) Wody sączyły się już kilka godzin.

Dziewczyny jutro zaczyna się pełnia. Gdzieś słyszałam, że w czasie pełni księżyca dzidziusie są bardziej aktywne i notuje się więcej porodów. :-) u mnie nadal ta cholerna pokrzywka, próbowałam już wszystkiego, maści, pije wapno, była już kąpiel w płatkach owsianych i w sodzie oczyszczonej i dupa. Wyglądam jak jedna wielka chrosta! Będę po porodzie leczona sterydami w szpitalu, mam nadzieję, że wszystko zejdzie. Z innych objawów to brzuch już opadł na dół, bóle miednicy, dzisiaj w nocy lekki ból krzyża. Mam nadzieję, że już niedługo :-)

reklama
Do góry