reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Mi krwawią i dziąsła i nos...Masakra. Też się potrafię obudzić z krwią na siekaczach :confused2:

Noce też coraz krótsze ;). Kilkakrotne wizyty w kibelku, problemy z przewracaniem się z boku na bok męczą do tego stopnia, że czasem cieszę się, że już czas wstawać o tej 6. Co za czasy:rofl2:

reklama
Na mnie Lacalut nie działa, ale za to MERIDOL się sprawdza. Krwawienie jest normalne, ale jak się pojawia duży stan zapalny to jednak trzeba poradzić się dentysty. Ja tak miałam na początku ciąży. Gdybym nie poszła pewnie teraz byłoby tragicznie. A tak...pozbyłam się problemu. W nocy nie wstaje ani razu (aż nie mogą sama w to uwierzyć) W tej chwili nie dokucza mi nic. Ale mam Braxtony wieczorami bardzo często. Tez tak macie?

ifena jak masz na wieczór, to znaczy, że miałaś mocno dzień aktywny, ale to norma :tak:
chociaż mi obecnie nic nie dolega, tfu, tfu, żeby nie zapeszać.. :-D

Mi krwawiły na początku, a teraz podobno mam zdrowe nie ciążowe dziąsła, ja używam sensodyne z fluorem
No i nie wiem co to Braxtony i w ogóle twardnienia, ale to chyba przez fenka, boję się, że jak przyjdzie co do czego to nie będę przygotowana bo wcześniej tego nie czułam:tak:

Kupiłam mięciutką szczoteczkę i lacalut małą tubkę i zobaczymy jak to będzie. Najgorsze to uczucie napuchniętych dziąseł - mam wrażenie jakby mi zęby się chciały poluzować :-(

asiu, ale tego fenka to Ci chyba odstawia po 37tyg? nie ma chyba tak, ze nie bedziesz wiedziala co to gdy Cie dopadnie, a ze teraz tego nie masz, to ciesz sie, naprawde:) to nic fajnego:-D

ja odkąd śpie na lewym boku to sie budze 10 razy, a to na siku, a to z głodu:baffled: zawsze trzymam cos do przegryzienia przy łóżku...po prostu sie przebudzam i tak mnie ssie ze sobie nie wyobrazacie! jakbym tydzien sie glodzila...a i tak jem jakies 10 minut przed polozeniem sie zazwyczaj.

mała.di ja mam tak samo, jak się w nocy obudzę to mnie taki głód łapie jakbym cały dzień nic nie jadła!!! Tylko mnie zawsze M. stopuje żebym po nocach się nie obżerała.

Asia spokojnie, na pewno będziesz wiedziała kiedy się zacznie. Tego nie da się podobno przegapić :-) ciekawe kiedy każą Ci odstawić fenka. Ja następną wizytę mam w 36 tygodniu (skończony 35) więc pewnie powie mi od kiedy odstawić. Już się boję tego momentu!

Ja niby mialam jakies skorcze wczesniej i twardnienia sie zdarzaly ale to raczej z przemeczenia bylo, a co to te cale Braxtony to nie wiem bo tak w miare regularnie czy bez powodu zadne skorcze mi sie nie zdarzaja:errr:

A tak apropo macie jeszcze zachcianki?? :-) ja mam ostatnio faze na placki ziemniaczane, co mi z tymi ziemniakami w ciazy to ja nie wiem, na poczatku non stop frytki bym wpierniczala a teraz te placki znowu yyyy

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam zachcianki...
ostatnio na coca-cole :-D a wiec nie za dobrze. no i ciagle te ciacha z kremem... ech.
a jak nie zjem czegos co mi sie zachce, to jest masakra...taka sie robie wsciekla

marcia, ja sie nie mam zamiaru powstrzymywac:-p odchudzac sie bede potem

Do góry