reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Straszną mam noc za sobą - brzuszek mnie bolał, nawet nie mogłam się przekęcić, a do łazienki co dwie godziny chodziłam - tak dzidzia naciskała na pęcherz.
Mam jednak pytanie do was dziewczynki - czy krwawią wam dziąsła przy myciu zębów?, bo ja mam ostatnio taki problem :-(

reklama
Sunshine, to normalne - przekrwione dziąsła i nos. W książkach o ciąży to się nazywa "różowa szczoteczka" ;)
Ja z dziąsłami mam na szczęście spokój, ale wrażenie przytkanego nosa mam za to od początku ciąży.

Sunshine ja tez slyszalam o nadwrazliwosci dziasel i naczyn krwionosnych w nosie i ze to normalne zupelnie, ale warto sie wybrac do dentysty w ciazy i sprawdzic stan swoich zebow bo wiadomo dzidzia pobiera wapn i kosci i zeby moga byc narazone. Mnie tak jak Ewe ten problem nie dodyczy, jedynie uczucie zatkanego nosa czesto i krew mi z nosa leci raz na jakis czas. Ale mialam tak od polowy ciazy wiec sie juz przyzwyczailam

U dentysty już byłam i ząbki mam wyleczone, także to na pewno nie od zębów. Ale właśnie zakupie lacalut i jakaś najmiękciejszą szczoteczkę :-). Mleczko pije co dzień, więc dzidzia ma co pobierać. Tak właśnie czytałam, że niby to normalne, ale wolałam was zapytać.
W sumie zaczęło się tak dziać jak zaczęłam puchnąć, i to pewnie dotknęło też moje dziąsła, bo mam uczucie w buzi, zę normlanie są spuchnięte.

Nic mi się z dziąsłami nie działo, do momentu spotkania ze stomatologiem w szkole rodzenia. Zaczęła opowiadać o krwawiących dziąsłach i zaczęły mi krwawić... Poleciła pastę Elmex fioletową ;)

mi też krwawią - potrafie rano mieć aż zaschniętą krew na zębach :eek: i nos też co rano krew :baffled:

u mnie tez ostatnio noce ciężkie do łazienki wstaje kilka razy dziennie i rano jestem taka padnięta że dopiero odsypiam - dzisiaj np po 12 wstalam a i tak ledwo ledwo:baffled:

u mnie krwawią przy myciu, choc kupilam najmiekciejsza szczoteczke...a kiedys uzywalam sredniej i bylo ok.
ale to po prostu musze uwazac i bardzo delikatnie myc te zeby...bo czasem tak mi ta szczoteczka podrapie ze az mnie potem szczypia tak niefajnie:baffled: i nienawidze tych past lacalut, elmex... :p choc pewnie i mi by pomogly. dla mnie pasta musi sie pienić :-D a tamte mi sie jakoś nie pienią (wiem ze to tak naprawde nie ma znaczenia, ale ma to znaczenie dla mojej psychiki:p ) i w ogole jakies słone są, przez co mam wrazenie ze nawet od razu po myciu mam niedomyte zęby

reklama
Nic mi się z dziąsłami nie działo, do momentu spotkania ze stomatologiem w szkole rodzenia. Zaczęła opowiadać o krwawiących dziąsłach i zaczęły mi krwawić... Poleciła pastę Elmex fioletową ;)

nie ma to jak potęga podświadomości :-p:-D

Mi nie krwawią, za to zatkany nos mam od dawna :baffled:

Do góry