reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

reklama
Dziewczyny, ja tez strasznie puchnę. Polecam z czystym sercem masaż limfatyczny, odżałujcie te parę złoty i idźcie, to przynosi wielka ulgę. Limfatyczny wolno robić w ciąży, masuje się nogi (bez stóp), ręce, plecy - leżąc na boku lub na siedząco i twarz. Ja byłam jak chomik, babka mi całą wodę ściągnęła z twarzy, znowu normalnie wyglądam.

Mama przywiozła mi na szybko dwa ciśnieniomierze i na każdym miałam moje standardowe ciśnienie czyli 95 na 60. Nie wiem może ten apteczny zepsuty albo w przeciągu h mam takie skoki. Jutro wizyta, więc wszytko mu powiem, dziś zawiozłam mocz do badania, żeby sprawdzić na wszelki wypadek.
k8libby, ja nie znoszę masaży więc dla mnie to niestety znikoma przyjemność:-(, ale wierze, że pomaga.

Asia do apteki musisz dojść mierzysz z biegu może to dlatego?? Zresztą nawet te apteczne wyniki są bez tragedii. Myślę, że po prostu zbierasz wodę już od soboty ochłodzenie to cobie odpoczniesz.

kakakarolina, no właśnie spacerkiem poszliśmy z M i psem, a mamy 500 m. Do Żabki po piwo:-) i mleko bo mi się zachciało i potem w drodze powrotnej apteka.Wiecie ja to nigdy nie miałam takiego ciśnienia, zawsze mam jak żywy tup, nie raz 80 na 60, szczególnie jak teraz w ciąży porzuciłam kawę.

ja jeszcze nie puchnę ale to pewnie sprawa kilku dni - z Natalką zaczęłam puchnąć w 9 miesiącu (stopy i dłonie) a jak patrzę na zdjęcia to i paszczę mam na nich jak księżyc w pełni :-) A wtedy to zima była a teraz upał, więc na bank zaraz się zacznie...

W nocy przeżyłam 3 katusze z rzędu - 3 mega skurcze a po nich rozrywający pól pachwiny i lewej nogi (całej i tylko lewej :szok:). Teraz spokój.. ??

katjusza widze ze masz cos podobnego do mnie, z tym ze ja juz 3 dzien z rzedu budze sie i mam okropny bol od biodra do lydki po bokach obu nog, dziwne.. ciekawe co taki bol nogi/nog oznacza czy to moze normalny objaw... Poszperam w necie moze cos bedzie o tym.
Co do puchniecia u mnie od wczoraj lydki jak bombki, stopy nie lepsze, rece tez puchna, okolnie czuje sie jak bańka mydlana:baffled:

u nas mozecie winic p[ogode, ale u mnie jest brzydko, a mimo to puchna mi stopy, cisnienie mam wyzsze, w nocy do 3.30 to traagedia byla zasnac, nie wiedzialam jak mam sie klasc :( ponic 70%w ciazy cierpi na bezsennosc :( kladlam sie na lewy bok, zle, boli, uciska, na prawy zle boli uciska.. ja oszaleje

Czyli moze te puchniecia nie sa spowodowane pogoda i niezaleznie od niej tak wiekszosc ma i juz... Ty Kruszki masz o tyle lepiej ze nie masz tej duchoty, ja to co wezme prysznic to za chwile znow sie ze mnie ldoslownie leje pot:baffled: Ja ostatnio tez nie moge znalezc jakos wygodnej pozycji do spania, co zmieniam bok na ktorym spie to ,,od spodu'' Maly kopie jakby mu to przeszkadzalo, najlepiej mi na plecach ale slyszalam ze tak nie dobrze jest...
Kurcze szukalam troche o tych bolach nog i nie ma o takim bolu, jedynie o kostkach, stawach itp.:dry:

reklama
Kurcze szukalam troche o tych bolach nog i nie ma o takim bolu, jedynie o kostkach, stawach itp.:dry:

Agnes, katjusza, znalazlam cos takiego:
Sciatica (
11px-Loudspeaker.svg.png
/sˈætɪkə/; sciatic neuritis)[SUP][1][/SUP] is a set of symptoms including pain that may be caused by general compression or irritation of one of five spinal nerve roots that give rise to each sciatic nerve, or by compression or irritation of the left or right or both sciatic nerves. The pain is felt in the lower back, buttock, or various parts of the leg and foot. In addition to pain, which is sometimes severe, there may be numbness, muscular weakness, pins and needles or tingling and difficulty in moving or controlling the leg. Typically, the symptoms are only felt on one side of the body. Pain can be severe in prolonged exposure to cold weather.

czyli taka w zasadzie rwa kulszowa. chodzi mniej wiecej o ucisk na nerw kulszowy. odbija sie to takimi naglymi szarpnieciami bolu w plecach, posladkach, nogach, az do dolu, najczesciej tylko po jednej stronie. najlepiej przeczekac i poczekac az dziec laskawie ulozy sie inaczej i przestanie ten nerw uciskac ;)

ja z kolei mam bol w pachwinie, ale jakos tak wyzej, cos jakby jajnik, chociaz tak inaczej rwie. tez wydaje mi sie ze to przez ucisk. no i bol spojenia lonowego. za chwile bede sie przemieszczac jak to jedna z kolezanek na forum obrazowo ujela: " z piczą w garści"

:baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry