reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Moj Maly jak wczoraj nad woda lezalam( w polcieniu oczywiscie) to bardziej aktywny byl mimo upalu. Dzis w nocy ten okropny bol nog powrocil i nie moglam spac przez to:crazy:
Chyba maggic pytala o bol glowy. Mi pomaga kubek nie za mocnej kawy( z mlekiem, w ciazy nie pije bez), bo bol glowy zazwyczaj spowodowany jest spadkiem cisnienia,a kawa je podnosi. Chyba lepszy sposob niz lykanie tabletek;-)

reklama
Ja też na ból głowy pije kawke delikatną i koniecznie z mlekiem czasem nawet Inke, ale to taka słabiutka kawa bardziej kakao i raczej na ból mi nie pomaga.
Osatatnio pisałam, że mi bardzo puchną dziąsła i krwawią - więc zakupiłam miękką szczoteczkę i polecany lacalut i musze powiedzieć, że jestem zadowolona z dziąsłami mam spokój. Ale w sobote leciała mi krew z nosa :(
Wogóle często boli mnie brzuszek, twardnieje mi od razu jak wstaje a mam strasznie dużo roboty w domu :( - intensywnie przygotowujemy sie do pojawienia maluszka na świecie.

Ja dołączam do tych które puchną. Zaczęło się od rąk a teraz doszły jeszcze nogi. Czasem mam tak spuchnięte że aż mnie podeszwy stóp bolą jak chodzę. A ręce to mam jak serdelki. Pije i sikam, pije i sikam i tak w kółko. Jeszcze tylko parę tygodni... wytrzymamy!

W taką pogodę chyba tego się nie uniknie. Mi tez puchną nogi, ręce trochę mniej. Ale mam taki sposób: wywalam sobie nogi wysoko na poduchy i okrywam chłodnym okładem (ręcznik wkładam na chwile do zamrażalnika) Wieczorem też robię stopą zimny prysznic. Mi to bardzo pomaga. Wiadomo...całkiem problemu nie zlikwiduje, ale opuchlizny się zmniejszają, a dziś jeszcze się nie pojawiły :)

Ja też w te upały zauważyłam, że stopy puchną..właśnie tak jak opisujecie, aż pieką/bola jak stane na podłodze. Wczoraj zrobiłam sobie moczenie nóg w chłodnej wodzie z dodatkiem soli i płynu do kąpieli, cudowne uczucieeeee.... :) ogólnie chyba cała podpuchłam. Do toalety też latam jak szalona, co wyjdę to mogę wracać, wrrr.....już nie moge się doczekać, jak po porodzie ten problem zniknie :D brzuch też częsciej twardnieje, skurcze potęgują się..ale to normalne :)

a mi jest niewygodnie siedziec, lezec, kazda pozycja sprawia mi dyskomfort :( do tego boli mnie brzuch, i czasem piecze w niektorych miejscach, i dzis czesto czulam te bole, igly i szyjce :(

kruszki mój gin twierdzi, że bóle kłujące nie są niebezpieczne. też je czasem miewam. co do reszty uciążliwych objawów to u mnie dyskomfort przy siedzeniu, leżeniu i poruszaniu się no i wypinająca się we wszystkie strony dzidzia. poza tym wszystko ok. Dzięki Bogu nie puchnę.

Coś było o bólu głowy - ja ich generalnie nie miewam, ale ostatnio i mnie trochę dopadło. Mój Mąż twierdzi, że to dlatego, że za mało piję. Nie wiem, czy ma rację, ale faktycznie - jak zaczęłam pić więcej płynów, to jakoś wszystko ustąpiło.

reklama
Coś było o bólu głowy - ja ich generalnie nie miewam, ale ostatnio i mnie trochę dopadło. Mój Mąż twierdzi, że to dlatego, że za mało piję. Nie wiem, czy ma rację, ale faktycznie - jak zaczęłam pić więcej płynów, to jakoś wszystko ustąpiło.

ma racje, ból głowy jest jednym z pierwszych obiawów odwodnienia!

Do góry