reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Straszną mam noc za sobą - brzuszek mnie bolał, nawet nie mogłam się przekęcić, a do łazienki co dwie godziny chodziłam - tak dzidzia naciskała na pęcherz.
Mam jednak pytanie do was dziewczynki - czy krwawią wam dziąsła przy myciu zębów?, bo ja mam ostatnio taki problem :-(

reklama
Sunshine, to normalne - przekrwione dziąsła i nos. W książkach o ciąży to się nazywa "różowa szczoteczka" ;)
Ja z dziąsłami mam na szczęście spokój, ale wrażenie przytkanego nosa mam za to od początku ciąży.

Sunshine ja tez slyszalam o nadwrazliwosci dziasel i naczyn krwionosnych w nosie i ze to normalne zupelnie, ale warto sie wybrac do dentysty w ciazy i sprawdzic stan swoich zebow bo wiadomo dzidzia pobiera wapn i kosci i zeby moga byc narazone. Mnie tak jak Ewe ten problem nie dodyczy, jedynie uczucie zatkanego nosa czesto i krew mi z nosa leci raz na jakis czas. Ale mialam tak od polowy ciazy wiec sie juz przyzwyczailam

U dentysty już byłam i ząbki mam wyleczone, także to na pewno nie od zębów. Ale właśnie zakupie lacalut i jakaś najmiękciejszą szczoteczkę :-). Mleczko pije co dzień, więc dzidzia ma co pobierać. Tak właśnie czytałam, że niby to normalne, ale wolałam was zapytać.
W sumie zaczęło się tak dziać jak zaczęłam puchnąć, i to pewnie dotknęło też moje dziąsła, bo mam uczucie w buzi, zę normlanie są spuchnięte.

Nic mi się z dziąsłami nie działo, do momentu spotkania ze stomatologiem w szkole rodzenia. Zaczęła opowiadać o krwawiących dziąsłach i zaczęły mi krwawić... Poleciła pastę Elmex fioletową ;)

mi też krwawią - potrafie rano mieć aż zaschniętą krew na zębach :eek: i nos też co rano krew :baffled:

u mnie tez ostatnio noce ciężkie do łazienki wstaje kilka razy dziennie i rano jestem taka padnięta że dopiero odsypiam - dzisiaj np po 12 wstalam a i tak ledwo ledwo:baffled:

u mnie krwawią przy myciu, choc kupilam najmiekciejsza szczoteczke...a kiedys uzywalam sredniej i bylo ok.
ale to po prostu musze uwazac i bardzo delikatnie myc te zeby...bo czasem tak mi ta szczoteczka podrapie ze az mnie potem szczypia tak niefajnie:baffled: i nienawidze tych past lacalut, elmex... :p choc pewnie i mi by pomogly. dla mnie pasta musi sie pienić :-D a tamte mi sie jakoś nie pienią (wiem ze to tak naprawde nie ma znaczenia, ale ma to znaczenie dla mojej psychiki:p ) i w ogole jakies słone są, przez co mam wrazenie ze nawet od razu po myciu mam niedomyte zęby

reklama
Nic mi się z dziąsłami nie działo, do momentu spotkania ze stomatologiem w szkole rodzenia. Zaczęła opowiadać o krwawiących dziąsłach i zaczęły mi krwawić... Poleciła pastę Elmex fioletową ;)

nie ma to jak potęga podświadomości :-p:-D

Mi nie krwawią, za to zatkany nos mam od dawna :baffled:

Do góry