reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

sierpiniówki, a Wy pijecie tą muszyniankę jak Wam przykazałam:-) Ja biorę zaledwie 3 magnezy dziennie i piję 2 l muszynianki i żadne skurcze mnie nie łapią i jeszcze tam jest tyle wapnia super wchłanialnego, spróbujcie.

reklama
Ja pije ustronianke z jodem. albo jakies byle jakie jak tej nie ma w sklepie.

ale skurcze mnie nie łapią na szczescie:) odkad przestalam spac na plecach, bo tak to takie leciutkie łapały i ciagle mi dretwialy nogi

Ja piję tylko swoją wodę z filtra z odwróconej osmozy. W przeciwnym wypadku chyba byśmy na wodzie zbankrutowali, bo Franek potrafi też kilka litrów dziennie w siebie wlać (i wylać ;)).

Powiedzcie, czy zauważyłyście ostatnio jakieś wzmożone wydzielanie śluzu? Jakby był gęstszy? Bo ja tam mam od jakiegoś czasu. Przy Franku było chyba podobnie.
Zresztą wymaz i tak robiłam ostatnio, żeby sprawdzić czy wszystko już ok po lekkiej infekcji ostatniej, więc się dowiem w poniedziałek po odebraniu wyników, czy to normalne :)

No to sobie sama odpowiem ;) Doczytałam w "W oczekiwaniu na dziecko", że taka zwiększona gęsta wydzielina to jeden z objawów przedporodowych, który zaczyna się zwykle ok. miesiąca przed porodem.
...:)

Ostatnia edycja:
Ewa ja zauważyłam zwiększone wydzielanie śluzu, od jakiegoś tygodnia. To właśnie jeden z objawów przedporodowych :-p

ojej.... a ja tez to mam. tylko nie pamietam od kiedy:p
w kazdym razie wedlug tego dalej niz za miesiac nie urodze:-D

u mnie niby jest kupiony taki dzbanek z filtrem, ale nie ma komu wkładów filtrujacych kupic... wiec kupujemy najtansza jakas mineralke- cisowianke np, a ta ustronianka z jodem tez jest niedroga..u mnie w supermarkecie 1.39zł.. wiekszy problem jest z tym kto to ma wnosic na te upiorne 4pietro...
poza tym ja oprocz wody pije sporo herbat. kocham herbaty. teraz w wersji na zimno oczywiscie.

u mnie niby jest kupiony taki dzbanek z filtrem, ale nie ma komu wkładów filtrujacych kupic...

Dzbanki są fajne, ale to nie to samo. My mamy taki sprzęt: FILTRY DO WODY RO-6 ODWRÓCONA OSMOZA AQUA BLUE FIT (2447965479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Na czystą wodę jest osobny kranik przy zlewie w kuchni.

No ale na skurcze to nie pomoże ;) Chociaż u mnie ostatnio ustały, bo wreszcie się zmobilizowałam i regularnie biorę magnez ;) Przez te upały piję też mniej herbaty, a ona podobno magnez wypłukuje.
Nie mówię oczywiście o skurczach brzucha - bo tych coraz więcej i częściej. Ale nogi już mi nie dokuczają.

No i nie ma opcji gazowanej, lekko gazowanej albo smakowej:-D ale fajne takie cos:) tylko juz troche drozsze od dzbanka z filtrem. choc z pewnoscia na dluzsza mete wychodzi taniej.

Zgadza się. Zwraca się dość szybko :)
Smak dorabiam sobie dodając syrop owocowy (najlepiej domowy, od Teściowej), a i bąbelki można dorobić odpowiednim sprzętem jak ktoś lubi ;P

reklama
ale woda wodzie nierówna, na każdej podany jest skład - ile czego jest w litrze i jaka jest suma wszystkich składników mineralnych. wody dla niemowląt mają w sumie około 200-300 mg/l, żródlane też tyle lub nieco więcej, mineralne koło 700, 800. muszynianka to już jest wysoko zmineralizowana woda a takie mają 1000 - 2000 mg/l lub chyba nawet więcej i z takimi ponoć trzeba uważać bo w niekórych przypadkach można sobie pewne składniki wręcz przedawkować.

ja kupuję Aquarel, Nałęczowienkę lub Cisowiankę - wszystkie trzy mają prawie identyczny skład, około 800mg/l, i wszystkie trzy są wydobywane w okolicy Nałęczowa :p mają one sporo wapnia i magnezu i mają dla mnie najfajniejszy smak - choć jeśli chodzi o wodę z sokiem to te akurat mi nie smakują, bo po dodaniu soku czuć taki mineralny posmak, z sokiem to właśnie lubię te źródlane, dla niemowląt, co mają składników koło 200 - albo kranówę

gazowanych to ja w ogóle nie lubię, piję tylko niegazowane

mala.di
- co do robienia bąbelków to nie spotkałaś się z czymś takim jak syfon? ;) taki z nabojami, to były czasy heh :) pamiętam że moja babcia miała
ale w google widzę że teraz też się używa normalnie :)

Ostatnia edycja:
Do góry