reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

A ja chyba pozbyłam się zaparć!! Od kilku dni wypróżniam się regularnie i bez problemów. Właściwie to wróciłam do mojej normy sprzed ciąży. Może to dlatego że biorę mniejszą dawkę żelaza niż wcześniej. Mam nadzieję że to nie jest oznaka zbliżającej się godziny "0". Ale do biegunki jeszcze mi dużo brakuje wiec chyba to jednak nie z tego powodu. Ja chcę jeszcze 3 tygodnie wytrzymać!! Potem mogę rodzić :-)

A i zauważyłam że jak sikam to mnie kłuje w okolicy szyjki jakby dzidziowi robiło się więcej miejsca po opróżnieniu pęcherza i mocniej napierał w dół.

reklama
Ja nadal czuje się fatalnie, mam stan podgorączkowy i straszny kaszel :-( Boje się żeby ten kaszel czegoś nie przyspieszył, bo jak kaszle to cały brzuch mi się spina i boli :-(

Ja od chyba 2 tygodni walczę codziennie ze zgagą, czasem to już jest na granicy odruchu wymiotnego,ble... nogi mam jak dwie banieczki a z racji mojego rozmiaru 35-36 wygląda to komicznie ( nie dla mnie oczywiście) brzuch jak beczka i beksa się zrobiłam... Straszne

jukix co do zgagi to u mnie wrecz odwrotnie po 4 miesiacach walk i zjadania po 3-4 rennie dziennie nagle NIC:szok: i to juz drugi dzien! w szoku jestem, ale chyba to oznacza,ze brzuch sie obnizyl i nie uciska juz tak zoladka, aczkolwiek ja tego nie zauwazylam... ja rowniez przylaczam sie do klubu opuchnietych balonow, u mnie dodatkowo przez ta dziadowska wode mam zespol ciesni nadgarstka co w praktycze oznacza, ze w prawej rece nie moge ruszac kciukiem, niczego podniesc, a w lewej mam zdretwiale palce prawie bez czucia i tak juz od miesiaca...:crazy: niezle nas ta matka natura urzadzila :eek:

Ostatnia edycja:
U mnie też zgaga ostatnio minęła a wcześniej to była tragedia!! Nie raz myślałam że zwymiotuje od tego kwasu w przełyku. Pomagał gaviscon, jak ręką odjął, ale i tak strasznie męczące to było. Teraz zdarzy mi się czasami ale delikatna zgaga. Widocznie synuś też już trochę niżej chociaż ja też tego nie zauważyłam żeby mi się brzuch obniżył.

reklama
Do góry