reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

reklama
Ja od jakiegos tyg skurcze przepowiadajace, skorcz/bol w pachwinach, strasznie szybko sie mecze-przejde kawalek i jestem zziajana jak pies, a plecy to mnie tak dzis bolaly w nocy ze az sie poplakalam:-( Plecy bola mnie strasznie po lewej stronir, mysle ze to dlatego ze Maly caly czas byl po prawej a od jakiegos czasu siedzi tez po lewej str i przez to boli prawa str plecow a na brzuchu po lewej str straszne rozstepy mi sie zrobily:crazy: kupilam krem z AA ale teraz to juz watpie ze nawet troche znikna...

Oo ja do niedawna mialam tak ze w nocy bol od bioder promieniowal az do kolan wiec moze i u mnie sie Maly wstawial...
Od kilku dni moj organizm sie oczyszcza chyba... wczesniej co 2 a nawet 3 dzien mialam posiedzenia w lazience;) a od kilku dni codziennie a nawet i kilka razy w ciagu dnia... wizyty na siku tez czestsze...osz kurde czyzby to sie zbliza??:eek:

i mnie częściej bolą okolice miednicy, pachwin..jak wstaję do toalety to też odczuwam ciężkość, pobolewanie, że nie mogę się całkiem wyprostować..hmm, coraz bliżej :)

Bliżej, bliżej, jak się zaczniemy sypać to na całego :-p
U mnie z objawów z ostatnich dni: bóle jak na okres, twardnienie brzucha, ból kręgosłupa, zwiększone upławy ( może to czop powoli odchodzi, nie wiem właśnie co to ), no i senność jak na początku ciąży. Dużo tego, co? Kto mnie pobije? :-D

To teraz ja ponarzekam :-) wizyty w łazience kilka razy dziennie, wstawanie na siku min. 2 razy w nocy, wszystko mnie boli, począwszy od kręgosłupa, poprzez krocze, na stopach kończąc. Prócz tego zgaga i chyba się hemoroidów nabawiłam. Na szczęście już niedługo, tym się pocieszam ;-)

O jaa, współczuje zgagi i hemoroidów, mnie na szczęście te uroki ciąży ominęły.
Co do nocnego sikania to ja wstaję średnio co godzinę, ale już od dawna, wiec się przyzwyczaiłam :-p Przynajmniej będę miała wprawę we wstawaniu do małego :-D

reklama
No ładnie, zaczynamy się rozsypywać ;).

U mnie ostatnio pojawił się ból splotu łonowego i więzadeł w pachwinach...Szczególnie po prawej stronie. Ledwo się w nocy zwlekam z łóżka. W dzień, jak rozchodzę, jest lepiej, ale i tak upierdliwe toto.
Do tego ciągnie mnie dół brzucha, tyle, że nie jest to bolesne.

Nocne wizyty w toalecie, w zależności od ilości spożytych płynów od 2 do 5.

Do góry