reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Ostatnio zycia pisala o zatruciu..to ja wczoraj to mialam..masakra! biegunka i wymioty, bol miesni, zero sil i straszne sciskanie zoladka :( zjadlam dwie male kromeczki suchego chleba na wieczor,zeby cokolwiek wrzucic do zoladka, acha oprocz tego 37,5 temperatura. Dzis juz ok, choc jak zjadlam sniadanie to zoladek sciska, ale to chyba pozostalosc po wczorajszym..

reklama
Dziewczyny też tak macie że boli Was w dole brzucha tak jak na okres? Do tego czuję takie ukłucia jakby szpilką tam w szyjce- to normalne?
Byłam u lekarza we wtorek wszystko u mnie pozamykane więc do porodu jeszcze pewnie daleko.

karenm, ja nie bo mam fenka i pewnie przed jego odstawieniem nic nie poczuję, ale dostałam go właśnie ze względu na takie bóle jak na okres. A czy przed wtorkowową wizytą powtarzały Ci się takie bóle przypominające menstruacyjne?

A ja już myslałam, że pożegnałam zgagę i co znowu u mnie z wizytą. Mam nadzieję, że to nie kwestia zmiany położenia Młodego:szok:
Ja od dzisiaj cierpię na takie bóle w pachwinach, ze chodzić nie mogę. Tylko siedzieć;-) Czyżby Młody torował sobie drogę na świat?

Dziewczyny też tak macie że boli Was w dole brzucha tak jak na okres? Do tego czuję takie ukłucia jakby szpilką tam w szyjce- to normalne?
Byłam u lekarza we wtorek wszystko u mnie pozamykane więc do porodu jeszcze pewnie daleko.

Bóle jak na okres - o ile nie są bardzo intensywne, nie towarzyszą im skurcze albo krwawienia - są normalne pod koniec ciąży. Warto je skonsultować z lekarzem, ale jeśli mówisz, że fizycznie wszystko ok, to nie ma się za bardzo czym martwić. Też mam sporadycznie takie bóle od jakiegoś czasu.

A szpilki w szyjce czuję jak się Młoda wierci za bardzo. Jest już nisko - pewnie to dlatego.

Powoli zaczynamy się rozpadać ;) Dobrze, że ciąża trwa tylko 9 miesięcy ;)

karenm ja tak mam ale na izbie mówili, że luzik. Teraz to już cały czas coś i do 10 bolesnych skurczy dziennie może być. Powiedz lekarzowi ale myślę że wszystko ok

ja tez mam te szpilki w szyjce. A juz najbardziej wtedy jak malutka odbija sie nozkami od moich zeber i glowka w szyjke przyladuje :tak: to wtedy to nawet gwozdziki czuje nie szpilki

reklama
Dziewczyny! Do szału doprowadza mnie puchnięcie nóg. Sposób z leżeniem i chłodzeniem sprawdza się tylko na chwilę, zresztą szkoda mi dnia na leżenie :p Lekarz zaleca Diosmine, ale nie chce brać kolejnych leków.(i średnio wierzę w skuteczność) Podobno herbatka z pokrzywy jest bardzo dobra. Słyszałyście coś o tym? Tylko czy aby na pewno można w ciąży? Różnie mówią różne źródła...Dodatkowo pokrzywa ma masę witamin i dobrze przyswajalne żelazo więc same plusy...

Do góry