reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Za mną chodzi takie wielkie ciastko - coś w stylu kremówki, ale z różową masą :) Wiem, syf okrutny, ale chodzi za mną już parę miesięcy :)

No i pomidory jem na tony. I czereśnie :D

reklama
ja wole cole ze świeza wycisnietym sokiem z cytrynki. za to wisniowa cherry coke nie przepadam.. zreszta kupuje w puszkach, zeby jak cos za duzo nie wypic a u mnie w sklepie nie mam akurat jej.

:-D ewo, nie widzialam nigdy takiego... a szkoda. ;p

ale wiecie co, dla Warszawianek moge polecic - na dole w metrze ratusz arsenal jest cukiernia i tak są ciastka z takim kremem bananowym posypane wiórkami z białej czekolady.... bajka! :-) choc nie zawsze są niestety, wiec udalo mi sie je zjesc 3 razy w zyciu

a ja podskubuje marchewki :D i arbuzy i sliwki wcinam, i lody mam w srodku z biala taka masa a na wierzchu pomarnaczowa masa, oprocz tego jablka tonami i kawa parzona mi tak smakuje ze ach...

”ewa86” pisze:
Za mną chodzi takie wielkie ciastko - coś w stylu kremówki, ale z różową masą :)
Napoleon :-). Dla mnie to nie ciastko tylko kwadracik różowej masy :-D. Mój M się tym zajada na kilogramy prawie.

To ja dziwak jestem, bo nie mam zachcianek specjalnych :eek:. Czasem coś mi się pojedynczego zachce, ale tak samo jak i nie w czasie ciąży.

babeczki, wybaczcie ze ten przepyszny watek zakloce, ale... hm, ja z pytaniem z kompletnie innej strony. z doopy strony w zasadzie.
zawsze mialam ciezka przemiane materii i ciezkie zaparcia, w ciazy tym bardziej, potrafilam i 4 dni nie miec tej przyjemnosci. a teraz od przedwczoraj cudowne odblokowanie. nie wyglada mi to na przeczyszczenie, choc juz jest coraz... ekhm... luzniej. czy to dziec uciska cos gdzies i przyspiesza? czy to organizm sie oczyszcza??? jestem w 31 tygodniu, wedlug niektorych obliczen 32, wiec nie chcialabym zeby bylo to TO oczyszczanie... ktorejs sie cos poprawilo w tej kwestii w tych ostatnich miesiacach ciazy?

moze dzidzia sie jakos po prostu przemieścila/opuściła i to dlatego sie tak 'odblokowalas' ? moze wypilas kawe albo zjadlas cos, albo polaczenie czegos co spowodowalo takie przeczyszczenie? mi to ciezko powiedziec, bo ja regularnie sie blokuje i odblokowuje co kilka dni :p i za kazdym razem sieje panike ze to To.

Mi znikły problemy z wypróżnieniem, gdy zaczął się sezon na letnie owoce i bardzo mnie to cieszy. Wcześniej raz na dwa dni i wspomagałam się czopkami.

reklama
chyba to poranna kanapka z pastą z tuńczyka zapita sokiem z ananasa i gorąca czekolada w wedlu w ramach deseru w srodku dnia zrobily swoje. a, no i kawa tez byla z rana grana ;)

Do góry