reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

dziewczyny a czy macie bole spojenia lub krocza? mnie wlasnie niedawno zaczelo bolec w tych okolicach glownie podczas chodzenia.

Myślałam, że tylko ja tak mam.. Boli cholernie od jakiegoś tygodnia, głównie w nocy i rano po przebudzeniu przy wstawaniu z łóżka, zanim się "rozchodzę" składam sie w pół. Pachwiny też bolą i z prawej strony w dole brzucha.

reklama
U mnie o dziwo tydzien bez atrakcji tzn. jakis szczegolnych dolegliwosci. Czasem cos zaboli, zakluje itp.ale takie raczej ,,drobnostki'' to sa. Zobaczymy jak dlugo bo zazwyczaj jak sie cos pochwali to...:-)

Też mnie boli spojenie. Właśnie jak wstaję z łóżka. Dodatkowo jak mały się wierci to czuję jakby mi ktoś w krocze igły wbijał... takie nieprzyjemne to jest.

Na szczęście rwa kulszowa odpuściła i teraz mogę już się normalnie poruszać.
K8libby kiedyś pisała o cwiczeniach. A przy tej rwie jak cwiczyłam na samej piłce tylko jakieś głupie kręcenie to potem wstać nie mogłam. Także mi nie pomagało absolutnie nic - po prostu samo minęło a teraz jakby zupełnie inne zycie :D

To i ja ponarzekam - czuję się jak zombi :baffled: Pół nocy nie spałam, mały się rozpychał, pobiłam rekord we wstawaniu do ubikacji i co najgorsze dorwały mnie bóle podbrzusza, spojenia, cholera wie czego. Jakby taki kłujący ból ze skurczami w jajnikach, raz w jednym, raz w drugim :confused:
Nie wiem co to, czy normalne na tym etapie ciąży czy coś niepokojącego i powinnam jechać na IP?

cornelka, też mi się podobne bóle trafiają. Nie wiem czy dokładnie takie same, ale takie właśnie kłujące, w podbrzuszu i troszeczkę wyżej. Już się przestałam nimi przejmować. Teraz u mnie kolejna nowość - od wczorajszej nocy cholernie boli mnie pępek :crazy:. Jak kaszlę (a niestety kaszlę non stop od półtora miesiąca), muszę się mocno trzymać za brzuch i pępek, bo jak kaszel napina mięśnie to pępek tak trochę wyskakuje i mnie tak napiernicza...:-(. Straszny ból.
Boshe. Jakby ciąża trwała 30 tygodni, to poród byłby oczekiwanym momentem, bo po prostu z radości już bym się nie mogła doczekać. Ale te 40 tygodni u mnie sprawia, że już czekam na ten 40 tydzień po prostu jak na zbawienie, żeby mi go wyciągnęli i dali mi święty spokój...

a tu tak a propos ;)

Screen shot 2012-06-27 at 11.37.34 AM.png
my juz w tej siedzącej pozycj chyba ;)

czekam na ten 40 tydzień po prostu jak na zbawienie, żeby mi go wyciągnęli i dali mi święty spokój...

:-D:-D:-D

Ale wiesz co, może coś jest z tym kaszlem, bo ja wczoraj zaczęłam przed snem kaszleć i potem w nocy te bóle, wcześniej takich nie miałam :baffled:

Weronikazzz
boskie i jakie prawdziwe :szok::-D

reklama
Też mnie boli spojenie. Właśnie jak wstaję z łóżka. Dodatkowo jak mały się wierci to czuję jakby mi ktoś w krocze igły wbijał... takie nieprzyjemne to jest.
no tez to mam :/

do tego juz prawie kazdy ruch boli, no bo plecy, okolice krocza i az na uda promieniuje, wiec, chodzenie, wstawanie, ubieranie sie.. masakra.

weronkazz, swietne to:-D

Do góry