reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

syfon to mi sie kojarzył z czyms co jest pod umywalką :-D
ale wygooglowalam, i faktycznie... jest tez taki do robienia bąbelków!
nawet u mnie w sklepie pod blokiem widzialam wczoraj wode z takim czymś... w ogole okazuje sie ze widzialam to cos wiele razy, ale nigdy nie wiedzialam do czego sluzy, myslalam ze po prostu do nalewania wody bez podnoszenia butelki (?) :rofl2:

wiem że woda wodzie nierówna - a teraz najodpowiedniejsza wydała mi sie ta z jodem - w ciazy z tego co wiem sie przydaje. a tak to cisowianka rządzi, albo jakies tansze zamienniki muszynianki :-p

reklama
Olga, magnezu nie przedawkujesz bo nadmiar wydalany jest z moczem (magnez z b6 można, bo b6 można dość łatwo przedawkować dlatego lepiej pić wodę, a tabletki z b6 dwie np. dwie dziennie). Wapnia w ciaży też nie przedawkujesz, bo zapotzrebawanie organizmu jest tak gromne, że i tak nie dostarczamu odpowiedniej ilości stąd często pociążowe początki osteoporozy u matki, u mnie na to jeszcze lekarz ciągle kładzie nacisk bo heparyna bardzo wypłukuje wapń, więc ja się jeszcze suplementuje.

sierpiniówki, a Wy pijecie tą muszyniankę jak Wam przykazałam:-) Ja biorę zaledwie 3 magnezy dziennie i piję 2 l muszynianki i żadne skurcze mnie nie łapią i jeszcze tam jest tyle wapnia super wchłanialnego, spróbujcie.

Asia ja piję :tak: ale nie łykam żadnego magnezu bo wiecznie zapominam a taki sposób rozwiązania skurczu pamiętam z treningów pływania :rofl2: teraz mnie może dwa razy złapał w nocy ;-)

kakakarolina:-), jeden minus muszyniaki to taki, że po pobycie w lodówce traci naturalny gaz i tym samym wiele ze smaku. Zawsze byłam dobra z fizyki ale nie rozumiem tego, woda sztucznie gazowana nie traci gazu naturalnie gazowana tak...hmm mniejsza temperatura wody to zmniejszenie jej objętości to na pewno ale jak to się ma do gazu sztucznego i naturalnego nie wiem. Muszę zgłębić temat bo mnie to nurtuje:tak: Ja też zapominam, teraz biorę tylko dwa magnefary dziennie i do fenka dwa asparginy ale tam magnezu co kot napłakał.

ewa, jaki sprzęt, dużo to miejsca zajmuje? Czy to jakoś się zabudowuje? Czegoś takiego jeszcze nie widziałam:confused:
A ja piję zwykła wodę źródlaną, MagneB6 brałam do 34tyg, od tamtej pory nic i nie wiem jak to możliwe ale wcześniej mnie chwytały skurcze łydek a odkąd przestałam brać to tylko raz mnie złapało w nocy i to taki leciutki. Więc tego tez nie pojmuję.... A wodę koniecznie muszę mieć gazowaną, niegazowana jest bleeee:laugh2:

ewa, jaki sprzęt, dużo to miejsca zajmuje? Czy to jakoś się zabudowuje? Czegoś takiego jeszcze nie widziałam:confused:

To ja tak na szybko, żeby nie zaśmiecać wątku ;)
Montuje się to pod zlewem w kuchni. Na zewnątrz wystaje tylko malutki kranik. Nam się w szafce pod zlewem razem z tymi kubełkami mieści jeszcze kosz na śmieci i jeszcze jest sporo miejsca (mamy zlew w narożnej szafce). Filtry wymienia się najczęściej co pół roku (a można nawet rzadziej, jak się nie za wiele używa), niektóre co rok, a jest też chyba taki, co wytrzymuje dwa lata.

Franek tylko tą wodę pije od małego. Komfort niesamowity - zawsze jest świeża woda pod ręką, nie trzeba pamiętać, żeby butle kupować.

Ja w ciazy bardzo polubilam muszynianke, choc jak nie ma w sklepie moim to kupuje inna , lubie z biedronki tez z melisa;)
asia a ja ostatnio wyjelam muszynianke nie otwierana jeszcze z lodowki , napilam sie i cos mi nie pasowalo, myslalam ze jakas przeterminowana czy co:-D taka bez gazu to juz nie to samo yyy nie wpadlabym ze to przez lodowke:-D

Strasznie mi zmalały piersi i sie boje, że to może znaczyć, że nie będę miała pokarmu - czy któraś z was tak miała może?

Czy wasz dzidziś ma czkawke - mój ma ostatnio co dzień i od wczoraj jest strasznie ruchliwy.

Ja nie wiem co to oznacza, ale chetnie poznam odpowiedz.
Ja mam chyba tylko wrazenie ze mi zmalaly...przez rosnacy ciagle brzuchol :p bo stanik nie wydaje sie byc jakis opustoszały...

moja Mała miewa czkawki ;) strasznie dziwne uczucie. a ze ruchliwy dzidzius- to przeciez dobrze.

reklama
Strasznie mi zmalały piersi i sie boje, że to może znaczyć, że nie będę miała pokarmu - czy któraś z was tak miała może?

Czy wasz dzidziś ma czkawke - mój ma ostatnio co dzień i od wczoraj jest strasznie ruchliwy.

U mnie też regres jeśli chodzi o rozmiar piersi ;) Miałam już spore D, a teraz zaczęłam się mieścić znowu w C. Ale nie martwię się tym - rozmiar nie ma nic do rzeczy w sprawie mleka. Tak naprawdę po pierwszym nawale i paru tygodniach karmienia piersi prawie wracają do swojego normalnego rozmiaru (przynajmniej ja tak miałam).

Anielka też miewa czkawki, ale dość rzadko. Franek miał duuuużo częściej - codziennie albo i parę razy na dzień. Mówię sobie, że Aniela ich nie ma tak dużo, bo spokojniej płyny łyka, to może i ulewać nie będzie ;) Taaa... Można się połudzić ;)

Do góry