reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

A ja myslalam ze mam jakies skurcze przepowiadajace czy cos, a tu dupa.
podczas ktg wydawalo mi sie ze mialam kilka takich skurczy...az syczalam z bolu...zeby nie krzyczec:p
ale potem polozna zanotowala brak czynnosci skurczowej:confused:

reklama
mala.di bo to tak jest;-) skurcze to Ci w trakcie porodu wyjdą bo o takie chodzi na ktg. przepowiadające nie rozwierają szyjki. Przy prawdziwych oczy Ci wyjdą z orbit nie wystarczy syczenie :rofl2:

Mala.di, ja leżałam już po całej nocy odchodzących wód pod ktg i wmawiałam lekarzowi, że się sprzęt zepsuł, bo mi skurczów nie notuje, a ja mam co chwilę! Na to lekarz spokojnie: "Proszę pani, to nie są skurcze, to dopiero gra wstępna".
I wiesz co? Miał chłop rację ;)

a u mnie nie miał :) też mi ktg nic nie zapisywało i ja cały poród czekałam na te właściwe jeszcze gorsze skurcze i tak strasznie się bałam bo te już były nie do wytrzymania i się nie doczekałam. ;-) Na koniec pytam położnej gdzie te skurcze to mi pogratulowała porodu i sił :rofl2: i mówi no nie było :tak:

jak ja puchne...... jak mnie bolą nogi, prawa to juz ciagne za sobą... i ręce boleśnie dretwieja! tak że się budzę w nocy tak jak teraz i plakc mi sie chce:(

kakarolinka,ewa ja jak na porodówce miałam robione KTG to też cholera skurczy nie pisało a myślałam, że zwariuje tak bolało- a szyjka się skracała ale u mnie to w ekspresie. Teraz też tak planuje 2.5 h i do domu:-D:-D

Ja też puchne- nogi ręce, rano to nie mogę zgiąć palców.
Zgagi brak na szczeście.
Siku w dzień b. często w nocy czasem raz mi się zdarzy.
Najwiekszy mankament ciagle mokre majtki, albo mam takie upławy albo coś mi się tam sączy, albo nie czuje jak popuszczam, bo zmieniam je przez ostatnie 2 dni co 3 h wrr:crazy:

Mi potem położna tłumaczyła, że czasem dziecko wstawia się w kanał bez skurczy (zapisywalnych na ktg) i że w sumie to jest gorsze bo wszystko w rękach dziecka macica nie pomaga no i na mnie trafiło ;-) dopiero parte miałam jak trzeba :tak: moja szyjka też skracała się ekspresowo w 3 godzinki teraz też liczę na tyle albo nawet mniej bo to było ciut za dużo:rofl2:

reklama
Ja wczoraj sie posikałam przy kichaniu... ale teena lady mnie poratowała :p
Zrobiłam morfologie dzisiaj, po południu mają byc wyniki, zobaczymy czy mi się moja anemia pogłębia.

Do góry