reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Za mną chodzi takie wielkie ciastko - coś w stylu kremówki, ale z różową masą :) Wiem, syf okrutny, ale chodzi za mną już parę miesięcy :)

No i pomidory jem na tony. I czereśnie :D

reklama
ja wole cole ze świeza wycisnietym sokiem z cytrynki. za to wisniowa cherry coke nie przepadam.. zreszta kupuje w puszkach, zeby jak cos za duzo nie wypic a u mnie w sklepie nie mam akurat jej.

:-D ewo, nie widzialam nigdy takiego... a szkoda. ;p

ale wiecie co, dla Warszawianek moge polecic - na dole w metrze ratusz arsenal jest cukiernia i tak są ciastka z takim kremem bananowym posypane wiórkami z białej czekolady.... bajka! :-) choc nie zawsze są niestety, wiec udalo mi sie je zjesc 3 razy w zyciu

a ja podskubuje marchewki :D i arbuzy i sliwki wcinam, i lody mam w srodku z biala taka masa a na wierzchu pomarnaczowa masa, oprocz tego jablka tonami i kawa parzona mi tak smakuje ze ach...

”ewa86” pisze:
Za mną chodzi takie wielkie ciastko - coś w stylu kremówki, ale z różową masą :)
Napoleon :-). Dla mnie to nie ciastko tylko kwadracik różowej masy :-D. Mój M się tym zajada na kilogramy prawie.

To ja dziwak jestem, bo nie mam zachcianek specjalnych :eek:. Czasem coś mi się pojedynczego zachce, ale tak samo jak i nie w czasie ciąży.

babeczki, wybaczcie ze ten przepyszny watek zakloce, ale... hm, ja z pytaniem z kompletnie innej strony. z doopy strony w zasadzie.
zawsze mialam ciezka przemiane materii i ciezkie zaparcia, w ciazy tym bardziej, potrafilam i 4 dni nie miec tej przyjemnosci. a teraz od przedwczoraj cudowne odblokowanie. nie wyglada mi to na przeczyszczenie, choc juz jest coraz... ekhm... luzniej. czy to dziec uciska cos gdzies i przyspiesza? czy to organizm sie oczyszcza??? jestem w 31 tygodniu, wedlug niektorych obliczen 32, wiec nie chcialabym zeby bylo to TO oczyszczanie... ktorejs sie cos poprawilo w tej kwestii w tych ostatnich miesiacach ciazy?

moze dzidzia sie jakos po prostu przemieścila/opuściła i to dlatego sie tak 'odblokowalas' ? moze wypilas kawe albo zjadlas cos, albo polaczenie czegos co spowodowalo takie przeczyszczenie? mi to ciezko powiedziec, bo ja regularnie sie blokuje i odblokowuje co kilka dni :p i za kazdym razem sieje panike ze to To.

Mi znikły problemy z wypróżnieniem, gdy zaczął się sezon na letnie owoce i bardzo mnie to cieszy. Wcześniej raz na dwa dni i wspomagałam się czopkami.

reklama
chyba to poranna kanapka z pastą z tuńczyka zapita sokiem z ananasa i gorąca czekolada w wedlu w ramach deseru w srodku dnia zrobily swoje. a, no i kawa tez byla z rana grana ;)

Do góry