reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Mi najpierw szybko zlecial czas, potem sie dluzylo, potem znow szybko i teraz znow dluzy sie i dluzy i dluuuzzzyyy....
Odkad Maly sie przekrecil to strasznie napiera glowka tam , nawet jak siedze i kobie nozkami po zebrach z prawej stony:baffled:

reklama
u mnie dziś 35 stopni i już wiem co to znaczy mieć opuchnięte nogi, na szczęście prysznic 8 razy dziennie trochę pomaga ;-)
w nocy za to męczyły mnie takie skurcze prawej stopy, że prawie się poryczałam :baffled:

a herbata z pokrzywy całkiem fajna jest, tylko na mnie działa baaaaaaaaaardzo moczopędnie, a i na obrzeki fajny jest też sok z pietruszki :tak:

sok z pietruszki fuuuuj, ale zazwyczaj to co nie dobre to najbrdziej skuteczne:tak:
Mnie ostatnio w sklepie skurcz prawej stopy zlapal to isc nie moglam az ludzie dziwnie patrzyli:confused2:

okropne te skurcze, moje wracały przez całą noc i ciągle chłopa budziłam żeby mnie masował ;-)
a sok z pietruszki nie jest taki zły, z cytryną całkiem orzeźwiający :-)

Dzięki dziewczyny! Pokrzywę zakupię i będę pić choć dziś już lepiej i prawie nogi nie spuchły. Mi też pomaga nocna łapanie za palec i też już to robię bezwiednie przez sen. Dobrze jest też wykonać kilka ćwiczeń na łydki przed snem. Jak nie zapomnę to noc mam spokojną, a naprawdę robię tylko kilka...

Wiecie, że ma skurcz nogi trzeba się złapać za duży palec u nogi :tak: przechodzi w sek i masaż nie potrzebny ;-) nawet porządnie się nie wybudzam przy tym

nie jestem pewna czy to samo mialas na mysli mowiac o 'dotknieciu' duzego palca.. :-p mi na skurcze pomagało odgięcie wszystkich palców u stóp na zewnatrz, tzn do gory.. nawet nie trzeba tam siegac tylko o sciane, albo jak stoimy to stanąć na palcach.

a że się tak samo jak gosha ciagle zalewam potem, to co jakiś czas posypuje sie talkiem takim dla dzieci, wchlania wilgoć

siły na 8 prysznicow dziennie to ja nie mam

reklama
Do góry