reklama
mala.di
Fanka BB :)
Ja pije ustronianke z jodem. albo jakies byle jakie jak tej nie ma w sklepie.
ale skurcze mnie nie łapią na szczescie odkad przestalam spac na plecach, bo tak to takie leciutkie łapały i ciagle mi dretwialy nogi
ale skurcze mnie nie łapią na szczescie odkad przestalam spac na plecach, bo tak to takie leciutkie łapały i ciagle mi dretwialy nogi
Ja piję tylko swoją wodę z filtra z odwróconej osmozy. W przeciwnym wypadku chyba byśmy na wodzie zbankrutowali, bo Franek potrafi też kilka litrów dziennie w siebie wlać (i wylać ).
Powiedzcie, czy zauważyłyście ostatnio jakieś wzmożone wydzielanie śluzu? Jakby był gęstszy? Bo ja tam mam od jakiegoś czasu. Przy Franku było chyba podobnie.
Zresztą wymaz i tak robiłam ostatnio, żeby sprawdzić czy wszystko już ok po lekkiej infekcji ostatniej, więc się dowiem w poniedziałek po odebraniu wyników, czy to normalne
No to sobie sama odpowiem Doczytałam w "W oczekiwaniu na dziecko", że taka zwiększona gęsta wydzielina to jeden z objawów przedporodowych, który zaczyna się zwykle ok. miesiąca przed porodem.
...
Powiedzcie, czy zauważyłyście ostatnio jakieś wzmożone wydzielanie śluzu? Jakby był gęstszy? Bo ja tam mam od jakiegoś czasu. Przy Franku było chyba podobnie.
Zresztą wymaz i tak robiłam ostatnio, żeby sprawdzić czy wszystko już ok po lekkiej infekcji ostatniej, więc się dowiem w poniedziałek po odebraniu wyników, czy to normalne
No to sobie sama odpowiem Doczytałam w "W oczekiwaniu na dziecko", że taka zwiększona gęsta wydzielina to jeden z objawów przedporodowych, który zaczyna się zwykle ok. miesiąca przed porodem.
...
Ostatnia edycja:
mala.di
ojej.... a ja tez to mam. tylko nie pamietam od kiedy
w kazdym razie wedlug tego dalej niz za miesiac nie urodze
u mnie niby jest kupiony taki dzbanek z filtrem, ale nie ma komu wkładów filtrujacych kupic... wiec kupujemy najtansza jakas mineralke- cisowianke np, a ta ustronianka z jodem tez jest niedroga..u mnie w supermarkecie 1.39zł.. wiekszy problem jest z tym kto to ma wnosic na te upiorne 4pietro...
poza tym ja oprocz wody pije sporo herbat. kocham herbaty. teraz w wersji na zimno oczywiscie.
w kazdym razie wedlug tego dalej niz za miesiac nie urodze
u mnie niby jest kupiony taki dzbanek z filtrem, ale nie ma komu wkładów filtrujacych kupic... wiec kupujemy najtansza jakas mineralke- cisowianke np, a ta ustronianka z jodem tez jest niedroga..u mnie w supermarkecie 1.39zł.. wiekszy problem jest z tym kto to ma wnosic na te upiorne 4pietro...
poza tym ja oprocz wody pije sporo herbat. kocham herbaty. teraz w wersji na zimno oczywiscie.
u mnie niby jest kupiony taki dzbanek z filtrem, ale nie ma komu wkładów filtrujacych kupic...
Dzbanki są fajne, ale to nie to samo. My mamy taki sprzęt: FILTRY DO WODY RO-6 ODWRÓCONA OSMOZA AQUA BLUE FIT (2447965479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Na czystą wodę jest osobny kranik przy zlewie w kuchni.
No ale na skurcze to nie pomoże Chociaż u mnie ostatnio ustały, bo wreszcie się zmobilizowałam i regularnie biorę magnez Przez te upały piję też mniej herbaty, a ona podobno magnez wypłukuje.
Nie mówię oczywiście o skurczach brzucha - bo tych coraz więcej i częściej. Ale nogi już mi nie dokuczają.
mala.di
No i nie ma opcji gazowanej, lekko gazowanej albo smakowej ale fajne takie cos tylko juz troche drozsze od dzbanka z filtrem. choc z pewnoscia na dluzsza mete wychodzi taniej.
mala.di
no o sprzecie do robienia bąbelków to juz w ogole nigdy nie slyszalam
teraz to na pewno zainwestowac nie moge, ale jak kiedys bede miec nadmiar kasy to chetnie
teraz to na pewno zainwestowac nie moge, ale jak kiedys bede miec nadmiar kasy to chetnie
reklama
Olga RaQ
ale woda wodzie nierówna, na każdej podany jest skład - ile czego jest w litrze i jaka jest suma wszystkich składników mineralnych. wody dla niemowląt mają w sumie około 200-300 mg/l, żródlane też tyle lub nieco więcej, mineralne koło 700, 800. muszynianka to już jest wysoko zmineralizowana woda a takie mają 1000 - 2000 mg/l lub chyba nawet więcej i z takimi ponoć trzeba uważać bo w niekórych przypadkach można sobie pewne składniki wręcz przedawkować.
ja kupuję Aquarel, Nałęczowienkę lub Cisowiankę - wszystkie trzy mają prawie identyczny skład, około 800mg/l, i wszystkie trzy są wydobywane w okolicy Nałęczowa mają one sporo wapnia i magnezu i mają dla mnie najfajniejszy smak - choć jeśli chodzi o wodę z sokiem to te akurat mi nie smakują, bo po dodaniu soku czuć taki mineralny posmak, z sokiem to właśnie lubię te źródlane, dla niemowląt, co mają składników koło 200 - albo kranówę
gazowanych to ja w ogóle nie lubię, piję tylko niegazowane
mala.di - co do robienia bąbelków to nie spotkałaś się z czymś takim jak syfon? taki z nabojami, to były czasy heh pamiętam że moja babcia miała
ale w google widzę że teraz też się używa normalnie
ja kupuję Aquarel, Nałęczowienkę lub Cisowiankę - wszystkie trzy mają prawie identyczny skład, około 800mg/l, i wszystkie trzy są wydobywane w okolicy Nałęczowa mają one sporo wapnia i magnezu i mają dla mnie najfajniejszy smak - choć jeśli chodzi o wodę z sokiem to te akurat mi nie smakują, bo po dodaniu soku czuć taki mineralny posmak, z sokiem to właśnie lubię te źródlane, dla niemowląt, co mają składników koło 200 - albo kranówę
gazowanych to ja w ogóle nie lubię, piję tylko niegazowane
mala.di - co do robienia bąbelków to nie spotkałaś się z czymś takim jak syfon? taki z nabojami, to były czasy heh pamiętam że moja babcia miała
ale w google widzę że teraz też się używa normalnie
Ostatnia edycja:
Podziel się: