reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

reklama
ja zgagi też na szczęście nie miała, no może mini mini z parę razy...nogi mi trochę puchną przez te upały,a le nie w ciągu dnia, a dopiero wieczorem jak już chłodniej to widzę obrzmienia...

Ja też nie mam bladego pojęcia, czym owa zgaga jest. W życiu nie miałam :-) Za to martwi mnie fakt, że kończę 40 tydzień ciąży a specjalnie nie mam objawów zbliżającego się porodu. No może jedynie te bóle jak na @

A jak to jest z tym czopem? on jest pierwszy, potem wody? dużo tych wód? bo ja miałam jakieś dziwne zjawisko podczas sikania, było siku, ale przezroczyste i dużo... tzn więcej niż zwykle tego siku ale nie śmierdziało jak siku...
schizuje chyba...

Mi czop odchodzi już o 2 tygodni i właśnie zwieńczył dzieło, gin mówi, że nie ma już. A odejście wód moim zdaniem na pewno zauważymy, więc bez schiza. Albo chlusną i poczujesz, że to z innej dziury nawet na kibelku:-) albo się będą sączyć i też poznasz.

Nogi rowniez mam spuchniete kazdego wieczoru mozna to najbardziej zauwazyc, do tego od 2 tygodni bol miednicy wiec sie kosci rozchodza do porodu... ale ile moga tak? chyba zaden czop mi nie odpada, brzuch jest tak srednio zlokalizowany ani u gory ani jakos bardzo na dole. zgagi to mam kazdego dnia i to od poczatku ciazy... a od tygodnia doszly bole takie po kilka razy dziennie jak by mi sie okres mial zaczac takie duszenie jajnikow ;) to chyba wszytko z objawow ;)

Jako że wody odeszły mi już drugi raz na początku porodu, mogę się uważać za specjalistkę ;P
Nie da się ich przeoczyć. One po prostu wypływają i zaciskanie mięśni nic nie daje.

U mnie czop odszedł po którymś z kolei badaniu przez położną. Taki glut bliżej niezidentyfikowany ;) Wody sączyły się już kilka godzin.

Dziewczyny jutro zaczyna się pełnia. Gdzieś słyszałam, że w czasie pełni księżyca dzidziusie są bardziej aktywne i notuje się więcej porodów. :-) u mnie nadal ta cholerna pokrzywka, próbowałam już wszystkiego, maści, pije wapno, była już kąpiel w płatkach owsianych i w sodzie oczyszczonej i dupa. Wyglądam jak jedna wielka chrosta! Będę po porodzie leczona sterydami w szpitalu, mam nadzieję, że wszystko zejdzie. Z innych objawów to brzuch już opadł na dół, bóle miednicy, dzisiaj w nocy lekki ból krzyża. Mam nadzieję, że już niedługo :-)

reklama
Do góry